سخنگوی قوه قضاییه: در سال گذشته با همكاری سازمان ثبت 48 هزار و 500 میلیارد ریال معوقه بانكی وصول شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود: درباره پیگیری معوقات بانكی در سال های قبل اقدامات خوبی انجام شد و قوه قضاییه قدم های خوبی را برای بازگشت این معوقات به بانك ها برداشت.
وی گفت: سازمان ثبت در سال 95، 48 هزار و 500 میلیارد ریال معوقه بانكی را وصول كرده كه البته این رقم در دادگاه ها، دادسراها و مراجع قضایی بیش از این بوده است.
بازداشت بیش از 50 قاضی، كارمند و وكیل متخلف در سال 95
معاون اول قوه قضائیه گفت: سال گذشته بیش از 50 قاضی، كارمند و وكیل متخلف را بازداشت كردیم.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در نشست خبری هفته قوه قضائیه به بحث نظارت ها اشاره كرد و افزود: نظارت دادسرای انتظامی قضات و نظارت حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه تشدید شده است كه هم به صورت برنامه ریزی سالانه و هم به صورت موردی و هم به صورت مخفیانه و آشكار این كار صورت می گیرد كه البته این كار هم به صورت الكترونیكی و هم به صورت دستی انجام می شود.
وی ادامه داد: یعنی نظارت ها از چند جانب از ناحیه دادسرای انتظامی قضات و حفاظت اطلاعات قوه تقویت شده است كه ازجمله نتیجه این تقویت ها این شده است كه ما در سال 95 بیش از 50 قاضی، كارمند و وكیل متخلف را بازداشت كردیم.
معاون اول قوه قضائیه گفت: بیش از 185 نفر از دلالان، كارچاق كن ها و كسانیكه با جعل عنوان قضایی و یا احیاناً منتسب كردن خود به دستگاه قضایی از مردم كلاه برداری و یا بعضاً اخاذی می كردند كه متأسفانه چهره قوه قضائیه را نیز همین ها مشوش كردند در سال 95 بازداشت شده اند.
وی افزود: ازجمله كارهایی كه سال گذشته مورد توجه بیشتری قرار گرفت، تسهیل كار برای مردم و ارباب رجوع بود.
محسنی اژه ای گفت: امروز در بسیاری از كلان شهرها رفت و آمد مردم (محاكم) هم هزینه بر است و هم وقت زیادی را می گیرد. ما سعی كرده ایم تا آنجاكه ممكن است با استفاده از فناوری های جدید در كار مردم و ارائه خدمت به مردم تسهیلی صورت گیرد و تلاش شده است تا ارباب رجوع هزینه كمتری را بپردازد و هم وقت كمتری را صرف كند.
وی افزود: از جمله كارهایی كه در شهریور ماه گذشته شروع شد و تا پایان سال توفیق خیلی خوبی كسب شد ابلاغ الكترونیكی بود كه در واقع یكی از موضوعات مهم در دستگاه قضایی ابلاغ های الكترونیكی است.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: با وجود اینكه هنوز این زیرساخت ها در همه جا فراهم نیست اما چند میلیون ابلاغ در ماههای آخر سال 95 صورت گرفت كه فواید بسیاری داشت.
تشكر ویژه محسنی اژه ای از سپاه پاسداران
سخنگوی قوه قضائیه افزود: به طور ویژه از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی كه در برخورد با تروریست ها و جریان های تكفیری به موقع و به جا اقدام كرد تشكر می كنم.
غلامحسین محسنی اژه ای در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: در آستانه روز قدس هستیم و ان شاءالله خداوند توفیق دهد در این روز بزرگ جهانی و وحدت اسلامی شركت كنیم و وظیفه دینی، ملی و سیاسی خودمان را به درستی انجام دهیم.
معاون اول قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش گفت: از وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، بسیج و دستگاه قضایی و همه كسانی كه امنیت فوق العاده را در كشور برقرار كرده اند تشكر می كنیم.
اژه ای افزود: تشكر ویژه ام از سپاه پاسداران است كه با پرتاب اخیر موشك ها و انهدام مقر جریان های تكفیری و تروریستی، دل مردم را شاد كردند و از آنها از درگاه خداوند آرزوی توفیق بیشتر را دارم.
