وزیر كشور: جغرافیای تروریسم تغییر كرده و تروریسم جدید خواهان نابودی شمار زیادی از مردم است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، رحمانی فضلی در سیزدهمین اجلاس كالكان با موضوع مبارزه با تروریسم افزود: ما متعهد هستیم با تروریست در هر لباس و تفكری كه آزادی، صلح و امنیت جامعه را بر هم می زند مبارزه كنیم.
وی افزود: در شرایط حاضر جرائم سازمان یافته فراملی، تهدیدی برای جامعه جهانی و بشریت است.
رحمانی فضلی گفت: یكی از مهمترین جنایاتی كه جامعه بین المللی به آن حساسیت داشت پدیده ترور و آثار آن است.
وزیر كشور گفت: در اسناد سازمان ملل به صراحت از مقوله تروریسم به عنوان ضرورت جدید در مقابله با صلح یاد شده است.
وی با اشاره به حملات 11 سپتامبر، حمله به متروی تركیه، حملات تروریستی در ایران، سوریه،عراق، گفت: همه اینها نشانه تغییرات اساسی در اهداف و انگیزه، ابزار و جغرافیای ترور است.
رحمانیفضلی تأكید كرد: تروریست جدید در پی افزایش تعداد قربانیان است درحالیكه در ترور سنتی، آنها خواهان افزایش تعداد مشاهدهكنندگان بودند اما در تروریسم جدید آنها خواهان نابودی تعداد زیادی از مردم هستند.
تروریسم جدید در تعارض با اصول و هنجارهاست
وزیر كشور، تروریسم جدید را دارای اهداف ساختارشكنانه دانست كه با بسیاری از اصول و هنجارها در تعارض است.
عبدالرضا رحمانیفضلی در اجلاس كارگروه عملیاتی پروژه كالكان گفت: تلاش برای مذاكره و مصالحه با این تروریسم بیثمر است؛ چراكه هیچ منطق، هیچ اصول، برهان و استدلالی را نپذیرفته و بهجز قتل، خشونت و رعب و وحشت به چیز دیگری نمیاندیشند.
وی افزود: القاعده و داعش تروریست را امری ارزشی میدانند و در اصول غیرعقلانی هیچ تسامحی ندارند.
رحمانی فضلی درباره جغرافیای تروریسم جدید اعلام كرد: آنها حوزه عملیات مشخصی نداشته و خود را با حوزه سرزمینی خاص مشخص نكرده و حیطه عملیات آنها گسترده است.
وی گفت: ساختار گروههای جدید منعطف است و با توجه به محدودیتهای شدید دولتها، نمیتوانند به صورت مسنجم عمل كرده، بنابراین به صورت حلقههای پراكنده با رهبریت محلی و با انعطافپذیری بالا عمل میكنند.
وی افزود: تروریسمهای جدید ساختاری وسیع داشته و از فضای مجازی و رسانهها نهایت بهره را میبرند؛ آنها اهداف خود را به صورت نمادین و سمبلیك انتخاب كرده و تلاش میكنند به نمادهای قدرتها و دولتها حمله كنند و بدینصورت حامیان تروریست از حمله به این نمادها نهایت بهرهبرداری را میكنند.
رحمانی فضلی گفت: هیچیك از ادیان الهی بهویژه اسلام آنچه را كه در سوریه، عراق، پاكستان، افغانستان، یمن و نیجریه رخ میدهد توصیه ننموده و تأكید نمیكنند؛ چراكه اساس تفكر تروریستها تكفیری بوده و این كشورها آن را غیراسلامی دانسته و رد میكنند.
وی با بیان اینكه امروز شاهد گسترش عملیات تروریستی بیسابقه هستیم و هیچ كشوری در این زمینه ایمن نیست، تأكید كرد: باید اراده سیاسی قوی، اعتقاد و صداقت برای مبارزه باشد.
رحمانی فضلی همچنین افزود: معاضدت بینالمللی و همكاری جمعی جدی نیاز است و در غیر اینصورت نمیتوان ادعای مبارزه با تروریست را داشت.
