پرداخت 17 هزار میلیارد تومان تسهیلات به تولید

سخنگوی دولت: 17 هزار و 819 میلیارد تومان تسهیلات به 25 هزار و 351 واحد تولیدی تا دوازدهم تیرماه سال جاری پرداخت شده است.

1396/04/13
|
13:34
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محمدباقر نوبخت در نشست هفتگی خود در جمع خبرنگاران افزود: برای افزایش تولید و اشتغال در حال اقدام هستیم و در كنار این تسهیلات پرداختی برای تولیدات صنعتی اقدامات دیگری برای اشتغال و تولید انجام شده است.
وی ادامه داد: از طریق اعتبارات عمرانی برای دارایی‌های سرمایه‌ای كه منجر به افزایش اشتغال می‌شود، هم اعتباراتی پرداخت شده است.

50 هزار و 997 دستگاه تاكسی جدید تحویل شد

سخنگوی دولت گفت: برای خارج كردن خودروهای فرسوده كه طبق برنامه ریزی 90 هزار خودروی فرسوده بود تا یازدهم تیرماه 50 هزار و 997 دستگاه تاكسی نو تحویل شد.
نوبخت ادامه داد: خودروهای فرسوده نیز دریافت و پرس و از سیستم حمل و نقل خارج شده است.


تولید نفت خام از 3 میلیون و 901 هزار بشكه در روز فراتر رفت

سخنگوی دولت گفت: در خردادماه نخستین بار پس از رفع تحریم‌ها تولید نفت خام از 3 میلیون و 901 هزار بشكه در روز فراتر رفت كه ركوردی بی سابقه است.
محمدباقر نوبخت افزود: این موفقیت در تولید نفت و گاز بعد از تنگناهایی است كه وجود داشت و در خرداد ماه روزانه 692 هزار بشكه میعانات گازی در روز در كنار دیگر محصولات تولید شد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی برغم اعمال تحریم‌ها پس از برجام موفق شد تولیدات خود را به سقفی كه قبلاً داشت، برگرداند و این یك نقطه مثبت است كه می‌توان در مورد آن صحبت كرد.
نوبخت گفت: تولید نفت مولفه قدرت اقتصادی دولت است.
سخنگوی دولت ادامه داد: قرارداد سرمایه گذاری 5 میلیارد دلاری در حوزه میادین مشترك پارس جنوبی روز گذشته بین شركت توتال فرانسه، یك شركت چینی و شركت پتروپارس ایران برای تولید 2 میلیارد فوت مكعب گاز ترش به صورت روزانه بسته شد.
وی ادامه داد: این قرارداد 20 ساله برای تولید 335 میلیارد متر مكعب گاز غنی ترش به ارزش 84 میلیار دلار (ارزش تولیدات) تنظیم شد.
نوبخت افزود: این قرارداد حائز اهمیت بسیاری است و بعد از برجام صورت گرفته و اراده‌های شكل گرفته برای تزریق نااطمینانی بی اثر بوده و این قرارداد ارزشمند دیوار تحریم را فرو ریخته است.
وی گفت: انی تلاش‌ها در كنار هواپیماهای خریداری شده كه به كشور وارد شد و سرمایه گذاری صورت گرفته در حوزه خودرو و سرمایه گذاری اخیر در حوزه نفت جزو آثار برجام است و این قرارداد نفتی پس از انتخابات 29 اردیبهشت اولین ثمره رخداد بزرگ برجام در ایران بود و ما امیدواریم این اقدام در عرصه‌های دیگر هم ادامه پیدا كند.

دولت پنج میلیون و 180 هزار تن گندم خریداری كرده است

سخنگوی دولت گفت: دولت در جهت امنیت غذایی كه یكی از بندهای اقتصاد مقاومتی است نسبت به خرید 5 میلیون و 180 هزار تن گندم به ارزش 6 هزار و 770 میلیارد تومان خرید تضمینی گندم انجام داده است.
محمدباقر نوبخت در نشست هفتگی خود در جمع خبرنگاران افزود: آمار ذكر شده برای خرید گندم كه یك كالای استراتژیك می‌باشد تا تاریخ 11 تیر است.
وی ادامه داد: 3 هزار و 200 میلیارد تومان از آنچه به عنوان خرید تضمینی گندم است پرداخت شده و مابقی آن در حال انجام است.
سخنگوی دولت گفت: دولت برای خرید 11 میلیون و 500 هزار تن گندم در سال 96 به صورت خرید تضمینی برنامه ریزی كرده است.
نوبخت افزود: ارزش ریالی این میزان گندم 15 هزار و 252 میلیارد تومان است.