ابطال 259 مصوبه دستگاه های اجرایی در سال 95
سخنگوی قوه قضاییه از ابطال 259 مصوبه دستگاه های اجرایی در دیوان عدالت اداری در سال 95 خبر داد.
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود: دیوان عدالت اداری با توجه به افزایش صلاحیت ها در سال های اخیر در سال های 93 و 94 افزایش ورودی پرونده داشته است.
وی گفت: با تلاش قضات دیوان عدالت اداری در سال 95 نسبت به 94، 2/4 دهم درصد كاهش پرونده داشته ایم.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: همچنین در سال گذشته 7 هزار و 16 مورد بازرسی از دستگاه ها توسط سازمان بازرسی كل كشور ثبت شده است.
تلاش همه قوا در مبارزه با مفاسد
سخنگوی قوه قضاییه گفت: حقیقتا قوه قضاییه، دولت و مجلس همه تلاششان را در عرصه مبارزه با مفاسد اقتصادی، اجتماعی و جرم امنیتی به كار بسته اند.
غلامحسین محسنی اژه ای امروز در نشست خبری تشریح برنامه های هفته قوه قضاییه افزود: با اینكه سه قوه در ستاد مبارزه با مفاسد تلاش های بسیاری به كار بسته اند اما نمی توانیم بگوییم بر مفاسد اقتصادی، اجتماعی و جرایم امنیتی فایق آمده ایم و اگر كسی بگوید فایق آمده ایم اشتباه كرده است.
وی در پاسخ به این سوال كه چه نمره ای در خصوص بحث مبارزه با مفاسد به خود می دهید گفت: در تشكیل ستاد مبارزه با مفاسد جلسات نسبت به گذشته بیشتر برگزار می شود، نسبت به پرونده هایی كه در ستاد بررسی می شوند تصمیمات بسیار خوبی اتخاذ می شود و با توجه به اینكه پرونده های بسیار سنگین و ملی در آن با حضور نمایندگان سه قوه بررسی می شوند اقدامات خوبی صورت گرفته است.
محسنی اژه ای افزود: با این همه من نمی توانم نمره بالایی را به قوه قضاییه و نه به دیگر دستگاه ها در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی بدهم اما در حوزه تلاش برای مبارزه با فساد هر سه قوه بی شك نمره بالای دریافت خواهند كرد.
جذب هزار و 70 قاضی درسال 95
سخنگوی قوه قضائیه گفت: درسال 95 هزار و70 قاضی و هزار و17 كارمند قضایی دردستگاه قضا جذب شده اند.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای افزود: در سال گذشته 313 قاضی از دستگاه قضایی به علت بازنشستگی، استعفا و یا موارد دیگر منفصل و همچنین 678 نفر از كاركنان قضایی هم در مجموعه قوه قضاییه در همین سال بازنشسته شده اند.
وی با بیان اینكه در سال گذشته با اینكه ورودی پرونده های قضایی زیاد بوده اما از موجودی كم كرده ایم گفت : دیوان عالی كشور به علت افزایش صلاحیت هایش در سال اخیر بخشی از تجدید نظر پرونده های مواد مخدر را هم در دست پیگیری داشته كه موجودی این مرجع قضایی در سال گذشته افزایش داشته است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: با تلاش دادگاه عالی انتظامی قضات در سال 94 نسبت به 95 میزان موجودی پرونده ها از هزار و 864 به 947 پرونده كاهش پیدا كرده است.
محسنی اژه ای تصریح كرد: پروندها در سازمان قضایی نیروهای مسلح كاهش پیدا كرده و نسبت به سال قبل حدود 7 درصد كاهش داشته ایم.
استفاده 15 هزار و 757 زندانی از آزادی مشروط
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در سال گذشته 15 هزار و 757 زندانی از آزادی مشروط استفاده كردند.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای افزود: چنانچه فردی در زندان به فكر جبران خطاها و مافات باشد مشمول آزادی مشروط می شود.