وی تأكید كرد: در این راستا جلوگیری از هرگونه اقدام حمایتی، سازماندهی، تأمین مالی، تشویق و در اختیار گذاشتن اراضی برای برنامهریزی و آموزش و همچنین تأمین تسلیحاتی آنها از جمله اقدامات پیشگیرانه در این زمینه است.
وزیر كشور گفت: معتقدیم هزینه اقدامات پیشگیرانه بسیار كمتر بوده و تلفات مالی و جانی محدودتر است؛ همچنین موفقیت بیشتر حاصل میشود.
رحمانی فضلی با بیان این مطلب كه تروریست و قاچاق دو روی یك سكهاند، به نیاز مبرم تروریست به منابع مالی اشاره و تصریح كرد: یكی از منابع عمده تأمین مالی تروریستها كشت، تولید و قاچاق مواد مخدر است كه در این زمینه تروریستها امنیت موجود را برهم زده تا بتوانند زمینه تولید و قاچاق مواد مخدر را بهدست بیاورند.
وی با بیان اینكه اهداف و جغرافیای تروریست تغییر كرده است، گفت: تروریست جدید خواهان نابودی تعدادی زیادی از مردم است.
رحمانی فضلی با تقدیر از تلاش نیروی انتظامی و بویژه پلیس اینترپل برای هماهنگی انجام این نشست، مراتب تشكر و قدردانی خود را از خانوادههای شهدای تروریسم حاضر در جلسه اعلام كرد.
وی افزود: متعهد هستیم با تروریست در هر لباس و تفكری كه آزادی، صلح و امنیت جامعه را برهم میزند، مبارزه كنیم.
رحمانی فضلی گفت: در شرایط حاضر، جرائم سازمانیافته فراملی تهدیدی برای جامعه جهانی و بشریت است.
وی تصریح كرد: یكی از مهمترین جنایات و مسئلهای كه جامعه بینالمللی به آن حساسیت داشته، پدیده ترور و آثار و تأثیرات آن است.
رحمانیفضلی گفت: در اسناد سازمان ملل به صراحت از مقوله تروریست بهعنوان ضرورتی جدی در مقابله با صلح یاد شده است.
وی افزود: اجزای تروریست كه موجب شكلگیری آن میشود دارای ویژگیهای است كه عبارتند از عمدی بودن، خشونتآمیز بودن، هدفدار و وحشتآور بودن، پیروی نكردن از قواعد متعارف جنگها و تأكید داشتن بر رفتاری خاص در جامعه.
رحمانی فضلی به حملات 11 سپتامبر، حمله به متروی تركیه، حملات تروریستی در ایران، سوریه،عراق و غیره اشاره كرد و گفت: همه اینها نشانه از تغییرات اساسی در اهداف و انگیزه، ابزار و جغرافیای ترور است.
وی افزود: تروریست نوین ریشه در ایدئولوژی غیرعقلانی بهخصوص تكفیری دارد.
رحمانیفضلی تأكید كرد: تروریست جدید در پی افزایش تعداد قربانیان است درحالیكه در ترور سنتی، آنها خواهان افزایش تعداد مشاهدهكنندگان بودند، اما در ترور جدید علاوهبر آن موضوع آنها خواهان نابودی تعدادی زیادی از مردم هستند و به همین دلیل آنها خشنترین شیوهها را به كار میبرند.
وی تاكتیك مشخص عملكرد تروریستهای نوین را عملیات انتحاری دانست و گفت: آنها از سلاحهای كشتار جمعی استفاده میكنند تا قدرت تخریبی بیشتر داشته و تلفات جانی برجای گذارد.
رحمانی فضلی افزود: در این راستا آنها در پی سلاحهای شیمیایی، میكروبی و هستهای هستند اگرچه از سایر سلاحها نیز استفاده میكنند.
وی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان قربانی ترور دانست و گفت: ما همواره تروریسم را در همه اشكال آن محكوم می كنیم .
رحمانی فضلی افزود: ایران در مبارزه با تروریسم و مواد مخدر در شاهرگ حیاتی تامین مالی تروریست قرار دارد و در حمایت از قربانیان حوادث تروریستی پیشتاز است.
