دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همه مهدهای كودك دارای مجوز، باید طی یك فرایند نسبت به تمدید مجوزها جهت احراز استانداردهای لازم از وزارت آموزش و پرورش اقدام كنند.
مهدهای كودك باید برای تمدید مجوز به آموزش و پرورش مراجعه كنند
جلسه 834 شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیس جمهور و با حضور رئیس قوه قضائیه و رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد. سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه و در جمع خبرنگاران صدا و سیما گفت: با توجه به مدیریت دو تكه مهدهای كودك كه بخشی از آن بر عهده وزارت آموزش و پرورش و بخشی دیگر بر عهده سازمان بهزیستی است و با توجه به تأكید مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» مبنی بر اهمیت این دوره و ساماندهی مهدهای كودك، طبق ماده واحدهای متمركز شدن امور مهدهای كودك و سایر مراكز نگهداری كودكان اعم از صدور مجوز؛ برنامهریزی، هدایت و نظارت و ارزیابی بر عهده وزارت آموزش و پرورش گذاشته شد و از این پس هیچ نهاد دیگر نمیتواند نسبت به صدور مجوز اقدام كند.
وی اضافه كرد: بدیهی است همه مهدهای كودك دارای مجوز میتوانند به فعالیتهای خود ادامه دهند و باید طی یك فرایند نسبت به تمدید مجوزها جهت احراز استانداردهای لازم از وزارت آموزش و پرورش اقدام كنند كه جزئیات مربوط به وظایف آموزش و پرورش در حوزه مهدهای كودك به جلسه آتی این شورا موكول شد.
وی افزود: همچنین مقرر شد وزارت آموزش و پرورش با همكاری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مربوطه نسبت به تدوین اساسنامه مركز یا سازمان ملی تعلیم و تربیت كودك طی یك ماه اقدام كند و تدابیر همه جانبه ای را در اساسنامه پیشبینی كند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاكید كرد: در حال حاضر فقط 5.7 درصد گروه سنی در سند مهد كودك در مهدهای كودك نگهداری میشوند كه 80 درصد آنها در سن پیش دبستانی هستند. همچنین از سه میلیون جمعیت در سن پیش دبستانی كه مربوط به سنین 4 تا 5 سال میشوند، حدود یك میلیون كه عمدتاً 5 سالهها هستند به مدارس پیش دبستانی میروند، لذا عملاً راهبری این كار مهم در آموزش و پرورش ظرفیت سازی شده است.
عاملی گفت: این نگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی بهصورت جدی وجود دارد كه ما نیازمند سرمایهگذاری جدی برای این دوره سنی مهم كه كودكان از بالاترین ظرفیت یادگیری برخوردار هستند، صورت گیرد. كودكان ما در این سنین توانائی بالایی برای یادگیری مهارت فردی و اجتماعی و مهارت مرتبط با زندگی و اجتماعی شدن را دارند.
وی افزود: این دوره از ظرفیت بسیار بالائی برای توانمندی در حوزه تعلیم و تربیت، اخلاق و كرامت انسانی، اخلاق فردی و اجتماعی برخوردار است و محور اصلی تعلیم و تربیت در دوره كودكی؛ خانواده و پدر و مادر هستند كه موفقیت در تعلیم و تربیت مستلزم همكاری و همیاری مدرسه و خانواده است.
مركز اطلاع رسانی آموزش و پرورش نیز اعلام كرده است: در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تاسیس مركز ملی در حوزه تعلیم و تربیت كودك و ساماندهی مدیریت مهد كودكها به تصویب رسید و بر این اساس مقرر شد كه مسئولیت حوزههای مختلف برنامهریزی، مدیریت و همچنین نظارت و ارزیابی مهدكودكها به وزارت آموزش و پرورش واگذار شود.