رئیس مجلس: برنامه ششم توسعه فرصت جدیدی برای توسعه روابط اقتصادی فراهم آورده است و كره جنوبی باید از این فرصت استفاده كند.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری صدا و سیما به سئول؛ آقای لاریجانی در دیدار با نخست وزیر كره جنوبی با مروری بر مناسبات رو به رشد دو كشور از توسعه همه جانبه همكاری ها ابراز خرسندی كرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به شروع برنامه پنج ساله جدید در جمهوری اسلامی ایران این مرحله را برای توسعه همكاری در حوزه های متنوع اقتصادی، بازرگانی، بانكی، انرژی، محیط زیست، خطوط ریلی و گردشگری یك شروع مجدد در احیای روابط خواند.
آقای لاریجانی با اشاره به رفع موانع بانكی و تجاری در مناسبات ایران و برخی از كشورهای اروپایی بر ضرورت سهولت در روابط بانكی و تجاری دو كشور تاكید كرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای سرمایه گذاری كره جنوبی در حوزه های نفت و گاز اعلام و تاكید كرد: مجلس شورای اسلامی ایران از ظرفیت خود برای كمك به اجرای توافقاتی كه بین تهران و سئول به امضا رسیده است استفاده خواهد كرد.
نخست وزیر كره جنوبی هم در این دیدار بر آمادگی این كشور برای توسعه و تحكیم روابط دو كشور تاكید كرد و گفت: ما آمادگی داریم با توجه به ظرفیت متنوع همكاری در حوزه های مختلف، همكاری با ایران را ارتقا بخشیم.
لی ناك یون ضمن تشریح پیشرفت كره جنوبی در حوزه فناوری و صنعت خودرو، خواستار تبادل تجارب دو كشور در حوزه هایی كه پیشرفت كرده اند شد.
نخست وزیر كره جنوبی گردشگر ایرانی را دارای فرهنگ غنی و ثروتمند خواند و از تقویت همكاری در این بخش استقبال كرد.
وی همچنین بر تلاش برای تسهیل همكاری های اقتصادی و بازرگانی تاكید كرد.
نخست وزیر كره جنوبی با تمجید از نظام انتخاباتی دقیق و روشن در جمهوری اسلامی ایران، دموكراسی در ایران را ستود.
وی با محكوم كردن حادثه تروریستی اخیر در تهران با مردم ایران ابراز همدردی كرد.
تاكید بر توسعه روابط پارلمانی در دیدار روسای مجالس ایران و كره جنوبی
روسای مجلس ایران و كره جنوبی بر توسعه روابط پارلمانی میان دو كشور تاكید كردند.
آقای لاریجانی در دیدار با رئیس مجلس كره جنوبی با اشاره به همكاری های بین المللی دو كشور گفت: مجالس ایران و كره جنوبی می توانند به روابط جدید اقتصادی دو كشور كمك كنند.
وی با اشاره به اینكه بعد از توافق هسته ای، فضای مناسبی برای همكاری و سرمایه گذاری دو كشور فراهم شده است تصویب برنامه پنج ساله ششم را فرصتی برای توسعه روابط اقتصادی با كشورهای مختلف از جمله كره جنوبی دانست و افزود: براساس این برنامه دو كشور می توانند همكاری های خود را در بخش های مختلف نفت و گاز، محصولات پتروشیمی، حمل و نقل، انرژی های نو و صنعت خودروسازی گسترش دهند.
وی با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران نگران مسائل شبه جزیره كره است گفت: مسابقه تسلیحاتی به نفع هیچ كس نیست و ما گفتگوی سیاسی را بهترین راه حل برای حل مسئله این شبه جزیره می دانیم.
آقای لاریجانی همچنین از رئیس مجلس كره جنوبی برای سفر به جمهوری اسلامی ایران دعوت كرد.
رئیس مجلس كره جنوبی هم علاقه مندی خود را برای تقویت گروه های دوستی پارلمانی دو كشور اعلام كرد و خواستار افزایش همكاری ها با مركز پژوهش های مجلس ایران شد.
چانگ سه كیونگ با تاكید بر ضرورت تسهیلات در صدور روادید از طرح پرواز مستقیم تهران - سئول استقبال كرد.
در پایان این دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی از بخش های مختلف مجلس كره جنوبی دیدن و دفتر یادبود آن را امضا كرد.