وی گفت: یكی دیگر از برنامه های قوه قضاییه در سال جدید برگزاری كلاس های آموزشی، عقیدتی و حرفه آموزی در زندان ها بود.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: دوره هایی مثل محفل انس با قران، آموزش مسائل عقیدتی و فرا گرفتن قرآن از جمله برنامه هایی بود كه در زندان ها با استقبال مواجه شد و ما شاهد این بودیم كه برخی با جرم مواد مخدر محكوم به اعدام شده بودند اما كل قرآن را حفظ كردند كه چنین افرادی درجه تخفیف می گیرند.
محسنی اژه ای گفت: یك درجه تخفیف از اعدام به معنی حبس ابد است و دو درجه تخفیف به معنی 15 سال حبس بنابراین كسی كه در زندان واقعا پشیمان می شود و تغییر می كند موفق به حفظ قرآن خواهد شد.
وی افزود: حدود 290 دارالقرآن در سال 95 در كل زندان های كشور برقرار بوده، 829 مسابقه قرآنی و هزار و 873 محفل انس با قرآن كه شامل آموزش، تفسیر و قرائت بوده در زندان ها برگزار شده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: 383 كتابخانه كوچك و بزرگ در زندان های كشور در سال گذشته تاسیس شده است كه برخی دارای مخزن هستند به این معنی كه هر زندانی می تواند مخزن كتابی برای خود داشته باشد تا احیاناً به كارهای تحقیقی و پژوهشی بپردازد.
محسنی اژه ای افزود: سال گذشته با همكاری سازمان زندان ها و دستگاه های مرتبط 4 هزار و 967 زندانی بی سواد موفق شدند كارنامه قبولی از نهضت سواد آموزی دریافت كنند.
افزایش مرخصی زندانیان در سال 95
سخنگوی قوه قضاییه از افزایش مرخصی زندانیان در سال گذشته خبر داد .
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای گفت: در سال گذشته 2/45 درصد افزایش مرخصی زندانیان داشته ایم.
وی افزود: ما تلاش می كنیم كسانی كه می توانند به آغوش خانواده برگردند آنها را به خانواده برگردانیم.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: بر اساس بخشنامه رئیس قوه قضاییه در همین ماه مبارك رمضان اجازه داده شده كه 15 روز مرخصی به زندانیان واجد شرایط اعطا شود.
محسنی اژه ای تاكید كرد: فردی كه به مرخصی می رود باید در زمان مشخص پایان مرخصی به زندان برگردد چرا كه اگر غیبت داشته باشد برای آینده براحتی نمی تواند از مرخصی استفاده كند.
وی گفت: وقتی فردی به مرخصی می آید نباید به دنبال خلاف باشد و اگر مجدداً خلاف كند نمی تواند در موارد بعدی از مرخصی برخوردار شود.
ثبت 39 هزار و 791 مورد عفو درسال 95
سخنگوی قوه قضاییه گفت: 39 هزار و 791 مورد عفو در سال 95 به ثبت رسیده است.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری با بیان اینكه وقتی صبحت از عفو می شود این سوال پیش می آید كه چه كسانی می توانند از عفو استفاده كنند؟ افزود : عفو استثنا دارد و كسانی كه دارای سوابق متعدد هستند مثل سارقان مسلح، كلاهبردارها، كسانی كه سابقه ارتشاء و اختلاس دارند، دست درازی به اموال بیت المال و باندهای بزرگ مواد مخدر مشمول عفو نمی شوند.
وی گفت: در طول دوران حبس رفتار زندانی بررسی می شود و برخی در صدد جبران جرائم خود بوده و مسئولین زندان احساس كرده اند كه چنین فردی دیگر خطرناك نیست ضمن اینكه همواره در برنامه های آموزشی شركت داشته اند و همین مسائل موجب می شود كه حكم عفو برای زندانی صادرشود.
معاون اول قوه قضاییه تصریح كرد: این 39 هزار و 791 عفو شامل كسانی بوده كه مطابق بر صلاحیت عفو آزاد شده اند، برخی حكم شلاق داشته اند كه عفو شده، عده ای جزای نقدی داشته اند كه این مورد هم عفو شده است و عفو شرایط مختلف دارد.