عملكرد دستگاه‌های اجرایی درخصوص اقتصاد مقاومتی ارزیابی و اعلام می‌شود

سخنگوی دولت گفت: شاخص ارزیابی عملكرد دولت از 24 بند سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی به صورت 12 برنامه در ستاد و 200 پروژه تعریف شده است.
نوبخت ادامه داد: با مدیریت پروژه سیاست‌های ابلاغی اقداماتی را انجام دادیم، زیرا نیازمند شاخص هایی بودیم كه با همكاری وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه و مركز آمار تعریف شد.
وی گفت: دو مولفه رشد اقتصادی و مقاومت و تاب آوری اقتصادی تعریف شد كه به صورت مستمر عملكرد دستگاه‌های اجرایی در زمینه اجرای اقتصاد مقاومتی ارزیابی و اعلام شود.

امضای قرارداد با توتال، نوعی سنت شكنی این شركت در مقابل تحریم های امریكاست

سخنگوی دولت گفت: كسانی كه منافع ملی ایران را دنبال می كنند به جای عیب جویی از این قرارداد كه به نوعی سنت شكنی از جانب توتال است، باید از آن استقبال كنند و خوشحال باشیم كه امریكایی ها نتوانستند از امضای این قرارداد جلوگیری كنند.

محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری امروز خود در پاسخ به سؤالی درخصوص امضای قرارداد با شركت فرانسوی توتال و اینكه با اعمال تحریم ها و فشارها ازجانب امریكا چه تضمینی وجود دارد كه این شركت قرارداد خود را لغو نكند و همچنین این موضوع كه برخی امضای این توافق را موضوعی به موازات همایش منافقان در فرانسه می دانند افزود: این حرف بی اساس است، درحال حاضر شما از فضایی كه دولت ترامپ در امریكا علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد كرده و درحال تلاش برای ایجاد اجماع علیه ایران است خبر دارید.

وی اضافه كرد: با وجود چنین اراده ای در دولتمردان جنگ طلب امریكا، شركت توتال طی یك فرایندی در چارچوب تفاهم نامه جدید قراردادهای نفتی یك قرارداد 20 ساله با جمهوری اسلامی ایران و شركای چینی خود امضا كرده است.

سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به مبلغ این سرمایه گذاری گفت: مبلغ سرمایه گذاری بالغ بر 5 میلیارد دلار است و این مبلغ و همچنین میزان تولید و هم دوره كار، نشان از اراده ای است كه در این شركت ها وجود دارد.

نوبخت ادامه داد: این اتفاق زمانی رخ داده كه همه موانع ازجانب امریكا به وجود آمده است تا چنین قراردادی بسته نشود و این موضوع نمی تواند با یك حركت قابل انتقادی كه گروه تروریستی و داعشی منافقین كه از همین روش های ترورهای انتحاری كه داعش درحال حاضر از آن استفاده می كند، از 35 سال پیش نیز استفاده می كردند، ارتباطی داشته باشد.

وی در ادامه افزود: بدنامی منافقین با توجه به اینكه در زیر چكمه صدام علیه ملت خود حركت می كردند نشان می دهد كه این گروه تروریستی بی ارزش تر از آن است كه كشور فرانسه، اگرچه این انتقاد را داریم كه این مانند آن است كه فرانسه موافقت كند گروه داعش همایشی را در پاریس برگزار كند، قطعاً یك گروه تروریستی با این كارنامه سیاه كه داعش دارد و البته منافقین حتی از آنها نیز بدنام تر و رذل تر هستند، كاملاً این انتقاد وارد است اما این موضوع بحث دیگر و در چارچوب منافع سیاسی و اقتصادی است و به عنوان یك دستاورد پس از برجام قابل اتكا خواهد بود.

