به گفته وزارت بهداشتی ها در 10 استان به اوج كووید-19 رسیده ایم و 6 استان نیز هنوز نشانی از روند نزولی ندارند. در عین حال در هفته اخیر در تهران نسبت به هفته ماقبل، افزایش 40.5 درصدی تعداد موارد مرگ و میر ناشی از بیماری را شاهد بوده ایم.
تاكنون در دنیا 151 میلیون و 506 هزار و 29 مورد ابتلا به كووید-19 شناسایی شده است كه از این تعداد سه میلیون و 183 هزار و 901 نفر جان باختهاند و البته 128 میلیون و 795 هزار و 978 نفر بهبود یافتهاند.
در كشور ما نیز مجموع بیماران كووید19 به دو میلیون و 516 هزار و 157 نفر رسید و تاكنون 72 هزار و 90 نفر بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت جانشان را از دست دادهاند.
در حال حاضر 198 شهر كشور در وضعیت قرمز، 157 شهر در وضعیت نارنجی، 84 شهر در وضعیت زرد و 9 شهر هم در وضعیت آبی قرار دارند. در عین حال به گفته دكتر علیرضا رییسی-سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا، به دنبال اقدامات انجام شده، در 25 استان كشور به یك وضعیت با ثبات رسیدیم گرچه هنوز میزان بیماری كم نیست، اما روند افزایشی متوقف شده كه نشانه خوبی است. همچنین در 15 استان روند نزولی آغاز شده و در 10 استان تقریبا به اوج بیماری رسیدیم و انتظار داریم طی این هفته و هفته آینده از میزان ورودی به بیمارستانها كاسته شده و روند نزولی را طی كنیم.
تهران و 5 استان دیگر نیازمند مراقبت بیشتر
در عین حال به گفته وی، 6 استان هنوز روند نزولی ندارند و نیاز است مراقبت بیشتری انجام دهند؛ گرچه بر اساس شواهد این استانها به قله بیماری نزدیك هستند كه با رعایت مناسب پروتكلها یك هفته پس از آن سیر افزایش یابنده بیماری متوقف خواهد شد. این شش استان شامل استانهای تهران، البرز، قزوین، خراسان جنوبی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است كه به نظر میرسد طی روزهای آینده احتمالا به اوج بیماری برسند و بعد از آن باید شاهد روند نزولی بیماری در این استانها باشیم.
رییسی همچنین اعلام كرده است كه استانهای جنوبی كشور بویژه بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و كرمان با توجه به در معرض خطر بودن در ارتباط با ویروسهای جهش یافته بویژه ویروس آفریقای جنوبی باید بیشتر مراعات كنند.