باید اقتصاد را به مردم واگذار كنیم

رییس جمهور با اشاره به حضور گسترده و پرشور مردم در انتخابات 29 اردیبهشت، خواهان تقویت وحدت در جامعه و تلاش همگانی برای تحقق اهداف بلند كشور شد و تصریح كرد: مردم به ما رای بلاشرط ندادند، رای مردم مشروط است؛ مشروط به اینكه دولت، رییس جمهور و

1396/03/17
|
08:34
|

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام والمسلمین دكتر حسن روحانی شامگاه سه شنبه در ضیافت افطار با رییس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم را به نزول باران رحمت الهی توصیف كرد و گفت: حضور پرشور مردم، تلاش دشمنانی را كه می خواستند كشور را تحت فشار بیشتر قرار دهند، خنثی كرد.
دكتر روحانی افزود: رییس جمهور آمریكا به منطقه آمده بود، سران برخی كشورها را جمع كرده بودند و هدف اصلی آنها فشار به ملت ایران بود، اما در یك موقعیت تاریخی و استثنایی مردم پای صندوق آرا حضور یافته و به خوبی پاسخ بدخواهان را دادند.
رییس جمهور با بیان اینكه بسیاری از مردم برای اولین بار در این انتخابات شركت كردند و رای اولی های باور نكردنی در عرصه این حماسه آفرینی داشتیم، آن را نشان شور و هیجان خاص بوجود آمده در این انتخابات دانست و اظهار داشت: از رهبری معظم انقلاب كه با درایت این انتخابات را به درستی هدایت و ساماندهی كردند و از مردم كه حضور باشكوهی در انتخابات داشتند و حرفشان را با صراحت و نجابت زدند و از تركیب این درایت، نجابت و صراحت برای كشور در سطح جهان، امنیت، آرامش و عظمت آفریده شد، تشكر می كنم.
دكتر روحانی تصریح كرد: این حضور گسترده مردم نشان می دهد، اگر حاكمان در برابر مردم سعه صدر نشان دهند، مردم در برابر آن سعه صدر پاسخ مناسب می دهند؛ مردم در برابر این سعه صدر در انتخابات حضور پرشور خواهند داشت و فداكاری می كنند و با این فداكاری برای كشور عظمت می آفرینند. اگر ما هم در برابر مردم مهربان و فداكار باشیم، مردم به مسیر انقلاب و نظام اسلامی پاسخ مناسب می دهند.
رییس جمهور از رییس مجلس، هیات رییسه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی كه در این انتخابات حضوری فعال و تاثیرگذار در سطح كشور و در حوزه های انتخابیه داشتند نیز تشكر و خاطرنشان كرد: این شور باید حفظ شود. اگر دولت و مجلس با هم باشند، این شور حفظ می شود. البته همه قوا باید با هم باشند، منتها سر و كار دولت بیشتر با نمایندگان مجلس است. این نمایندگان مجلس هستند كه با رای به كابینه پیشنهادی دولت، به هیات دولت مشروعیت بیشتر می دهند تا كارشان را شروع كنند.
دكتر روحانی گفت: از دید ما مجلس تنها یك مرجع قانونگذاری نیست و حتی تنها مرجع قانونگذاری و نظارت هم نیست؛ از نظر ما مجلس نقش بسیار مهمی دارد و همانطور كه امام(ره) فرمود، مجلس از نظر ما عصاره فضائل یك ملت بزرگ است. مجلس می تواند در كشور جریان سازی و فرهنگ سازی كند و انسجام و وحدت در جامعه بیافریند.
رییس جمهور با تایید این گفته رییس مجلس كه بعد از انتخابات باید از مسائلی كه در انتخابات پیش آمد بگذریم، اضافه كرد: در انتخابات مسائلی پیش می آید مقداری از آن طبیعی بوده و مقداری غیرطبیعی است، اما باید از این مسائل بگذریم و آنها را فراموش كنیم. باید به فكر آینده و اهدافمان باشیم.
دكتر روحانی فلسفه برگزاری انتخابات و رجوع به صندوق آرا را حصول پیشرفت و ارتقای معیشت و منزلت و حل مشكلات مردم دانست و اظهار داشت: دولت بدون یاری مجلس و اساسا قوای سه گانه بدون كمك یكدیگر و بدون كمك سایر اركان كشور و همه اینها بدون هدایت و حمایت مقام معظم رهبری نمی توانند به اهداف بلند كشور دست یابند.
رییس جمهور با بیان اینكه همه مسائل دیگر مثل انتخابات فرع و مسیر رسیدن به اهداف بلند كشور مثل رشد و حل مشكلات مردم است، تصریح كرد: همه باید كمك كنند. نه تنها 24 میلیون نفری كه به كاندیدای منتخب رای دادند، بلكه 16 میلیون نفر دیگر و حتی حدود 15 میلیون نفر دیگری كه به هر دلیل رای ندادند، همه باید در كنار هم به حل مشكلات كشور كمك كنند.

