معاون صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت تشریح كرد؛ جزئیات 16 نوع وام دانشجویان علوم پزشكی/افزایش اعتبار وام های پرداختی

معاون صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت نحوه پرداخت وام‌های 16 گانه صندوق رفاه دانشجویان به دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشكی در دو نیم سال تحصیلی جاری را تشریح كرد.

1399/08/14
|
09:21
|


جزئیات 16 نوع وام دانشجویان علوم پزشكی/افزایش اعتبار وام های پرداختی

دكتر بهزاد تدین ضمن بیان این مطلب به تشریح جزئیات وام‌های اعطایی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت پرداخت و گفت:در حقیقت صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت ایجاد زمینه مناسب برای رشد استعدادها و كمك به وضع تحصیلی و معیشت دانشجویان مستعد و كم بضاعت كشور را دنبال و این هدف را با كمك به ارتقاء سطح آموزش جامعه از طریق اعطای وام تحصیلی به دانشجویان دنبال می‌كند.

وی درادامه در خصوص شرایط مالی صندوق رفاه دانشجویان در سال تحصیلی 1400-1399 برای اعطای وام دانشجویی نیز اظهار كرد: با توجه به مشكلاتی كه از لحاظ كمبود منابع اعتباری به دلیل شرایط اقتصادی، تحریم‌ها و شیوع كرونا در كشور ایجاد شده است، تلاش بسیاری صورت گرفت تا صندوق رفاه دانشجویان بتواند بخشی از نیازهای دانشجویان را در قالب وام‌های دانشجویی رفع كند.

تدین تاكید كرد:باید گفت كه صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در سال جاری مبلغ وام‌های سرانه تحصیلی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشكی را نسبت به سال گذشته 46 درصد افزایش داد تا سهمی در رفع مشكلات دانشجویان داشته باشد.

معاون صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با بیان اینكه برای تمامی وام‌های 16 گانه صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، در نیمسال تحصیلی اول سال 1400-1399 بالغ بر هزار میلیارد ریال (100 میلیارد تومان) به دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور ابلاغ اعتبار خواهد شد، افزود: عملیات پرداخت این مبلغ در نیمسال ابتدایی مهرماه 99 پرداخت خواهد شد و از این قاعده تنها وام دستیاری مستثنی است كه بر اساس شیوه نامه ابلاغی، این وام نیز به دانشگاه‌های علوم پزشكی پرداخت خواهد شد.

تدین خاطر نشان كرد:دارا بودن اولویت نیاز مالی، سپردن تعهد محضری با ضامن معتبر جهت بازپرداخت تسهیلات دریافتی و ثبت نام در حداقل تعداد واحدهای مورد نیاز طبق مقررات آموزشی از جمله شرایطی است كه تمامی وام‌گیرندگان باید دارا باشند. البته در این میان تنها دانشجویان نیمسال آخر می‌توانند با حداقل نصف واحدهای مورد لزوم از تسهیلات مورد نظر بهره‌مند شوند.

به گففته وی؛ صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت 16 مدل وام در قالب 5 سرفصل دارد كه شامل سرفصل وام‌های "تحصیلی"، "مسكن"، "ضروری"، "كمك خاص" و "ودیعه مسكن" است. در واقع وام تحصیلی بزرگترین وام اعطایی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت است كه به تمام دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشكی تعلق می‌گیرد و برای تسهیل در روند تحصیل دانشجویان است.

معاون صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با اشاره به مبالغ وام‌های تحصیلی "دانشجویان مجرد و متاهل" در سال تحصیلی جاری گفت:مبلغ وام‌ تحصیلی دانشجویان متاهل از سرفصل "وام تحصیلی" كه به صورت ماهانه به دانشجو اعطا می‌گردد، 300 هزار تومان در سال 98 بوده است كه با رشدی 42 درصدی به 425 هزار تومان در سال 99 افزایش یافته است.بر این اساس وام تحصیلی دانشجویان متاهل در طول یك سال تحصیلی (10 ماه آموزشی) 4 میلیون و 250 هزار تومان به صورت قرض‌الحسنه خواهد بود.

وی افزود: وام تحصیلی دانشجویان غیر متاهل نیز كه به صورت ماهانه به دانشجو اعطا می‌گردد از 130 هزار تومان در سال 98 به 190 هزار تومان در سال 99 افزایش یافته است كه این وام نیز در طول یك سال تحصیلی ( 10 ماه آموزشی) مبلغ یك میلیون و 900 هزار تومان به صورت قرض‌الحسنه خواهد بود.

تدین افزود: در این زمینه به دانشجویان متاهل تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله "كمیته امداد" و "سازمان بهزیستی" تا سقف پیشنهادی مصوب هیأت امنا كه همان مبلغ 500 هزار تومان است وام تحصیلی به صورت ماهیانه پرداخت خواهد شد.

به گفته وی، دانشجویان در تمام طول تحصیل و سنوات مجاز آموزشی می‌توانند وام تحصیلی مورد نیاز خود را دریافت كنند؛ به دیگر معنا یك دانشجوی كارشناسی تا 8 ترم تحصیلی می‌تواند از این نوع وام استفاده كند، كه این مبلغ در طول یك سال كه 10 ماه آموزشی را شامل می‌شود، یك میلیون و 900 هزار تومان خواهد بود؛ تمامی این وام‌ها بعد از فراغت از تحصیل در اقساط 48 ماهه دریافت می‌شود.

