سال آینده انواع مختلفی از واكسنهای كرونا كه در كشور در حال آزمون و خطا است به بازار میرسد تا بیماران با محصولی بومی درمان شوند.
تولید 5 واكسن درمان كرونا در دستور كار قرار گرفته است. محصولاتی كه با روشهای فناورانهای در حال گذراندن مراحل تستهای بالینی و ورود به بازار هستند. این محصولات با توانمندی متخصصان داخلی و برخی با همكاری دیگر كشورها به مرحله آزمون و خطا رسیدهاند. یونیسف اعلام كرده كه ایران هشتمین كشور تولیدكننده واكسن است.
محققان ایرانی روشهای مختلفی را برای تولید واكسن انتخاب كردهاند. یكی از این راهها تولید واكسن خوراكی است كه فاز تولید آن سال آینده پس از طی مراحل تحقیقاتی آغاز خواهد شد.
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینكه توانمندان كشور از ابتدای شیوع بیماری كرونا به ساخت واكسن ورود كردند، گفت: ایران با تولید همه این واكسنها به یكی از قطبهای سازنده واكسن كرونا بدل خواهد شد.
وی افزود: تا شهریور سال آینده واكسن ایرانی كرونا در انواع مختلف به تولید میرسد و ما به عنوان قطب تولید واكسن در دنیا محسوب خواهیم شد. در حال حاضر شركتهای دانشبنیان و سایر شركتها به چهار تا پنج شیوه به تولید واكسن ورود كردهاند.
قانعی همچنین بیان كرد: تا زمان ساخت و نهایی شدن واكسنهای ایرانی كرونا، واكسنهای خارجی و مطمئنی از دیگر كشورها خریداری شده است و طبق زمانبندیهای اعلام شده به گروههای هدف تزریق خواهد شد.