معافیت صنایع دستی داخلی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با معافیت همه تولیدات صنایع دستی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده موافقت كردند.

1396/04/14
|
12:33
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نمایندگان در ادامه رسیدگی به طرح حمایت از هنرمندان و استادكاران صنایع دستی مواد 13 و 14 این طرح را نیز تصویب كردند.

در ماده 13 این طرح همه تولیدات صنایع دستی داخلی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معافند.

همچنین در ماده 14 ذكر شده است كه آیین نامه اجرایی این قانون رأس مدت 6 ماه پس از ابلاغ آن توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه می شود و به تصویب هیئت وزیران می رسد.

* طرح سوال از رئیس جمهور با 132 امضا تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی از تقدیم طرح سوال از رئیس جمهور درخصوص موسسات مالی و اعتباری با 132 امضا به هیئت رئیسه مجلس خبر داد.

علی وقف چی با اعلام این خبر گفت: با توجه به اهمیت موضوع و با توجه به اینكه احساس می كردیم رویكرد مجلس نسبت به گذشته بسیار بهتر شده و نمایندگان بدون توجه به بحث های جناحی، حزبی و گروهی دنبال رفع دغدغه مردم هستند، طرح سوال از رئیس جمهور را مطرح كردیم هر چند نظر بعضی از دوستان این بود كه این سوال به جایی نمی رسد و از آن استقبال نمی شود.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: خوشبختانه این طرح بدون نگاه سیاسی و به قلم افرادی از هر سه طیف فكری در مجلس امضا شد، به طوری كه ابتدا84 امضا پای این طرح نشست و با اینكه بعضی از نمایندگان امضای خود را پس گرفتند، در نهایت امضاهای آن به 132 امضا رسید و آنهایی كه امضا نكردند، اعلام كردند كه علاقه مندند برای رفع این مشكل كمك كنند كه این رویكرد جای تقدیر دارد.

وی خاطرنشان كرد: تمام كسانی كه در جریان این موضوع مورد سوال واقع می شوند، اجازه دهند كه این سوال به عنوان فرهنگ شفاف سازی و جزو حقوق متقابل نماینده مجلس و دولت محسوب شود.

وقف چی افزود: نباید اینگونه تلقی شود كه هركسی سوال و یا تذكر به رئیس جمهور ومجموعه دولت دارد مخالف دولت است بلكه ما اعتقادمان این است كه دوست واقعی كسی است كه در زمان خطر، این مسائل را به دوستان خود و مسئولان كشور گوشزد كند.

عضو كمیسیون كشاورزی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه دولت این سوال را به فال نیك بگیرد و برای خود فرصت تلقی كند، ابراز امیدواری كرد كه این فرصت تلنگری برای دولت بعدی باشد كه با دقت بیشتر به مسائل كشور توجه كند.

وی تاكید كرد: امروز در كشور نیازمند اعتماد عمومی به موسسات مالی كشورهستیم و با وضعیت اقتصادی موجود اگراعتماد مردم از مجموعه های مالی دولت سلب شود، قطعا عواقب جبران ناپذیری برای كشور به همراه خواهد داشت.

نماینده مردم زنجان و طارم درمجلس شورای اسلامی تصریح كرد: دولت به هر نحوی برای جلب اعتماد همگانی، باید این موضوع را در كوتاه ترین زمان ممكن حل و فصل كند و امضاكنندگان این طرح علاقه مندند در فرصت قانونی كه رئیس جمهور برای حضور در مجلس دارد، به جای تقابل با نمایندگان و مردم و سپرده گذاران، مشكل را حل كند و ما نیز قطعا خوشحال تر می شویم قبل از اینكه این سوال به صحن علنی واصل شود و رئیس جمهور در صحن پاسخگو باشد، بهتر است كه قبل از این اتفاق موضوع حل و فصل شود.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: پیش از طرح سوال از رئیس جمهور، در خصوص ضرورت ساماندهی وضعیت موسسات مالی مكاتباتی با وزارت اقتصاد داشتیم و آنها نظرشان این بود كه چون رئیس كل بانك مركزی منصوب رئیس جمهور است، وزارت اقتصاد در قبال عملكرد این نهاد پاسخگو نیست و یكی از دلایل اصلی كه ما مسیر سوال از رئیس جمهور را پیمودیم این بود كه پس از پیگیری از وزارت اقتصاد و جلسه با رئیس كل بانك مركزی تا آنجا كه فكر می كردیم نیاز به تعامل است پیش رفیتم اما در عمل راه به جایی نبردیم و در نتیجه بناچار، برای دفاع از حقوق مردم كه به آن سوگند یادكرده ایم، این موضوع را مطرح كردیم.

وقف چی خاطرنشان كرد: بنده به عنوان طراح سوال از رئیس جمهور در خصوص پاسخگویی درباره عملكرد موسسات مالی و اعتباری همچون كاسپین و آرمان، رئیس كل بانك مركزی را نیز به مناظره دعوت كرده ام كه تا كنون وی به این دعوت پاسخی نداده است.