برگزاری دوره های آموزشی برای كاركنان قوه قضاییه
معاون اول قوه قضائیه از ارائه خدمات آموزشی به كاركنان دستگاه قضا در سال گذشته خبر داد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در نشست خبری تشریح برنامه های دستگاه قضا در سال گذشته افزود: یكی از مسائلی كه مورد توجه دستگاه قضا قرار دارد بحث آموزش كاركنان قضایی است.
وی گفت: در سال 95، 84 هزار و 808 نفر ساعت آموزش به ضابطان قوه قضاییه انجام گرفته است .
محسنی اژه ای ادامه داد: مستحضر هستید كه بحش اعظمی از احكام قضایی توسط ضابطان اجرا می شود كه اگر آموزش لازم را نداشته باشند نمی توانند به وظایف خود عمل كنند و مردم هم دچار مشكل می شوند.
معاون اول قوه قضاییه تصریح كرد: در سال گذشته دو میلیون و 905 هزار و 438 نفر ساعت هم به كارمندان اداری قوه قضاییه آموزش داده شده كه البته امسال هم استمرار خواهد داشت.
وی همچنین گفت: شوراهای حل اختلاف اعم از شهرها و روستا ها نیز دو میلیون و 430 هزار و 433 نفر ساعت آموزش دریافت كرده اند.
نامگذاری روزهای هفته قوه قضائیه
رئیس ستاد بزرگداشت هفته قوه قضائیه عناوین نامگذاری روزهای این هفته را بیان كرد.
محسنی اژه ای در نشست خبری افزود: در آستانه فرا رسیدن هفته قوه قضائیه این هفته را به خانواده بزرگ دستگاه قضا و ملت ایران تبریك می گویم و درخواستمان از اصحاب رسانه این است كه ما را در بازتاب برنامه های این هفته یاری كنند.
وی گفت: هفته قوه قضائیه از اول تیر ماه آغاز می شود و بهانه ای است برای اعلام برنامه ها و مرور نقاط ضعف و قوت و توجه به مسائل بعد و سال های بعد.
محسنی اژه ای افزود: چون امسال اول تا 7 تیر با روز قدس و تعطیلات عید فطر مصادف است به ناچار برخی برنامه های هفته قوه قضائیه خارج از این هفته انجام می شود.
وی در ادامه عناوین نامگذاری روزهای هفته قوه قضائیه را به این شرح اعلام كرد:
- اول تیر: قوه قضائیه و امنیت همه جانبه
- دوم تیر: قوه قضائیه و همكاری با سایر قوا برای مبارزه با همه مظاهر فساد
- سوم تیر: قوه قضائیه و اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید و اشتغال
- چهارم تیر: قوه قضائیه و خدمت بهتر و آسان تر به مردم و تكریم ارباب رجوع
- پنجم تیر: قوه قضائیه و تجدید میثاق با آرمان های انقلاب اسلامی و امام راحل
- ششم تیر: قوه قضائیه و ولایتمداری و بصیرت انقلابی
- هفتم تیر: قوه قضائیه و تجلیل از شهادت، ایثارگران و خدمتگزاران دستگاه قضایی
تخصصی شدن مراجع قضایی درسال 95
سخنگوی دستگاه قضا از تخصصی شدن برخی از شعب قضایی در سال گذشته خبر داد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود: یكی از اقدامات مهم دستگاه قضا در سال گذشته كه البته در سال های پیش از آن هم دنبال می شده تخصصی كردن رسیدگی به پرونده های حقوقی و كیفری بوده است.
وی گفت: یكی از خواسته های مردم از دستگاه قضا این است كه به صورت تخصصی پرونده ها در دادگاه اعم از كیفری، بدوی، حقوقی و تجدید نظر رسیدگی شود.
محسنی اژه ای ادامه داد: در سال گذشته تلاش كردیم شعبات را تا آنجا كه مقدور بوده تخصصی كنیم كه در همین زمینه شعباتی درباره قاچاق كالا، قاچاق مواد مخدر، منابع طبیعی، محیط زیست، كشتیرانی و امور دریاها، فضایی، هواپیمایی و جرائم پولی و بانكی به صورت تخصصی در دادگاه های تخصصی رسیدگی شده است.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح كرد: در تهران برخی از این مراجع قضایی تخصصی به صورت مجتمع قضایی ایجاد شده و در استان ها تا آنجا كه مقدور بوده اقدام به تاسیس شعب تخصصی كرده ایم.