سخنگوی دولت گفت: كسانی كه منافع ملی ایران را دنبال می كنند به جای عیب جویی از این قرارداد كه به نوعی سنت شكنی از جانب توتال است باید از آن استقبال كنند و خوشحال باشیم كه امریكایی ها نتوانستند از امضای این قرارداد جلوگیری كنند.

نوبخت با بیان اینكه همه ایرانیان وطن پرست و علاقه مند به ایران باید از سرافكندگی امریكایی ها خوشحال باشند، اظهار داشت: اینكه برگردیم در قراردادی كه همه مواردی كه باید در یك قرارداد مورد توجه قرار بگیرد، مورد مداقه واقع شده و امضا شده است خوشحال باشیم، استناد كنیم به آن چیزی كه امریكایی ها می خواهند، كاملاً قابل تأمل است.

سخنگوی دولت با اشاره به اینكه می توانیم در این مورد دو گروه را از منفك كنیم افزود: یك گروه كسانی هستند كه واقعاً دلواپس منافع ملی هستند و معتقدند برجام در حالی كه اجرا می شود باید منافع جمهوری اسلامی ایران را نیز تأمین كند، این افراد انسان های شریفی هستند در صورتی كه ممكن است حتی دیدگاه سیاسی آنها با دیدگاه سیاسی دولت هماهنگ نباشد و ما برای این افراد احترام قائل هستیم.

نوبخت ادامه داد: اما كسانی كه به هر جهت حتی اگر خیری ازجانب دولت به مردم برسد، با آن نیز مخالفت می كنند، این افراد در هر صورت مخالف هستند.

وی در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری درخصوص گزارش انفجار معدن زغال سنگ كه با گذشت 60 روز از حادثه هنوز ارائه نشده است، گفت: درخصوص این گزارش قطعاً غیر از وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزارت كار، گروه دیگری ازجانب رئیس جمهور مسئول رسیدگی به موضوع شدند كه آنها نیز گزارش های خود را به وقت ارائه می كنند و ما نیز آن را اطلاع رسانی خواهیم كرد.

سخنگوی دولت در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری درخصوص بازیابی تحریم های اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران تصریح كرد: درمورد اینكه بین طرفین برجام اتفاقاتی رخ می دهد كه طرفین یكدیگر را به نوعی بی توجهی و یا نقض برجام متهم می كنند، گاهی رسماً طرفین یكدیگر را متهم می كنند و گاهی حاشیه های پیرامونی آنها ایجاد می شود.

نوبخت گفت: برای نمونه در جمهوری اسلامی ایران اتفاقی رخ می دهد و یك رسانه و یا صاحبنظری با انگیزه های سیاسی و یا منافع ملی معتقد است كه این نقض برجام است.

وی ادامه داد: در برجام سازوكاری تعریف شده است كه اگر اتفاقی رخ دهد و اگر یكی از طرفین آن را به مثابه نقض برجام درنظر بگیرد، ابتدا مذاكرات طرفین و سپس كارگروهی تعبیه می شود كه در نهایت وقتی جمع بندی صورت گرفت كه از برجام خارج شده، نحوه برخورد با آن نیز پیش بینی شده است.

سخنگوی دولت گفت: بنابراین هر اتفاقی كه رخ دهد در داخل كشور ما نیز یك هیئت نظارتی تعریف شده است و به دقت مسائل را رصد می كند كه اگر جایی تخلفی انجام شود و نقض برجامی صورت بگیرد، مرجعی هست كه تعیین می كند آیا نقض برجام صورت گرفته یا نه.

نوبخت ادامه داد: هر زمان كه آن هیئت كه مرتب درحال رصد اوضاع است درمورد اینكه نقض برجامی صورت گرفته است، تشخیص دهد و اظهار نظر كند، ما بلافاصله از همه حقوقی كه طرف ایرانی در برجام دارد استفاده خواهیم كرد.

دولت با قدرت در تلاش برای مبارزه با قاچاق است

سخنگوی دولت گفت: معتقد هستیم كه برای دفاع از تولید داخلی باید با كالای قاچاق مبارزه و از همه اهرم ها در این زمینه استفاده كنیم.

