باورهای اشتباه درباره كرونا كه جان شما را به خطر می‌اندازد

در روزهایی كه جولان كرونا در كشور شدت گرفته است، مرور بعضی باورهای غلط در مورد روش‌های انتقال این بیماری، ما را در مراقبت صحیح از خود كمك خواهد كرد.

1399/08/06
|
12:51
|

به گزارش خبرنگار حوزه كلینیك گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، فرضیات زیادی در مورد كووید ١٩ وجود دارد؛ ضروری است بدانیم چه گفته‌هایی در مورد این ویروس درست است و چه چیز‌هایی نادرست. وب سایت "Medical News Today" در گزارشی 10 باور غلط را درباره ویروس كرونا برشمرده است كه در ادامه با آنها آشنا می‌شوید:

1. میزان مرگ و میر ناشی از كرونا افزایش نیافته است

برخی معتقدند كه تعداد موارد ابتلا به ویروس كرونا به میزان قابل توجهی افزایش یافته، بدون آنكه میزان مرگ و میر ناشی از آن افزایش یافته باشد؛ همانطور كه در ایالات متحده آمریكا اتفاق افتاده است. اما این ادعا درست نیست؛ زیرا دلیل افزایش تعداد مبتلایان جدید و كاهش میزان مرگ و میر یا ثبات آن، افزایش تعداد آزمایش‌ها در مقایسه با تعداد آن در ابتدای همه گیری است و این موضوع به این معنی است كه مسئولان بهداشتی به توانایی بیشتری برای رصد و درمان ناقلان ویروس دست یافته اند.

بر این اساس، ویروس از نظر "مرگ و میر" و خطری كه برای سلامتی ایجاد می‌كند تغییری نكرده است، بلكه تعداد معایناتی كه برای افراد حتی بدون علامت انجام می‌شود افزایش یافته و این همان چیزی است كه توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه شده است.

2. ویروس آنقدر‌ها هم كه گفته می‌شود كشنده نیست

ویروس كرونا آنقدر‌ها هم كه گفته می‌شود كشنده نیست و در مورد آن اغراق شده است!. این نظر نادرست است؛ زیرا تعداد زیادی از مرگ و میر‌ها نادیده گرفته شده است. محققان می‌گویند تخمین میزان مرگ و میر ناشی از ویروس كار آسانی نیست، خصوصاً اینكه همه گیری هنوز تمام نشده است و تحولات همچنان روز به روز اتفاق می‌افتد.

10 خرافه معروف درباره ویروس كرونا كه باور نمی‌كنید

3. كرونا یك آنفلونزای عادی است

كرونا فقط یك آنفلوانزای عادی نیست؛ كارشناسان می‌گویند آنفلوانزا و كرونا با هم تفاوت زیادی دارند. كسانی كه به آنفلوانزای فصلی مبتلا می‌شوند، بر عكس مبتلایان به كرونا، نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند.

بسیاری از كسانی كه از ویروس كرونا بهبود یافته اند، تبعات مزمنی از جمله مشكلات تنفسی، اختلال در حس بویایی و موارد دیگر را گزارش كرده اند كه تاكنون همراه آن‌هاست، این بدان معنی است كه بیماری به همین سادگی كه تصور می‌كنیم، نیست.

4. به مصونیت گله ای نزدیك شده ایم

برخی معتقدند ما به مصونیت عمومی یا به اصطلاح "مصونیت گله ای" نزدیك شده ایم، به این معنی كه بیشتر افراد به ویروس آلوده شده، بهبود یافته و مصونیت پیدا كرده اند اما این درست نیست، زیرا دسترسی به این ایمنی مستلزم آن است كه نزدیك به 70 درصد افراد آلوده شده و بهبود پیدا كنند تا مصونیت گله‌ای حاصل شود؛ یعنی در كشوری مانند ایالات متحده باید تقریبا 200 میلیون نفر مبتلا شده باشند.

10 خرافه معروف درباره ویروس كرونا كه باور نمی‌كنید

5. فاصله گذاری اجتماعی منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود!

استفاده از اصل فاصله اجتماعی منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن ما می‌شود؛ این باور هم صحیح نیست. اجتناب از افراد بیمار یا مشكوك به بیماری اقدامی است كه بشر از قرن‌ها پیش انجام داده است. سیستم ایمنی بدن ما با شرایطی كه در آن قرار داریم سازگار می‌شود تا آماده انجام وظیفه خود باشد؛ بنابراین به دلیل آنكه با افراد زیادی در ارتباط نیستیم، سلامتی ما تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت.

6. امواج شبكه ارتباطات نسل پنجم باعث افزایش شیوع ویروس می‌شود

در یك تئوری توطئه، برخی می‌گویند كه امواج و فركانس‌های شبكه ارتباطات نسل پنجم باعث افزایش شیوع ویروس می‌شود، در حالیكه این نظریه توسط هیچ نهاد تحقیقاتی یا علمی صادر نشده است و فقط توسط تریبون‌ها و طرفداران نظریه توطئه شایع شده است.

7. ضرر استفاده از ماسك بیشتر از فایده آن است

برخی از افراد ابراز می‌كنند كه ضرر ماسك بیش از فایده آن است اما متخصصان بهداشت توصیه می‌كنند كه همیشه از آن استفاده كنید زیرا تأثیر آن در مهار شیوع ویروس تأیید شده و همین مزیت است كه باعث می‌شود جراحان برای محافظت از بیمار از ماسك استفاد كنند.

10 خرافه معروف درباره ویروس كرونا كه باور نمی‌كنید

8. علم پزشكی می‌تواند بیماری كووید 19 را درمان كند

هشتمین باور اشتباه این است كه علم پزشكی در حال حاضر می‌تواند بیماری "Covid-19" را درمان كند كه این نیز نادرست است؛ زیرا كاری كه پزشكان در حال حاضر انجام می‌دهند استفاده از دارو‌های مختص بیماری‌های دیگر است و تمام درمان‌ها موقتی بوده و منتظر هستند تا آزمایش‌های بالینی برای درمان ویروس كرونا به نتیجه برسد.

9. شركت‌های بزرگ دارویی نمی‌خواهند واكسن كرونا را توزیع كنند

باور نادرست دیگر این است كه شركت‌های بزرگ علی رغم موفقیت در ساخت واكسن كرونا، نمی‌خواهند آن را توزیع و تزریق كنند؛ غافل از آنكه آزمایشات بالینی مدت زیادی طول می‌كشد؛ زیرا باید از بروز هرگونه عوارض احتمالی واكسن یا دارو جلوگیری شود.

10. داروی "استروئید"، داروی مؤثر برای مقابله با ویروس كرونا

آخرین باور اشتباه اینكه برخی داروی "استروئید" را به عنوان داروی صددرصد مؤثر در مقابله ویروس معرفی می‌كنند كه این نیز غلط است. پزشكان تأیید می‌كنند كه این درمان تاكنون نتایج دلگرم كننده‌ای را داشته است، اما اثر بخشی آن هنوز به مطالعات بیشتری نیاز دارد. آنچه ما تا این لحظه در مورد این بیماری و راه‌های مقابله با آن می‌دانیم، هنوز محدود است.

دسترسی سریع