وزیر كشور گفت: مبارزه با تروریست و مواد مخدر به عنوان دو معضل بین المللی نیازمند توسعه هوشمندانه همكاری های بین المللی نظامند ، هدفمند و جدی است و جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی می كند برای مبارزه با تروریسم همواره آماده همكاری همه جانبه است.
فرمانده ناجا: تقسیم تروریسم به خوب یا بد، خطایی راهبردی
فرمانده نیروی انتظامی گفت: تقسیم تروریسم به خوب یا بد، خطایی راهبردی است و برای امنیت جهانی تهدید است.
سردار اشتری در سیزدهمین اجلاس كارگروه عملیات پروژه كالكان (بررسی ساز و كار مبارزه با تروریسم) در هتل هما، افزود: امروز تروریسم چالش بزرگ جهانی در بین همه كشورهاست و هیچ كشوری نمی تواند به تنهایی با تروریسم مبارزه كند.
وی گفت: تروریسم نتیجه بی عدالتی فقر، تبعیض، جهل و نژاد پرستی است؛ این معضل به منطقه مشخصی از جهان محدود نمی شود و مختص دین و مذهب خاصی نیست.
انتقاد از خروج نام منافقین از فهرست گروهكهای تروریستی؛
فرمانده ناجا با بیان اینكه از سالها قبل تا چند سال پیش نام گروه تروریستی منافقین در فهرست گروهكهای تروریستی آمریكا و اتحادیه اروپا قرار داشت، گفت: اما متاسفانه چند وقتی است به دلایل نامعلوم نام گروهك از از این فهرست خارج شده است.
تروریست ها از واكنش نیروهای امنیتی و انتظامی ایران درس بگیرند
فرمانده نیروی انتظامی گفت: تروریست ها باید از واكنش هوشمندانه و به موقع نیروهای امنیتی و انتظامی درس بگیرند.
سردار حسین اشتری در حاشیه اجلاس كالكان در جمع خبرنگاران، با اشاره به دستگیری های هوشمندانه دستگاه های امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی افزود: گروه های تروریستی كه قصد دارند اقدامات خرابكارانه ای در كشور انجام دهند از این اقدامات درس بگیرند و منصرف شوند.
وی درباره وضع امنیتی كشور گفت: درحال حاضر شرایط امنیتی كشور مطلوب است و با هوشیاری مردم و دستگاه های نظامی و انتظامی امنیت بسیار خوبی را در كشور شاهدیم ؛ از هوشیاری مردم قدردانی می كنم و امیدوارم در آینده شاهد بروز مشكلی نباشیم.
سردار اشتری درباره اینكه آیا پس از حوادث تروریستی تهران،دستگیری تروریست ها و اعضای منتسب به داعش داشته ایم یا خیر ؟ افزود: در مرزها و شهرها، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران، بسیج و دستگاه امنیتی و اطلاعاتی دستگیری های هوشمندانه ای داشته اند.
فرمانده ناجا گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران میزبان نشست كالكان بود كه 76 نفر از 29 كشور مختلف جهان در این نشست حضور داشته اند؛ موضوع اصلی این نشست مقابله با تروریسم است و جمهوری اسلامی ایران نیز در مبارزه با این جرم پیشگام و پیشتاز است.
اشتری: تقسیم تروریسم به تروریسم خوب و بد، اشتباهی بزرگ است
فرمانده نیروی انتظامی گفت : تقسیم تروریسم به تروریسم خوب و بد ،اشتباهی بزرگ است چرا كه تروریسم مرز نمیشناسد و امنیت و صلح بینالمللی را نشانه رفته است.
سردار حسین اشتری در سیزدهمین اجلاس كارگروه عملیاتی پروژه كالكان افزود: امروز تروریست یك چالش بزرگ جهانی است و هیچ كشوری به تنهایی قادر به مبارزه با آن نیست لذا لازم است تا همكاریهای بینالمللی برای جلوگیری از جرایم سازمان یافته و تروریسم تقویت شود.