بیش از 12 میلیون ثبت سند الكترونیكی داشتیم
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در سال گذشته بیش از 12 میلیون ثبت سند الكترونیكی در سازمان ثبت اسناد و املاك كشور داشتیم.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری هفته قوه قضائیه به ثبت الكترونیكی در سازمان ثبت اسناد و املاك كشور اشاره كرد و افزود: سال گذشته ثبت الكترونیكی در سازمان ثبت اسناد و املاك بسیار توسعه پیدا كرد به طوری كه طبق گزارش سازمان ثبت بیش از 92 درصد از كل خدمات ثبتی كه در سال 95 به مردم ارائه شده اعم از جواب استعلام ها، ثبت اسناد و... به صورت الكترونیكی بوده است.
وی گفت: ضمن اینكه جواب استعلام ها كه به مدت زمان 48 ساعت رسیده است و حتی اسنادی كه صادر می شود به دلیل الكترونیكی شدن مدت زمان كمتری صورت می گیرد.
معاون اول قوه قضائیه گفت: ثبت اسناد به طور مشخص در سال گذشته 12 میلیون و 958 هزار و 115 مورد فقط ثبت سند الكترونیكی داشتیم كه این به غیر از خدمات دیگر الكترونیكی است كه در ارائه خدمات از نظر زمانی برای مردم بسیار تأثیرگذار بوده است.
وی افزود: یكی از مسائل مهمی كه قانون آن از چند سال پیش تصویب شده است اما متأسفانه بودجه سنواتی از ناحیه دولت و مجلس اختصاص پیدا نمی كند تا این طرح عملیاتی شود طرح جامع حدنگار (كاداستر) است كه اگر این كار اجرایی شود، هم به نفع دولت، هم به نفع مردم است و هم طبعاً به نفع قوه قضائیه است و بسیاری از این دعاوی ها كم می شود.
وی افزود: در سال گذشته موفق شدند 144 ایستگاه برای حدنگاری دقیق و منظم ایجاد كنند و همچنین توانستند با تجهیزات مناسب هم از سیستم ماهواره ای استفاده كنند و هم از ایستگاه های متحرك كه اگر بودجه مناسبی اختصاص داده شود و با همین شتاب در سال 96 نیز موضوع را دنبال كنیم فكر می كنم این طرح به پایان برسد.
وی ادامه داد: البته بخشی از این طرح انجام شده است كه امیدواریم باقیمانده آن نیز انجام شود.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه به حذف دفاتر املاك ثبتی در سازمان ثبت اسناد اشاره كرد و گفت: وقتی دردفاتر املاك ثبت اسناد به صورت دستی نوشته شود گرفتاری های فراوانی ناشی از بی دقتی پیش می آید كه سالیان سال گرفتاری درست می شود كه اكنون با الكترونیكی شدن آن بسیاری از این مشكلات برطرف شده كه در تصمیم گیری ها بسیار مؤثر است.
وی افزود: اكنون این دفاتر سنتی حذف شده و به صورت الكترونیكی درآمده است كه البته ممكن است در این حوزه نیز مشكلاتی پیش بیاید اما یقیناً اشكال این قضایا بسیار كمتر از سیستم سنتی خواهد بود و برخی از مشكلاتی كه در گذشته داشتیم در آینده نخواهیم داشت.
محسنی اژه ای گفت: یكی از موضوعاتی كه در سال های اخیر بسیار مورد توجه بود مسئله پیشگیری از وقوع جرم است كه همه می دانیم پیشگیری مقدم بر درمان است.
وی افزود: پیشگیری از وقوع جرم حتماً هزینه كمتری دارد تا اینكه خدایی نكرده جرمی واقع شود تا بخواهیم آن را تعقیب كنیم.
معاون اول قوه قضائیه گفت: در سال گذشته 186 برنامه ملی و 1329 برنامه استانی توسط معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه انجام شده است.