* دولت مكلف به اعمال محدودیت برای واردات صنایع دستی شد

مجلس، دولت و دستگاه های اجرایی را به منظور تشویق و حمایت از رشد و ترویج تولیدات صنایع دستی و هنرهای سنتی بومی و اصیل، مكلف به اعمال محدودیت های لازم برای واردات محصولات صنایع دستی كردند.

با رای نمایندگان دولت مكلف شد به منظور تشویق و حمایت از رشد و ترویج تولیدات صنایع دستی و هنرهای سنتی بومی و اصیل، نسبت به اعمال محدودیت های لازم برای واردات محصولات صنایع دستی از جمله وضع تعرفه مناسب اقدام كند.

همچنین بر اساس بند ب ماده 11 این طرح ، سقف خروج ظروف ساخته شده از نقره بدون نگین به میزان پنج كیلوگرم و زیورآلات نقره سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی تا سه كیلو گرم برای هر نفر برای حضور در نمایشگاه های بین المللی خارج از كشور با ارائه ضمانتنامه های بانكی و وثایق معتبر افزایش می یابد.

سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، بانك مركزی و گمرك جمهوری اسلامی ایران بر اجرای این ماده نظارت می كنند.
همچنین اقلام تاریخی و میراث فرهنگی تابع قوانین و مقررات خاص خود می باشد.

همچنین بر اساس بند پ این ماده از صادر كننده صنایع دستی در مقابل آثار منفی ناشی از نوسانات قیمت ارز حمایت نماید.

بر اساس ث این ماده نیز گمرك جمهوری اسلامی ایران با نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نسبت به ایجاد و احصای شناسه تعرفه های فرعی برای كلیه محصولات صنایع دستی كشور اقدام نماید.

همچنین نمایندگان در ادامه جلسه امروز و در ادامه بررسی گزارش كمیسیون صنایع و معادن كشور در خصوص طرح حمایت از هنرمندان و استادكاران صنایع دستی با تصویب ماده 13 این طرح نیز موافقت كردند.

بر اساس این ماده دولت می تواند به منظور كمك به ارتقای تحصیلی هنرمندان و استادكاران صنایع دستی، كمك هزینه تحصیلی تعیین و پرداخت نماید.

* صندوق توسعه صنایع دستی ایران تشكیل می شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تشكیل صندوق توسعه صنایع دستی ایران موافقت كردند.

نمایندگان در ادامه بررسی طرح حمایت از هنرمندان و استادكاران صنایع دستی با ماده 8 این طرح كه پیش از این برای اصلاح به كمیسیون مربوط ارجاع شده بود موافقت كردند.

بر اساس این ماده به منظور حمایت از توسعه و ترویج صنایع دستی و فرش دستباف و همچنین تشویق و تكریم هنرمندان، پیشكسوتان و فعالان بخش صنایع دستی مصوب شد صندوق توسعه صنایع دستی ایران زیر نظر سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری ظرف مدت یكسال پس از تصویب این قانون تشكیل شود و فعالیت كند.

منابع صندوق از محل 30 درصد درآمدهای سازمان میراث فرهنگی از اجاره اماكن، فروش بلیط و بخشی از منابع صندوق كارآفرینی امید و مهر امام رضا (ع) و كمك های بخش دولتی و غیر دولتی از درآمدهای حاصل از فعالیت صندوق پس از درج در بودجه سنواتی و گردش خزانه تامین می شود.

اساسنامه این صندوق به پیشنهاد مشترك سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت صنعت ، معدن و تجارت تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.

* اختصاص یك میلیارد و 500 میلیون دلار به تولید و اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری

نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه یك فوریتی حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با اختصاص یك میلیارد و 500 میلیون دلار با هدف ارتقای تولید و اشتغال پایدار در این مناطق موافقت كردند.

براساس ماده یك این لایحه به منظور تحقق اهداف سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی، به صندوق توسعه ملی اجازه داده می شود تا با هدف ارتقای تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با تصویب هیئت امنای صندوق، معادل ریالی یك میلیارد و 500 میلیون دلار از منابع صندوق را به صورت قرض الحسنه نزد بانك های كشاورزی، پست بانك، توسعه تعاون و صندوق كارآفرینی امید سپرده گذاری كند تا این منابع صرف اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر 10 هزار نفر جمعیت با اولویت روستاها و شهرهای زیر 10 هزار نفر جمعیت واقع در مناطق مرزی و مناطق عشایری شود.

همچنین براساس تبصره یك این لایحه تبدیل دلار به ریال ناشی از اجرای این قانون نباید موجب افزایش دارایی های خارجی بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران شود.