دكتر روحانی خاطرنشان كرد: دولت به تنهایی نمی تواند بر مشكلات بزرگ كشور مثل اشتغال و رسیدن به رشد حداقل 8 درصدی فائق آید. مگر می شود با رشد 4 درصدی هدف ایجاد 955 هزار شغل در سال را محقق كرد. خود تحقق رشد 8 درصد كه در برنامه آمده چگونه باید حاصل شود، چقدر سرمایه گذاری سالیانه می خواهد؟
رییس جمهور گفت: اگر می خواهیم مشكل اشتغال را درست كنیم و با فقر مبارزه كنیم، باید همه به هم كمك كنیم. شعارها و اهداف همه كاندیداها در این انتخابات تقریبا یكی بود و فقط با شیوه های متفاوت بیان شد. همه به دنبال رفع مشكل اشتغال، رشد اقتصادی و حفظ برجام بودند. همه بر سر اینكه اهداف اصلی كدامند، اتفاق نظر داشتیم و حالا باید تحقق این اهداف را دنبال كنیم.
دكتر روحانی اضافه كرد: یك نكته مهم برای تحقق این اهداف این است كه باید سیاست از عرصه اقتصاد كنار برود. سیاست تا حالا سوار اسب اقتصاد بوده است. اگر بخواهیم اقتصاد كشور را درست كنیم، باید این وضعیت برعكس شود. باید به اقتصاد به عنوان هدف اول نگاه كنیم، چنانكه بارها رهبری تاكید كرده اند كه اقتصاد هدف اول و اصلی است.
رییس جمهور اظهار داشت: باید سیاست از عرصه اقتصاد كناربرود تا میدان برای بخش خصوصی باز شود. باید دولت اقتصاد را رها كند؛ نه دولت بنگاه دار خوبی است و نه عزیزان نظامی ما. باید اقتصاد را به مردم واگذار كنیم و یك میدان رقابت آزاد برای مردم بوجود بیاوریم.
دكتر روحانی تصریح كرد: شما نمایندگان، خودتان در برنامه آورده اید كه بخشی از سرمایه گذاری لازم در 5 سال آینده باید از خارج تامین شود و سرمایه داخلی برای تحقق اهداف كشور كافی نیست. در 20 سال گذشته كمتر از 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب كرده ایم كه با این ارقام تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی و ایجاد 955 هزار شغل ممكن نیست.

