رشد مصرف برق به 6.7 درصد رسید

وزیر نیرو: رشد مصرف برق 5 درصد پیش بینی می‌شد، اما در سه ماهه امسال نسبت به زمان مشابه پارسال به طور میانگین 6.7 درصد افزایش یافته است.

1396/04/14
|
12:25
|

حمید چیت چیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اینكه در 10 سال گذشته تقریباً متوسط افزایش مصرف برق، 5 درصد بود، گفت: با افزایش دما در برخی از استان‌ها میزان مصرف به شدت افزایش یافت و برای نمونه در استان هرمزگان مصرف برق حدود 12 درصد نسبت به زمان مشابه پارسال افزایش یافته است و رشد مصرف برق در همه استان‌ها یكسان نیست.

وی گفت: اقدامات وسیعی برای تأمین برق جدید انجام شده است و می‌شود كه یكی از آن‌ها افزایش ظرفیت نیروگاه‌ها در 4 سال گذشته بود كه 8 هزار مگاوات افزوده شد و ساخت 20 هزار مگاوات نیروگاه جدید آغاز شده است كه از 5 تا 90 درصد پیشرفت فیزیكی دارد و برخی از آن‌ها در آینده‌ای نزدیك و برخی دیگر در طول 1 تا 2 سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

چیت چیان گفت: در سال 89 حدود 5 هزار مگاوات نیروگاه جدید به بهره برداری رسید و به دلیل اجرای ناقص قانون هدفمندی یارانه‌ها از سال 89 یك روند نزولی در به مدار آمدن نیروگاه‌های جدید ایجاد شد به گونه‌ای كه در سال 94 تن‌ها 980 مگاوات نیروگاه جدید به مدار آمده است كه شرایط بسیار خطرناكی را برای صنعت برق ایجاد كرد.

وی با اشاره به اینكه ممكن است مردم بگویند شما در این زمان مسئول بودید پس چرا اقدامی نكردید؟ افزود: طرح‌های نیروگاهی حدو 3 سال زمان نیاز دارد تا به بهره برداری برسد و نیروگاه هایی كه در سال 94 به بهره برداری رسید، پیش‌تر ساخت آن شروع شده بود.

چیت چیان گفت: در سال 95 خوشبختانه حدود 2300 مگاوات جدید به مدار آمد و امسال نیز قرار است 4 هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شود و از سال 97 بیش از 4 هزار مگاوات نیروگاه به مدار بهره برداری خواهد رسید.

وی اضافه كرد: از پیك مصرف تابستان گذشته تا پیك مصرف امسال 2300 تا 2400 مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شده است.

وزیر نیرو در زمینه نیروگاه‌های تجدیدشونده نیز گفت: از ابتدای ساخت نیروگاه‌های تجدیدشونده به جز نیروگاه‌های بزرگ آبی ظرفیت این نوع نیروگاه‌ها 165 مگاوات بود، اما در 4 سال گذشته ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدشونده 205 مگاوات افزایش یافت و در مجموع ظرفیت نیروگاه‌های تجدید شونده به 370 مگاوات رسیده است.

چیت چیان افزود: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدشونده 2 و 25 صدم افزایش یافته است.

وزیر نیرو درباره نیروگاه‌های كوچك پراكنده نیز گفت: تا ابتدای دولت یازدهم تعداد مؤسسات تولیدكنندگان برق خصوصی 40 مؤسسه بود و الان به 470 مؤسسه رسیده است.

وی افزود: علاوه بر ایجاد ظرفیت تولید برق با اشكال متنوع، شبكه‌های توزیع و فوق توزیع هم احداث شد و از نیروگاه‌های موجود نیز 940 مگاوات برق بیشتر تولید شد.

چیت چیان تأكید كرد: ظرفیت آمادگی نیروگاه‌ها به 98 درصد رسیده كه ركورد بی سابقه در صنعت برق است.

وزیر نیرو همچنین درباره كاهش تلفات برق نیز گفت: 4 و نیم درصد تلفات برق در دولت یازدهم كاهش یافت و تلفات برق به 10 و 7 دهم درصد رسید. گرچه قرار بود تا پایان سال گذشته این رقم به كمتر از 10 درصد برسد كه محقق نشد، ولی امسال تلاش می‌كنیم به كمتر از 10 درصد برسد.

وی درباره برق رسانی به روستاهای بالای 10 خانوار نیز گفت: در دولت یازدهم 2152 روستا برق رسانی شد و هم اكنون 56811 روستا از نعمت برق برخوردارند و هیچ روستای كددار بیش از 10 خانوار بدون برق نداریم.

دسترسی سریع