تاكید بر گسترش همكاری های رسانه ای ایران و چین

رییس رسانه ملی با رییس رادیو و تلویزیون دولتی چین«سی سی تی وی» دیدار و دو طرف بر گسترش مناسبات دوجانبه به ویژه در زمینه رسانه ای تاكید كردند.

1396/03/16
|
12:25
|

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پكن، «عبدالعلی علی عسكری» رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران صبح امروز در صدر هیاتی برای حضور در چهاردهمین اجلاس رسانه های آسیا ( AIBD ) و سخنرانی در مراسم گشایش این اجلاس به عنوان رییس مجمع عمومی آن ، وارد پكن شد.
علی عسكری هدف از این سفر را علاوه بر شركت در این اجلاس، دیدار با وزیر مطبوعات، انتشارات، رادیو و تلویزیون چین بیان كرد و افزود: در حاشیه اجلاس از تعدادی از مراكز مهم رسانه ای چین نیز بازدید خواهد داشت.
رئیس رسانه ملی همكاری های رسانه ای ایران و چین را خوب توصیف كرد و گفت: دیدار با وزیر مطبوعات چین نقطه عطف و فصل جدیدی در همكاری های رسانه ای ایران و چین خواهد بود.توسعه روابط رسانه ای
رییس رسانه ملی با بیان اینكه همواره با چین، در اجلاس های مختلف مذاكرات و گفتگوهایی برای توسعه روابط رسانه ای داشته ایم ،افزود: ملاقات با وزیر انتشارات، مطبوعات، رادیو و تلویزیون چین كه برای نخستین بار ملاقات وزیر با رییس صدا و سیما انجام می شود، نقطه عطفی در همكاری رسانه ای ایران و چین خواهد بود.
علی عسگری قبل از عزیمت به شهر چینگ دائو، محل برگزاری چهاردهمین اجلاس رسانه های آسیا، با وزیر مطبوعات، انتشارات، رادیو، فیلم و تلویزیون چین دیدار و درباره توسعه روابط، مشتركات فرهنگی دو كشور همچنین گسترش مناسبات رسانه ای میان ایران و چین گفتگو خواهد كرد.
وی همچنین در حاشیه اجلاس دیدارهایی با سران رسانه های برخی كشورهای شركت كننده خواهد داشت و پیرامون موضوعات مشترك گفتگو خواهد كرد.بازدید از بخش های مختلف فنی
بازدید از بخش های مختلف فنی، استودیوها و آرشیو دیجیتال تلویزیون دولتی چین «سی سی تی وی»، بازدید از شهرك سینمایی معروف و مجهز پكن، بازدید از شبكه ملی اطلاعات چین همچنین شركت ( TENCENT ) به عنوان یكی از شركت های بزرگ اینترنتی فعال در زمینه دیتا بیس، سِروِر و سخت افزاری و نرم افزاری همچنین فیلم و ویدئو در فضای مجازی، از جمله برنامه های رییس رسانه ملی در این سفر خواهد بود.
چهاردهمین اجلاس رسانه های آسیا ( AIBD ) در شهر چینگ دائو چین در استان شاندونگ در شرق این كشور برگزار خواهد شد.