وی افزود: خلاصه نتایج این پیشگیری ها این بوده است كه 9 درصد در ورودی پرونده های دعاوی خانواده به محاكم كاهش داشتیم كه البته در آخرین گزارش این كاهش از 9 درصد نیز افزایش پیدا كرده است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اقدامات پیشگیرانه باعث شده است نرخ رشد طلاق توافقی نیز توقف شود كه در واقع طلاق توافقی به اشكال مختلف زیاد شده بود كه با اقدامات مؤثر و مفیدی كه توسط معاونت پیشگیری و سایر دستگاه های ذیربط انجام شد، این نرخ رشد در ابتدای امر متوقف شد و در مرحله بعد نیز 1 درصد كاهش نیز نسبت به سال قبل داشتیم.
وی افزود: 57 درصد دادخواست هایی كه از ناحیه افراد برای مطالبه نفقه داده می شد در سال 95 نسبت به سال 94 در این خصوص كاهش داشتیم كه بسیاری از افراد با آموزشی كه داده شد و با معاضدت قضائی و كارهای فرهنگی و برنامه ریزی هایی كه صورت گرفت این مقدار كاهش قابل توجه است.
اژه ای گفت : در بحث رفع اختلافات زوجین و نیز صلح و سازشی كه در دادگاه صورت گرفته و با اقدامات صورت گرفته 8 درصد نسبت به سال قبل صلح و سازش ما بیشتر بوده است.
قوه قضاییه همه وظایف خود در برنامه ششم را عملیاتی خواهد كرد
سخنگوی قوه قضاییه گفت: هر وظیفه ای چه مستقیم و چه غیرمستقیم در برنامه ششم توسعه به قوه قضاییه مربوط شده است استخراج كرده ایم و برای آن برنامه عملیاتی می نویسیم.
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره برنامه توسعه قوه قضاییه افزود: علاوه بر برنامه ششم توسعه كه در مجلس به تصویب رسید ما هم در قوه قضاییه برنامه چهارم توسعه قضایی را تصویب و ابلاغ كرده ایم كه به مساله پیشگیری در آن اهتمام ویژه شده است.
وی گفت: البته قوه قضاییه به تنهایی نمی تواند همه مساله پیشگیری را عهده دار باشد مثلا بیكاری و فقر ، زمینه جرم است و قوه قضاییه نمی تواند ببیكاری و فقر را رفع كند اما ما به دولت كمك می كنیم.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی درباره آخرین اخبار پرونده دانیال زاده گفت: یك نفر از كسانی كه در این پرونده بود متواری شد اما آقای دانیال زاده بازداشت است و از افراد دیگری هم تحقیق می شود و هنوز كیفرخواست صادر نشده و به دادگاه نرفته است.
دربرخورد با مفاسد اقتصادی نمره بالایی به خودمان نمی دهیم
سخنگوی قوه قضاییه گفت: اگرچه تلاش های بسیار خوبی در سه قوه و بویژه قوه قضاییه در برخورد با مفاسد اقتصادی شده است اما به خودمان در این برخورد نمره بالایی نمی دهیم.
محسنی اژه ای در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه در برخورد با مفاسد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چه نمره ای به خودتان می دهید افزود: حقیقتا قوه قضاییه، دولت و مجلس در پی برخورد با این مفاسد هستند اما آیا موفق شده ایم به اینكه مفاسد اقتصادی و یا اجتماعی نداشته باشیم؟
وی گفت: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی كه از سه قوه در آن حضور دارند تصمیمات خوبی می گیرد و پرونده های ملی و سنگین را بررسی می كند و آسیب شناسی های خوبی هم در آن جا می شود اما حقیقتا نمی توانیم نمره بالایی به خودمان و سایر دستگاهها بدهیم.
معاون اول قوه قضاییه افزود: تلاش سه قوه در این زمینه خوب بوده است اما توفیقمان در حد انتظار نظام جمهوری اسلامی و انتظارات مردم خیلی بالا نبوده است.
كاهش بیش از 8 هزار پرونده مواد مخدر به قوه قضاییه
معاون اول قوه قضاییه گفت: سال گذشته حدود هشت هزار و 600 مورد پرونده های ورودی مواد مخدر به محاكم كمتر شد.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری هفته قوه قضاییه افزود: یكی از معضلات ما بحث مواد مخدر است كه سال گذشته ورودی پرونده های ورودی مواد مخدر به محاكم كمتر شد .