تدین در پاسخ به این سوال كه آیا صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت برای دانشجویان متاهل دارای فرزند نیز تسهیلاتی در نظر گرفته است گفت: با توجه به این كه برخی از دانشجویان عزیز ما صاحب فرزند هستند، صندوق رفاه طبق برنامه خود و همانند سال‌های گذشته، برای این دسته از دانشجویان تسهیلاتی تحت عنوان "حق اولاد" پرداخت می‌كند كه این مبلغ برای هر فرزند در سال گذشته مبلغ 400 هزار تومان بوده و در سال 99 به 500 هزار تومان افزایش یافته است، كه رشدی 25 درصدی را نشان می‌دهد.این وام در طول 10 ماه آموزشی و هر ماه به مبلغ 500 هزار ریال خواهد بود.

معاون صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در خصوص وام مسكن نیز گفت:در این بخش دو نوع وام شامل "وام مسكن" و وام "ودیعه مسكن" به دانشجویان تعلق می‌گیرد. وام مسكن به تناسب منابع موجود به دانشجویان غیر بومی و دانشجویانی كه در خوابگاه‌های دانشجویی سكونت ندارند با ارایه اجاره نامه مورد تایید، تعلق می‌گیرد اما وام ودیعه مسكن تنها به دانشجویان متاهل اختصاص خواهد یافت.

وی ادامه داد: اتفاق مثبتی كه در این حوزه رخ داده است، افزایش 20 درصدی "وام مسكن دانشجویان مجرد" و 15 درصدی "وام مسكن دانشجویان متاهل" در سال 99 است.بر این اساس وام مسكن مجردی در سال گذشته یك میلیون و 250 هزار تومان بوده كه در سال 99 به یك میلیون و 500 هزار تومان افزایش پیدا كرده است، وام مسكن دانشجویان متاهل نیز در سال گذشته مبلغ دو میلیون و 600 هزار تومان بوده كه در سال جاری به 30 میلیون ریال افزایش پیدا كرده است.

بنا بر تاكید تدین؛ حداكثر سنوات مجاز برای استفاده از سرفص وام‌های "تحصیلی" و "مسكن" در طول تحصیل با رعایت مقررات آموزشی و طبق دستورالعملی كه توسط صندوق تعیین می‌شود برای دوره كاردانی، كارشناسی ناپیوسته و كارشناسی ارشد ناپیوسته حداكثر 4 نیمسال تحصیلی، دوره كارشناسی پیوسته حداكثر 8 نیمسال تحصیلی و دكترای عمومی 14 نیمسال تحصیلی است.

معاون صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت تاكید كرد: صندوق رفاه دانشجویان در هر ماه وام مسكن به دانشجویان خود اعطا می‌كند كه این وام منافاتی با وام تحصیلی ندارد و یك دانشجو می‌تواند از هر دو ردیف "وام تحصیلی" و "وام مسكن" استفاده كند.سرفصل وام ودیعه مسكن نیز به كلیه دانشجویانی متاهل در سه گروه در مقاطع عادی و تحصیلات تكمیلی و با مبالغ مختلف تعلق می‌گیرد.

وی تاكید كرد: وام ودیعه مسكن گروه اول شامل دانشجویان محصل در دانشگاه‌های علوم پزشكی و موسساتی كه زیر نظر وزارت بهداشت در استان تهران دانشجو پذیرش می‌كنند از جمله دانشگاه‌های علوم پزشكی"ایران"، بقیه‌الله"، "علوم بهزیستی"، "تهران"،"شهید بهشتی"، "ارتش"، "تربیت مدرس" و موسسات "انستیتو پاستور ایران"، "انتقال خون"، "هلال ایران"، "رویان" و "شاهد" تعلق می‌گیرد.

تدین گفت: بر این اساس تسهیلات "ودیعه مسكن مقاطع عادی گروه 1" مبلغ 15 میلیون تومان بوده كه به 18 میلیون و 500 هزار تومان افزایش پیدا كرده و دانشجویان با ارائه اجاره‌نامه می‌توانند از این وام به مدت یك بار در طول تحصیل استفاده كنند.در این تقسیم بندی، به دانشجویان محصل در مقاطع تحصیلات تكمیلی (دانشجویان PH.d و دكتری) گروه 1، سال گذشته مبلغ 20 میلیون تومان اعطا شده كه در سال جاری این مبلغ به 25 میلیون تومان افزایش پیدا كرده است.

به گزارش مفدا؛ معاون صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: وام‌های ضروری به دانشجویانی كه در نتیجه یك رویداد با مشكل مواجه می‌شوند و برای یك بار در طول مدت تحصیل اعطا می‌شود كه سقف آن در مقاطع عادی از 6 میلیون ریال به 10 میلیون ریال افزایش پیدا كرده است كه رشدی 67 درصدی را نشان می‌دهد و در مقطع تكمیلی نیز از 10 میلیون ریال به 16 میلیون ریال در سال جاری افزایش پیدا كرده كه حاكی از رشدی 60 درصدی است.

وی افزود:دانشجویان تنها یكبار در طول تحصیل خود مجاز هستند تا از این نوع وام استفاده كنند، اما از آن‌جایی كه دغدغه ما در صندوق، ایجاد رفاه و آسایش برای دانشجویان است، در حال ارایه پیشنهادی به اعضای هیأت امنا هستیم تا برخی از دانشجویان از جمله دانشجویان پزشكی كه سنوات تحصیلی طولانی‌تری به نسبت دیگر دانشجویان دارند، بتوانند بیش از یك بار از این وام استفاده كنند.

تدین افزود: در خصوص كمك‌های خاص به دانشجویانی كه دچار بیماری‌های خاص و یا صعب العلاج هستند، از سرفصل وام "بیماری‌های خاص"، سال گذشته مبلغ 20 میلیون ریال كمك بلاعوض اعطا شده است، كه این مبلغ در سال 99 به 30 میلیون ریال افزایش پیدا كرده و دانشجویان عزیز نیازی به بازپرداخت آن ندارند.

انتهای پیام

دسترسی سریع