وی با اشاره به رواج افراطیگرایی و تروریسم در دنیا گفت: تروریسم و افراطیگرایی نتیجه بیعدالتی، تبعیض، جهل ، فقر و نژادپرستی است كه به جغرافیای خاص و به دین و یا مذهب خاصی اختصاص ندارد.
سرداراشتری گفت: سازمان اینترپُل میتواند در مبارزه با افراطیگری راهكارهای موثری را ارائه كند و با تبادل و تحلیل اطلاعات، راه نفوذ افراطیگرایی به كشورهای مختلف را سد كند.
وی با تاكید بر اینكه برقراری عدالت اجتماعی و مبارزه با جرائم یكی از اهداف مهم كشورهاست و محقق شدن آن در گروی مبارزه با ریشههای تروریسم و بروز جرایم است، افزود: اقدامات تروریستی صلح و امنیت جهانی را مورد هجمه قرار داده و خشكاندن ریشه آن نیازمند عزم جهانی است و این درحالی است كه جمهوری اسلامی ایران با استفاده از ظرفیتهای داخلی خود در این مبارزه پیشگام بوده و برغم ناامنیهای موجود در منطقه، از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.
سردار اشتری افزود: درحال حاضر ساختار پلیس و نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به گونهای است كه بخوبی توانایی كنترل تحركات در مرزها و فضای مجازی را دارد و كوچكترین تحركات تروریستی را كشف و خنثی میكند.
وی با تاكید بر اینكه ایران قربانی تروریسم بوده است ، گفت: كشور ایران قربانی ترور است و بیش از 17 شهروند كشور ما قربانی اقدامات تروریستی گروههای مختلف تروریستی شدهاند.
سردار اشتری با بیان اینكه برخی از گروههای تروریستی پس از فرار از كشور اقدامات تروریستی خود را از خارج از كشور پیگیری میكنند، از برخورد نشدن با این گروههای تروریستی انتقاد كرد و افزود: یكی از مهمترین گروههای تروریستی (گروه MKO ) موسوم به منافقین است كه بیش از 12 هزار نفر مردم بیگناه كشور را ترور كرده است و حتی دست در دست صدام حسین، مرتكب جنایات بزرگی از جمله نسلكشی و قتل عام 5 هزار نفر از مردم كردستان عراق شده است.
وی با انتقاد جدی از خروج نام این گروه تروریستی از گروههای تروریست بینالمللی گفت: متاسفانه چندی پیش و به دلایل نامعلومی نام این گروه از فهرست گروههای تروریستی خارج شد كه خروج نام این گروه از این فهرست جای تامل دارد.
سردار اشتری در بخش دیگری از سخنانش با برشمردن مواردی از استفاده تروریستها از فضای مجازی همچون عضوگیری، تبلیغ وغیره در فضای مجازی افزود: جامعه بینالمللی باید اقدامات تكنیكی و پیشگیرانه برای مبارزه با سوء استفاده گروههای تروریستی از فضای سایبری داشته باشند و به گفته كارشناسان باید همه كشورها دسترسی به زیرساختهای فضای سایبری و اینترنت داشته باشند ولی متاسفانه شاهدیم كه دسترسی به این زیرساختها تنها در اختیار یك كشور است.
وی با اشاره به مبارزه موثر با تامین مالی گروههای تروریستی، قاچاق مواد مخدر، قاچاق زنان و كودكان را بخشی از راههای تامین منابع مالی تروریست ها بیان كرد و گفت: علاوه بر این موارد مهمترین منابع گروههای تروریستی و به خصوص گروههای تكفیری، منافع نفتی كشورهای خاص است كه براحتی در اختیار این گروههای تروریستی قرار میگیرد.
سردار اشتری با اشاره به اقدامات پلیس بینالملل ایران در همكاری با كشورهای مختلف افزود: كشورمان سامانه ماین را در مرزهای خود راهاندازی كرد و در طول این مدت حدود 450 گذرنامه مفقودشده و مسروقه را شناسایی و ضبط كرد.
