با حذف دو بند از اهداف موضوعه؛ سند 2030 در دست بررسی است

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور گفت: با حذف سند آموزش 2030 قرار است سایر بخش های بحث برانگیز این سند مورد بررسی قرار گیرد تا با تعامل بین شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت نگرانی های موجود حل شود.

1396/04/14
|
12:26
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، منصور كبگانیان در جلسه ستاد نقشه در جمع خبرنگارن افزود: جلسه امروز دو دستور جلسه مهم داشت كه پیش از طرح آن، اعضای جلسه مواردی را مطرح كردند كه یكی از موضوعات در جلسه به ثبت رسید و آن ابراز نگرانی هایی از سایر اهداف توسعه پایدار 2030 بود كه اخیرا بخش آموزش آن به علت حساسیت هایی كه وجود داشت، پیرو رهنمودهای مقام معظم رهبری و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی لغو شد.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور با اشاره به اینكه سند جامعی برای كلیه همكاری های بین المللی در حوزه های علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در حال تدوین است گفت: كار كارشناسی این سند به اتمام رسیده و درجلسه بعدی شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد دستور جلسه خواهد شد تا نحوه تعامل جمهوری اسلامی ایران با مصوبات بین المللی را روشن و جایگاه واقعی آنان را معرفی كند چرا كه با وجود اینكه ما اسناد و سیاست های كلی مترقی در نظام خودمان داریم حتما باید چارچوبی برای این قبیل همكاری ها داشته باشیم.
كبگانیان با اشاره به اینكه جمهوری اسلامی ایران دارای اسناد ملی مصوبی از شورای عالی انقلاب فرهنگی و سیاست های كلی مجمع تشخیص مصلحت نظام است كه این اسناد قابل بروز رسانی است و قابلیت همكاری های بین المللی در درون آنها دیده شده است گفت: ما مثل خیلی از كشورهای عقب مانده كه در زمینه های مختلف برای خود سیاستی ندارند نیستیم و اگر قرار باشد با اهداف مطروحه سازمان ملل تعاملی داشته باشیم در چارچوب اسناد خودمان همچون سند ملی انرژی، سند محیط زیست و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و غیره با آنها تعامل خواهیم داشت.
وی با اشاره به اولین دستور جلسه امروز ستاد نقشه گفت: ریاست شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان گزارش جامع و مناسبی را از این شهرك موفق كه در جوار دانشگاه صنعتی اصفهان واقع شده است ارائه داد، به دلیل اینكه این اولین شهركی است كه اساس نامه آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و اكنون دستاوردهای خوبی به همراه داشته است.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور با بیان اینكه فعالیتهای شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان با سند های مختلف سیاست های كلی علم و فناوری و مفاد نقشه جامع علمی كشور تطبیق داده شد گفت: دستاوردهای خوب این شهرك شامل 480 شهرك فناوری مستقر،تعداد زیادی دانش فنی، 4 هزار فارغ التحصیل تمام وقت و 2 هزار و 350 نفر نیروی كار است.
كبگانیان با اشاره به اینكه حدود هزار و 300 پروژه در این شهرك به اجرا در آمده، فروش فناوری یا مشاركت سرمایه گذار در تجاری سازی را 41 میلیارد تومان بر شمرد و گفت: حجم سرمایه گذاری در این شهرك 83 میلیارد تومان است و حدود 10 میلیارد دلار مبلغ محصولات صادراتی این شهرك بر آورد شده است.
وی با اعلام این خبر كه كارگروهی برای رفع موانع سر راه شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان تشكیل شده است گفت: تصویب شد كه اعضایی از دستگاه های مختلف در این كارگروه حضور داشته باشند تا موانع موجود بر طرف شود تا این شهرك به عنوان نخستین و بهترین الگو برای سایر پاركهای علم و فناوری قرار گیرد.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور گفت: بحث سند ملی فناوری های نرم و فرهنگی به عنوان دومین دستور جلسه امروز بحث بسیار مهمی بود كه آخرین جلسه اش را سپری كرد، تمام راهبردها، چشم انداز اهداف و اقدامات مربوطه این سند تصویب شده بود و امروز اعضای ستاد و ساختار اجرایی آنرا نهایی كردیم.
كبگانیان گفت: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد و وزرای فرهنگ و ارشاد، علوم، آموزش و پرورش، صنایع و ورزش و جوانان و همچنین رئیس مركز فضای مجازی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، نماینده مركز مدیریت حوزه های علمیه، رئیس سازمان صدا و سیما، فرمانده بسیج سازمان مستضعفان، نماینده دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس سازمان تبلیغات، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس مركز همكاری های ریاست جمهوری، چهار نفر صاحب نظر در حوزه فناوری های نرم و فرهنگی و دبیر ستاد، اعضای مصوب این ستاد انتخابی هستند كه در صورت غیبت نمایندگان ذی ربط آنها می توانند در جلسه شركت كنند.
وی با اشاره به اینكه این سند یك مقدمه، هشت ماده و نه تبصره دارد افزود: سند فناوری های نرم و فرهنگی همچنین دارای چشم انداز و اهداف كلانی شامل پنج هدف كیفی، 15 هدف كمی، 10 راهبرد و 49 اقدام ملی است و امروز مرحله نهایی اش را طی كرد و به نوبت تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی می رود تا در پروسه ابلاغ قرار گیرد.

دسترسی سریع