ئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در حالی كه آمریكایی ها وانمود می كنند خلاف برجام كاری انجام نمی دهند اما عملكرد آنها تخطی از چارچوب برجام است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علاء الدین بروجردی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما افزود: وزارت امور خارجه باید با دیپلماسی جدی تر كار را پیگیری و راه را برای اجرای برجام هموارتر كند.
وی گفت: چون تصمیم گیری درباره برجام تصمیم گیری ملی و در شورای عالی امنیت ملی بود باید با اجرای دقیق برجام حقوق خود را به دست آوریم.
بروجردی افزود: آمریكایی ها به عنوان امضاكنندگان برجام مانع اصلی اجرای روان این توافق هستند.
وی گفت: البته بسیاری از گره ها مانند فروش نفت و حق تردد كشتی های جمهوری اسلامی ایران به بنادر دیگر كشورها و افراشته شدن پرچم كشورمان در آنها باز شده است.
بروجردی افزود: چون پایه اقتصادی كشورمان نفت است با برجام به پیش از تحریم ها بازگشته ایم و روزانه بیش از دو میلیون بشكه نفت صادر می كنیم.
وی اضافه كرد: تاكنون وزارت امور خارجه به طور منظم و هر سه ماه گزارش عملكرد و اجرای برجام را به مجلس شورای اسلامی ارائه كرده است.
بروجردی گفت: كمیسیون امنیت ملی مجلس نیز هماهنگی كامل با وزارت امور خارجه و دستگاه های مرتبط با اجرای برجام دارد و از تأسیسات هسته ای و میزان پیشرفت ها بازدید میدانی انجام می دهد.
وی افزود: كشورمان كارنامه موفقی در زمینه امنیتی با توجه به ناامنی های منطقه داشته است و كمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ارتباط مستمری با دستگاه های امنیتی دارد و كاستی های آنها را برطرف می كند.
بروجردی گفت: مجلس شورای اسلامی حلقه مهمی از دیپلماسی را به نام دیپلماسی پارلمانی در عرصه بین المللی دنبال می كند.
وی اضافه كرد: نشست اخیری كه در عربستان برگزار شد برای سرپوش گذاشتن این كشور در شكست های متعدد و چند ساله اش در منطقه بود.
بروجردی گفت: عربستان نیاز به نوعی قدرتنمایی داشت در حالی كه مقامات آمریكایی از پیش گفته بودند در پی استفاده از منابع مالی عربستان هستند.
وی اضافه كرد: ترامپ بر اساس نظرسنجی ها منفورترین رئیس جمهور آمریكا و عملكرد وی مجموعه ای از تناقض هاست.
بروجردی گفت: به دلیل اینكه مذاكره به آمریكایی ها جزو خطوط قرمز ماست مذاكره خاصی با آنها به صورت مستقیم جز موارد خاص مانند برجام نداریم.
وی درباره تركیب مجلس شورای اسلامی دهم نیز افزود: در حالی كه در مجلس ششم در هر نطق نمایندگان نگران انتقال بحران به جامعه بودیم و سخنان بر ضد منافع و امنیت ملی بود در مجلس دهم نگاه واحد به منافع و امنیت ملی وجود دارد.
بروجردی گفت: مجلس دهم قابل مقایسه با مجلس ششم نیست.
وی افزود: سیر تكامل و بلوغ سیاسی جامعه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با توجه به فعال بودن فراكسیون اصلاح طلبان در مجلس دهم شاهد مسائلی مانند مجلس ششم در مجلس دهم نیستیم.
بروجردی درباره تركیب هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی برای سال آینده كاری مجلس نیز گفت: با توجه به توافقاتی كه در فراكسیون های مجلس انجام شده است هیأت رئیسه كنونی مجلس شورای اسلامی جز در موارد جزئی تغییر نخواهد كرد.
محمدرضا پورابراهیمی رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه با بیان اینكه همه تمركز مجلس بر حل مشكلات اقتصادی و افزایش توانمندی بنگاه های اقتصادی بوده است گفت: بیشترین تمركز مجلس در سال گذشته بر تدوین و تنظیم طرح برنامه ششم توسعه اقتصادی بود.