فرمانده ناجا گفت: علاوه بر این با رد و بدل كردن 16 هزار پیام با سازمان اینترپل و كشورهای دیگر موفق به شناسایی و دستگیری 30 متهم بینالمللی تحت تعقیب هستیم و آنها را به كشورهای خواهان، مسترد كرده ایم و علاوه بر این موارد حضور موثری در برگزاری المپیك و جام جهانی اخیر داشته ایم.
دبیر كل سازمان اینترپل : اینترپل به دنبال تقویت همكاری ها با پلیس ایران
اشتاك با قدردانی از فرمانده ناجا برای برگزاری اجلاس كالكان در تهران گفت: اینترپل به دنبال تقویت همكاری ها با پلیس ایران است.
یورگن اشتاك در حاشیه اجلاس كالكان در جمع خبرنگاران افزود: امروز جامعه جهانی با تهدید تروریسم بین المللی و تروریست در فضای مجازی روبه رو است؛ هیچ كشوری قادر نیست به تنهایی با این معضل مقابله كند بلكه این امر نیازمند همكاری های پلیسی است؛ البته بایستی تبادل اطلاعات پلیسی به نحو مطلوب برای دستگیری مجرمان انجام شود.
وی گفت: باید به كشورهای عضو اینترپل در این راستا كمك شود تا از این طریق ظرفیت ها و قابلیت های خود را ارتقاء دهند تا بتوانند با این پدیده شوم مقابله كنند.
اشتاك افزود: اینترپل در حقیقت سكوی جهانی است كه 198 كشور را به هم متصل می كند تا از این طریق تبادل اطلاعات انجام شود و واحدهای مرزی و تخصصی به آن دسترسی پیدا كنند.
دبیر كل سازمان اینترپل با اشاره به تشكیل كالكان از سال 2004 از آن به عنوان یكی از موفق ترین جایگاه ها در بحث همكاری های پلیسی نام برد و گفت: هزاران پروفایل از جنگجویان خارجی تهیه شده و در اختیار كشورهای عضو كالكان قرار گرفته است؛ كارشناسان این نشست در تهران به منظور عملیاتی كردن این اطلاعات با یكدیگر گفت و گو و تبادل نظر می كنند.
اشتاك درباره مكانیسم حذف اعلان قرمز برخی از مجرمان بین الملل خاطر نشان كرد: در كشورهای عضو مكانیسمی وجود دارد تا اطلاعات پلیسی را به هشدار قرمز تبدیل كنند؛ چند هزار اعلان قرمز داریم كه به درخواست كشورهای عضو بر روی آن كار می كنیم.
وی افزود: درخواست اعلان قرمز كشورها ، فرایند حقوقی را طی می كند تا مطمئن شویم این درخواست ها متناسب و مطابق با قوانین و مقررات اینترپل باشد.
اشتاك با اعلام اینكه از مقامات ایران برای استفاده از این ابزار( اعلان قرمز) حمایت می كنیم، گفت: شاهد هستیم پلیس ایران به كشورهای دیگر در حوزه های مختلف آموزشی، فضای مجازی و غیره كمك می كند كه از این رو به دنبال تقویت همكاری با پلیس ایران هستیم؛ همچنین از تخصص و ظرفیت كارشناسان خود در سطح جهان نیز استفاده می كنیم.
دبیر كل سازمان اینترپل گفت: از سازمان های بین المللی و كشورهای عضو به منظور مقابله با كلاهبرداری های بین المللی استفاده می كنیم چرا كه این موضوعات می تواند به جرایم سازمان یافته منجر شود.
این نشست دو روزه با هدف بررسی سازوكارهای مبارزه با تروریسم با حضور وزیر كشور، دبیركل سازمان جهانی اینترپل و فرمانده ناجا با شركت پلیس های اینترپل 30 كشور دنیا در تهران بررسی شد.
سیزدهمین نشست كارگروه عملیاتی پروژه كالكان با حضور وزیر كشور، دبیر كل سازمان جهانی اینترپل و فرمانده ناجا برگزاری شد.
كالكان نام روستایی در آسیای مركزی است كه مسیر مبارزه با تروریسم از آنجا می گذرد كه به همین مناسبت نام این اجلاس جهانی از آن گرفته شده است.