پیش از سخنان رییس جمهور، دكتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی ضمن تبریك ماه مبارك رمضان و تأكید بر ضرورت بهره گیری از فیوضات این ماه، گفت: خوشبختانه انتخابات ریاست جمهوری با حضور گسترده مردم برگزار شد و دولت دوازدهم در حال استقرار است و امیدواریم رییس جمهور اعضای كابینه را در زمان مقتضی به مجلس معرفی كرده تا كشور زودتر در مدار اجرایی قرار گیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه هر دولتی باید براساس یك پارادایم مسلط و حرف و آرمانی شكل گیرد، اظهار داشت: امروز با چالش های مختلف منطقه ای و بین المللی مواجه هستیم و همانطور كه رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره) فرمودند همه باید در این زمینه پایدار بوده و استقامت كنیم.
دكتر لاریجانی با بیان اینكه امروز قوای مختلف با هدایت های مقام معظم رهبری همین تفكر را دنبال می كنند، خاطر نشان كرد: امروز مسأله اصلی در كشور وضعیت اقتصادی بوده و اقتصاد ملی كشور ما دچار مشكل اساسی و جدی است.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه براساس پایش های به عمل آمده در دولت و مجلس حدود 20 مسأله مهم در كشور وجود دارد كه باید نسبت به حل آنها كار كارشناسی صورت گیرد، گفت: متأسفانه امروز اقتصاد ملی ما ضعیف است و معتقدیم اگر این مسأله رونق پیدا كند، بسیاری از چالش ها برطرف خواهد شد.
دكتر لاریجانی با تأكید بر اینكه تابلوی اصلی دولت دوازدهم باید رونق اقتصاد ملی باشد، اظهار داشت: ساماندهی اقتصاد كشور، تنها بر عهده چند دستگاه یا وزارتخانه نیست، بلكه باید همه قوا و مسئولین از عمق جان آن را درك و تلاش كنند.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه باید برای ساماندهی اقتصاد هزینه ها را كاهش داده و تفكر كارآفرینی را در میان جوانان گسترش داده و زمینه را برای حضور آنها در عرصه های مختلف فراهم كنیم، گفت: دانشگاه های ما باید نسبت به رونق اقتصادی و تولید ملی در كشور احساس مسئولیت كرده و حلقه های لازم برای اتصال دانش و تولید را در كشور ایجاد كنند.
دكتر لاریجانی ادامه داد: باید تفكر فرهنگی در جامعه به سمتی برود كه اقتصاد ملی كشور در آن تقویت شده و كار به عنوان یك ارزش مطرح باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه متناسب با شرایط امروز كشور دولت باید تابلوی رونق اقتصاد ملی را در دست داشته و چینش نیروهای خود را متناسب با آن انجام دهد، اظهار داشت: افرادی باید كارها را برعهده بگیرند كه ابتكار كافی برای توسعه و رونق اقتصادی را دارا بوده، تجربه كافی داشته و برای انجام اقدامات، انقلابی باشند و توانمندی لازم برای ایجاد رونق اقتصاد ملی را داشته باشند.
دكتر لاریجانی ادامه داد: خواسته مجلس از دولت این است كه براساس این نكات اصلی چینش نیروها شكل بگیرد تا در 4 سال آینده بتوانیم شاهد انجام اقدامات گسترده و مهم برای توسعه كشور باشیم.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: نباید احزاب و گروه ها در زمینه چینش نیروها در دولت بخواهند سهم خواهی كنند، بلكه مهم این است كه افراد كاردان و شایسته برای انجام امور كشور بكار گرفته شود.
دكتر لاریجانی با اشاره به حضور نیروهای كارآمد در دولت یازدهم از جمله وزیر جهاد كشاورزی كه مورد تأیید همه گروه ها و جناح ها هستند، گفت: در چینش نیروها خط بازی و سیاسی كاری اهمیتی ندارد بلكه مهم استفاده از نیروهای كارآمد است كه می توانند برای كشور به خوبی كار كرده و امور را سامان دهند.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: در شرایط كنونی آنچه باعث می شود كه دولت توفیق پیدا كند، این است كه بتواند میان قوا هماهنگی ایجاد كرده و ملاحظات رهبری را در امور مد نظر قرار دهد.
دكتر لاریجانی خاطر نشان كرد: در موضوع هسته ای دولت و مجلس تلاش خوبی را انجام دادند اما اگر هدایت های رهبری در این زمینه نبود، هرگز به توفیق دست پیدا نمی كردیم.
رییس مجلس شورای اسلامی با تأكید بر اینكه دولت برای تقویت بیش از پیش كارآمدی خود و رفع چالش ها، باید در كشور هماهنگی و همدلی ایجاد كند، گفت: ما در كشور با چالش های زیادی روبرو هستیم و برطرف كردن این چالش ها و انجام امور همواره با مشكلاتی روبرو است.
دكتر لاریجانی با اشاره به تأكیدات دین مبین اسلام و پیامبر اكرم(ص) بر ضرروت عدم كینه ورزی مسلمانان نسبت به همدیگر، افزود: باید از انجام امور و ایراد سخنانی كه موجب بدبینی می شود، پرهیز كنیم، چرا كه باید نسبت به یكدیگر گذشت كرده و شرایط را با حلم و صبوری برای توسعه همگرایی ملی در كشور فراهم كنیم.

دسترسی سریع