همچنین براساس تبصره دو، تسهیلات موضوع این ماده بین استان ها براساس شاخص تركیبی جمعیت روستایی، نرخ بیكاری و عكس درآمد سرانه استان توزیع می شود.

* بانك ها و صندوق های عامل باید بازپرداخت منابع صندوق توسعه ملی را تضمین كنند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب كردند كه بانك ها و صندوق های عامل باید بازپرداخت منابع صندوق توسعه ملی را تضمین كنند.

نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 14 تیر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه یك فوریتی اعطای تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در روستاها با اولویت مناطق كمتر توسعه یافته عشایری و مرزی با ماده 2 این قانون با 123 رأی موافق، 11 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در جلسه علنی موافقت كردند.

براساس ماده 2 این قانون بانك ها و صندوق های مذكور مكلفند بازپرداخت منابع صندوق توسعه ملی را تضمین كنند.

عاملیت این طرح ها به بانك ها و صندوق هایی داده می شود كه از منابع خود و منابع موضوع قانون به صورت تلفیقی تسهیلات اعطا كنند.

* تذكر نماینده سیرجان برای حل مشكلات موسسات مالی و اعتباری

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذكر نماینده مردم سیرجان درخصوص مطرح شدن مشكلات موسسات مالی و اعتباری گفت: موضوع را پیگیری می كنیم تا مشكل حل شود.

در جلسه علنی امروز مجلس شهباز حسن پور بیگلری در تذكری خطاب به هیئت رئیسه مجلس با اشاره به مطرح شدن مشكلات موسسات مالی و اعتباری افزود: این جوی كه در فضای مجازی علیه بانك ها به راه افتاده است به صلاح شبكه بانكی نیست.

نماینده مردم سیرجان ادامه داد: شبكه بانكی وكیل مردم و تابع سیاست هایی است كه مجلس یا شورای پول و اعتبار تعیین می كند بنابراین درخواست همه ما این است كه مشكلاتی مانند موسسه كاسپین حل شود اما جوسازی به صلاح شبكه بانكی كشور نیست.

در ادامه جلسه، آقای لاریجانی در پاسخ به این تذكر گفت: دیروز دوستان جلسه ای داشتند و آقای پزشكیان نیز موضوع را پیگیری كرد.

وی افزود: بعد از این نیز پیشگیری می كنیم تا مشكل حل شود.

* بازپرداخت تسهیلات ایجاد اشتغال پایدار حداكثر 6 ساله شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی بازپرداخت تسهیلات ایجاد اشتغال پایدار را حداكثر شش ساله تعیین كردند.

نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 14 تیر) مجلس شورای اسلامی در رسیدگی به لایحه یك فوریتی حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی با ماده 3 با 143 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 202 نماینده حاضر در جلسه علنی موافقت كردند.

در این ماده آمده است: حداكثر دوره تنفس تسهیلات موضوع این قانون یك سال پس از بهره برداری تعیین می شود و دوره بازپرداخت تسهیلات حداكثر شش سال است كه متناسب با نوع طرح محاسبه می شود.

در تبصره نیز تاكید شد: بانك های مذكور و صندوق كارآفرینی امید مجاز به تسویه تسهیلات پرداخت شده قبلی از محل منابع موضوع این قانون نیست.

همچنین به پیشنهاد محمد حسینی تبصره به ماده 3 الحاق شد كه نمایندگان با 138 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در جلسه علنی با آن موافقت كردند.

در این تبصره آمده است كه بانك ها و صندوق مذكور موظف هستند برای تسهیل پرداخت تسهیلات مذكور از انواع تضامین شامل سند منازل مسكونی روستایی، سند زمینی كشاورزی، سند واحدهای دامپروری و تجاری در روستاها و نواحی صنعتی و سفته از روستاییان و عشایر دریافت كنند.

* اعلام وصول سوال نمایندگان از وزیر اطلاعات درخصوص علت كتمان حضور تعداد زیادی از افراد دوتابعیتی در بدنه دولت

عضو هیئت رئیسه مجلس موارد اعلام وصول شده هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی را اعلام وصول كرد.

علی وكیلی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 14 تیر) مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصول شده هیئت رئیسه مجلس را به این شرح قرائت كرد:

- سوال ملی سه تن از نمایندگان از وزیر اطلاعات در خصوص علت كتمان حضور تعداد زیادی از افراد دوتابعیتی در بدنه دولت

- سوال ملی جهانبخش محبی نیا نماینده میاندوآب، شاهین دژ و تكاب از وزیر امور خارجه در خصوص اعلام آخرین وضعیت خواسته مدعیان در محاكم بین المللی علیه ایران و دفاع مسئولان كشور در این خصوص

- سوال ملی 54 نفر از نمایندگان از وزیر اطلاعات در خصوص دستگیری تعداد زیادی از فعالان رسانه ای، مطبوعاتی و ادمین های كانال های تلگرامی در ایام انتخابات ریاست جمهوری.

دسترسی سریع