وی افزود: با توجه به اینكه دولت معتقد بود كشور نیازی به برنامه توسعه ندارد لایحه برنامه ششم را در قالب برخی احكام به طور كلی به مجلس ارائه كرد اما چون این لایحه برنامه نبود و زمانی در آن مشخص نشده بود مجلس شورای اسلامی نقش دولت را در تدوین برنامه ششم ایفا كرد و جور تدوین برنامه توسعه ششم را كشید.
پورابراهیمی گفت: زمانی كه دولت در موضوع مهمی وظیفه خود را انجام نمی دهد مجلس شورای اسلامی باید وارد شود در حالی كه بدنه كارشناسی مجلس قابل مقایسه با دولت نیست.
وی افزود: مركز پژوهش های مجلس برای تدوین برنامه ششم كمك بسیاری كرد اما كار كارشناسی باید در دولت اجرا می شد زیرا اجرا با دولت است و دولت باید قانون را اجرا كند.
پورابراهیمی گفت: اختلاف مجلس و دولت در برنامه ششم محتوایی بود و دولت در برنامه نویسی بدعت ایجاد كرد.
وی افزود: دولت موظف است مر قانون برنامه ششم را به طور كامل اجرا كند.
پورابراهیمی گفت: اگر دولت وظایف خود را انجام ندهد مجلس ورود خواهد كرد.
وی افزود: دولت باید در ارائه لوایح، پیشگام باشد زیرا اگر بر اساس لوایحِ دولت، قانونی در مجلس تصویب شود اجرای آن با تضمین بیشتری همراه است.
پورابراهیمی گفت: حقوق های نجومی اتفاق نامناسبی برای كشور و این به دلیل كوتاهی دولت و نبود نظارت به وسیله دولت و مجلس شورای اسلامی در سنوات گذشته بود.
وی افزود: بر اساس قانون برنامه ششم همه مسئولان كشور موظفند اطلاعات حقوقی خود را اعلام كنند.
پورابراهیمی گفت: بر اساس این مصوبه همه شركت ها مكلفند صورت های مالی خود را به سازمان بورس اعلام كنند.
وی افزود: اگر بنگاه اقتصادی اطلاعات مالی خود را شفاف اعلام نكند سازمان ثبت شركت ها نباید تغییرات سالانه آنها را ثبت كنند.
پورابراهیمی گفت: بانك ها نیز موظفند به شركت هایی كه صورت مالی خود را شفاف اعلام نمی كنند خدماتی ارائه ندهند.
وی افزود: اگر شركتی صورت های مالی خود را اعلام نكند مدیر آن شركت متخلف است.
پورابراهیمی گفت: با توجه به اینكه 70 درصد نمایندگان مجلس دهم در مقایسه با مجلس نهم تغییر كردند و افرادی از فهرست های اصلاحات به مجلس راه یافتند پیش بینی می شد تنش هایی در مجلس دهم ایجاد شود اما فضای كشور پختگی افراد را نشان داد و با توجه به نگرش های سیاسی مختلف نمایندگان، این مجلس بر مواضع اصلی نظام اسلامی ایستاده و همگام با رهبری است.
وی افزود: در موارد سیاسی اختلاف نظرها طبیعی است اما همه طیف های سیاسی ای كه در مجلس حضور دارند می دانند كه همكاری مشترك موجب موفقیت كشور است.
پورابراهیمی گفت: انتخابات هیأت رئیسه مجلس برای سال كاری آینده در مقایسه با هیأت رئیسه كنونی تغییر خاصی نخواهد داشت.
محمدعلی وكیلی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: در ابتدای شكل گیری مجلس دهم برخی امیدهراسی و اصلاح طلب هراسی راه انداختند اما بلوغ سیاسی جامعه تغییر كرده است و مجلس شورای اسلامی نیز مانند فضای عمومی جامعه عمل كرد.
وی افزود: با انتخاب هیأت رئیسه متعادل در مجلس این هیأت رئیسه كمك كرد مجلس آرامی داشته باشیم.
وكیلی گفت: این مجلس آرام نسبت به مسائل جامعه حساس است.
وی افزود: با توافق مقدماتی فراكسیون های سه گانه مجلس هیأت رئیسه كنونی مجلس حفظ خواهد شد.