نوبخت در ادامه نشست خبری امروز خود در پاسخ به سؤالی درخصوص برنامه دولت در زمینه مبارزه با قاچاق كالا افزود: درحال حاضر دولت با قدرت درحال تلاش برای مبارزه با قاچاق است.

وی اضافه كرد: گزارش ستاد نشان می دهد كه مقدار قابل توجهی از حجم قاچاق كالا كاسته شده است.

نوبخت با بیان اینكه قاچاق كالا از 25 میلیارد دلار به زیر 12 میلیارد دلار رسیده است اظهار داشت: معتقدیم كه برای دفاع از تولید داخلی باید با كالای قاچاق مبارزه و از همه اهرم ها در این زمینه استفاده كنیم.

در ادامه نشست خبری، خبرنگاری پرسید: تحریف هایی در صداوسیما درمورد اقدامات دولت صورت گرفته است، آیا شما به این تحریف ها جوابیه داده اید یا خیر؟ همچنین آقای روحانی در دو هفته آخر تبلیغات انتخاباتی خود از مظلومیت كاركنان صداوسیما و اتصال این سازمان به یك جناح خاص صحبت كرد، آیا دولت برنامه ای برای رفع این مسئله دارد و همچنین با توجه به حجم تخریب های صورت گرفته درباره دولت آیا نیاز به ایجاد و راه اندازی یك كانال تلویزیونی اختصاصی برای طرح دیدگاه های دولت وجود دارد یا خیر؟

سخنگوی دولت در پاسخ گفت: درمورد تحریف و یا نشر خبر نادرست از رسانه ملی و از هر رسانه دیگری، همه دستگاه ها موظف هستند كه بلافاصله اطلاع رسانی درست را انجام دهند و پاسخ آنها داده شود.

وی ادامه داد: این موضوع در حوزه نهاد ریاست جمهوری، شورای اطلاع رسانی دولت موظف است این وظیفه را انجام دهد و گاهی وظیفه روابط عمومی تك تك دستگاه هاست.

سخنگوی دولت گفت: شورای اطلاع رسانی دولت كه زیر نظر رئیس دفتر رئیس جمهور ادای وظیفه می كند در این مواردی كه هر نوع خبر غیرواقعی منتشر شود، پاسخگو خواهد بود و روابط عمومی دستگاه ها نیز موظف هستند اگر خبررسانی نادرستی انجام شد بلافاصله آن را اصلاح كنند و اطلاع رسانی واقعی به مردم را انجام دهند.

نوبخت افزود: بنابراین صداوسیما نیز در همین خصوص، قابل تعریف است اما اینكه واقعاً ما نیازمند ابزار رسانه ای مؤثرتری هستیم یك واقعیتی است. به همین جهت امیدواریم در دولت دوازدهم این نقیصه ای كه عموم دلسوزان و افراد ناظر نسبت به چگونگی اطلاع رسانی دولت داشته اند، ان شاءالله آن را برطرف خواهیم كرد.

وی گفت: فكر می كنیم وظیفه ماست در راستای شفاف سازی اطلاعات، ما هم ابزار رسانه ای مناسبی داشته باشیم و به وقت هم بخواهیم اقدام كنیم كه شاید بحث اطلاع رسانی مصوبات دولت هفته ای یك روز ازجانب سخنگوی دولت لازم است اما كافی نیست،
غیر از اینكه من موظفم به عنوان سخنگوی دولت مصوبات دولت را به اطلاع عموم مردم به واسطه رسانه های محترم برسانم باید ابزارهای دیگری نیز در این خصوص داشته باشیم، به همین جهت نیز امیدواریم در دولت دوازدهم كه تعریف این سازوكار درحال انجام است ضمن اینكه درمورد رسانه ملی به ویژه بدنه این سازمان كه انسان هایی بسیار زحمت كشی هستند و كار اطلاع رسانی را انجام می دهند و ما قدردان آنها هستیم، این انتقادات ما نیز به تیم سیاسی صداوسیما به جای خود باقی است كه انتظار داریم رسانه ملی كار ملی انجام دهد.

دسترسی سریع