توسعه جهانی
شعار امسال اجلاس «رسانه در خط مقدم توسعه جهانی» اعلام شده و شركت كنندگان در اجلاس در خصوص چگونگی سامان بخشیدن رسانه ها به توسعه، مسوولیت رسانه ها و مسایل جهانی، استراتژی برای برنامه نویسی با كیفیت بالا درخصوص مفاهیم، محتوا و شكل و نیز تغییرات آب و هوا و خطر بلایا تبادل نظر خواهند كرد.
موسسه توسعه رسانه‌های آسیا و اقیانوسیه در سال 1977 تاسیس شد و هدف اصلی آن، توسعه كشورهای عضو از طریق آموزش مشترك است.
گسترش مناسبات
رییس رسانه ملی با رییس رادیو و تلویزیون دولتی چین«سی سی تی وی» دیدار و دو طرف بر گسترش مناسبات فی ما بین به ویژه در زمینه رسانه ای تاكید كردند.
دكتر «علی عسكری» در دیدار با «نیا چن شی» وزیر مطبوعات ، انتشارات ، فیلم ، رادیو و تلویزیون چین دیدار و بر گسترش همكاری های مختلف در زمینه های ، فیلم ، سریال ، صوت ، تصویر و رسانه های بر بستر اینترنت تاكید كردند.
رییس سازمان صدا و سیمای كشورمان با بیان اینكه در سال های اخیر همكاری خوبی با چین داشته ایم بر گسترش همكاری با چین به ویژه در زمینه رسانه تاكید كرد.
وی همكاری در زمینه های تولیدی ، فنی ، خبری و بخش های مختلف رسانه ای را با چین خواستار شد.
علی عسكری با بیان اینكه گسترش همكاری ها سبب ارتقای تصویر خوب ملت دو كشور از هم می شود تصریح كرد: می توانیم این تصویر را با همكاری بیشتر و به طور متقابل بهبود بخشیم .
وی با ابراز امیدواری در خصوص تقویت روابط در این سفر افزود: اطمینان دارم این ملاقات نقطه عطفی در تاریخ روابط رسانه ای دو كشور خواهد بود.
توانایی های صدا و سیما در سطح داخلی و جهانی
رییس رسانه ملی به معرفی فعالیت ها و توانایی های صدا و سیما در سطح داخلی و جهانی پرداخت و گفت: 63 شبكه تلویزیونی و 81 شبكه رادیویی ، 7000 ایستگاه پخش زمینی با بیش از 30 هزار فرستنده كم قدرت و قدرت فعالیت می كنند .
وی تولید بیش از 500 سریال بلند در دو دهه گذشته و 600 تله فیلم و 70 سریال در دست ساخت را فعالیت های رسانه ملی بیان كرد و گفت: در عین حال سریال های خارجی مناسب را نیز پخش می كنیم .
رییس صدا و سیما بر فعالیت و همكاری های خبری بیشتر با چین تاكید كرد و درباره فضای مجازی گفت: فضای مجازی شلوغ ، پر حجم و نا امن است .
علی عسكری با بیان اینكه آمریكا اینترنت را دراختیارز دارد و همین موضوع سبب شده است تا مرزهای كشورهای دیگر و فرهنگ آنها تضعیف شود ، افزود: چین در این بخش به علت داشتن شبكه ملی اطلاعات ، قوی عمل كرده است.
وی گفت: چین موفق ترین كشور دنیا در كنترل حریم فضای مجازی است كه در عین تعامل با دنیا ، از این فضا صیانت می كنند.
دكتر علی عسكری ضمن دعوت از همتای چینی خود برای سفر به ایران و بازدید از سازمان صدا و سیما بر تبادل تجربیات در بخش رادیو ، تلویزیون و رسانه های برودبند یا بر بستر اینترنت تاكید كرد.
تبادل تجربیات رسانه ای
رییس رادیو و تلویزیون دولتی چین نیز در این دیدار بر توسعه مناسبات رسانه ای فی مابین دو كشور تاكید كرد.
«نیا چن شی» كه وزیر مطبوعات، انتشارات، فیلم، رادیو و تلویزیون چین نیز هست، تبادل تجربیات رسانه ای را خواستار شد و گفت : امیدوارم با این ملاقات و سفر، همكاری ها تقویت شود.
وی با اشاره به فعالیت در فضای مجازی به ویژه صوت و تصویر بر پایه اینترنت گفت: مدیریت و نظارت بر تولید برنامه های صوتی و تصویری در فضای مجازی و پخش آن بر عهده این وزارتخانه است كه دكتر علی عسگری در پاسخ به این مقام چینی گفت: علاوه بر فعالیت ها در زمینه برودكست یا پخش تلویزیونی ، در حال گسترش فعالیت های رسانه های صوتی و تصویری بر بستر پهن باند و اینترنت هستیم.
این مقام چینی با بیان اینكه ما مجوز فعالیت رسانه های فعال در زمینه صوت و تصویر را صادر می كنیم ، افزود: 180 موسسه خصوصی برای تولید و انتشار محتوای صوتی و تصویری ، در فضای مجازی ، از ما مجوز دریافت كرده اند.
وی ضمن بیان فعالیت های این وزارتخانه گفت: می توانیم با تبادل تجربیات ، در زمینه های خبری، آموزش نیروی انسانی ، فیلم و سریال همكاری كنیم.
چین و ایران دو كشور مهم در دو سوی جاده ابریشم
این مقام رسانه ای چین بر گسترش روابط ایران و چین تاكید كرد و گفت: سفر رییس جمهور چین به ایران در سال گذشته میلادی بیانگر تمایل برای گسترش و توسعه روابط است.
این وزیر چینی كه در عین حال رییس تلویزیون دولتی این كشور نیز هست با بیان اینكه چین و ایران دو كشور مهم در دو سوی جاده ابریشم هستند ، گفت: دو كشور می توانند در چارچوب طرح یك كمربند یك جاده همكاری بیشتری به ویژه در بخش رسانه داشته باشند.
دو طرف در پایان این دیدار درباره ارتقای همكاری های رسانه ای در بخش های مختلف تفاهم كردند.

دسترسی سریع