وی گفت: البته این كاهش ورودی پرونده ها مربوطه به معتاد متجاهر و مواردی كه خرده فروشی داشتند ، نبود بلكه در رابطه با قاچاق عمده مواد مخدر بود .
سخنگوی قوه قضاییه افزود: در این خصوص هم تعداد پرونده ها و هم تعداد دستگیری ها افزایش داشته ایم .
وی گفت: پیش از این 17 مورد مركز درمانی برای معتادان داشتیم كه با اقدامات صورت گرفته این مراكز به 24 مورد افزایش پیدا كرد.
معاون اول قوه قضاییه افزود: در پرونده سرقت های خرد نیز حدود 4 درصد نسبت به سال قبل ورودی پرونده ها كمتر شده است .
وی گفت: در واقع این دو عنوان مجرمانه ، یعنی مواد مخدر و سرقت همیشه از عنوان های بالای ماست یعنی گاهی وقت ها سرقت و گاهی نیز مواد مخدر در رده نخست قرار دارد كه در هر دو مورد كاهش ورودی داشتیم.
محسنی اژه ای افزود: یكی از مسائل مهمی كه با آن روبرو بودیم و در سال 95 كارهای زیادی صورت گرفت كه البته اكنون كافی نیست و حتما باید در سال 96 نیز ادامه پیدا كند ، مساله زندانهاست.
معاون اول قوه قضاییه گفت : ما در بحث زندانها مشكلات جدی اعم از كمبود پرسنل ، بودجه و فضا داریم .
وی افزود : در سال های گذشته دولت موظف بود اردوگاه هایی را بسازد تا ما بسیاری از این افراد مواد مخدر را از زندان ها بیرون ببریم و در اردوگاهها نگه داریم اما اردوگاهها طبق آن چیزی كه در قانون پیش بینی شده و دولت موظف به ساخت آن بود ، ساخته نشده است.
محسنی اژه ای گفت: همچنین بودجه لازم برای این تعداد زندانی كه ما داریم اختصاص پیدا نمی كند و مكان آن كافی نیست اما با این حال این موضوع چیزی از مسئولیت ما نمی كاهد و باید همه تلاش خود را بكار ببریم تا وضع زندان ما از آن چیزی كه هست بهتر شود.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: اقدامات خوبی صورت گرفته كه البته كافی نیست و حتما باید ادامه پیدا كند كه یك اصلاح بعد از اصلاح قانون آیین دادرسی به قوه قضاییه اجازه داد كه بسیاری از احكام حبس را مجازات های جایگزین تعیین كند.
وی افزود: بنابراین دستورالعمل هایی در سال 95 صادر شد كه دنبال می شود تا آنجا كه ممكن است و ضرورت ندارد برای یك مجرم حبس صادر نشود و تا آنجا كه قانون اجازه می دهد مجازات جایگزین به جای حبس تعیین شود.
محسنی اژه ای گفت: اقدام دیگری كه صورت گرفت به اواخر سال گذشته به صورت آزمایشی و محدود شروع شد و قطعا در سال 96 ادامه پیدا خواهد كرد و آن استفاده از دستگاه های الكترونیكی (دست بند و پابند الكترونیكی) برای كنترل محكومان به حبس در خارج از زندان است .
وی افزود: قانون در این خصوص اجازه داد اما زیرساخت ان آماده نبود و با كمك گرفتن از داخل و خارج اكنون دستگاهها آماده شده اما هنوز به اندازه كافی نداریم اما این كار شروع شده و امیدواریم ادامه پیدا كند.
حجت الاسلام محسنی اژه ای معاون اول قوه قضاییه امروز سه شنبه (96/03/30) ساعت 10:30در جمع خبرنگاران برنامه های هفته قوه قضاییه و اقدامات دستگاه قضایی را تشریح می كند.
این نشست در ساختمان مركزی قوه قضائیه در حال برگزاری است.
هفته قوه قضاییه یكم تا هفتم تیر ماه است .
خبر تكمیل می شود...