سلامت، اصلی مهم در دولت دوازدهم خواهد بود

رئیس جمهور گفت: سلامت، اصلی مهم در دولت یازدهم بوده است و در دولت دوازدهم نیز این​گونه خواهد بود.

1396/04/20
|
10:41
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی در جشنواره عمران سلامت با اشاره به مشكلات دولت یازدهم در آغاز كار این دولت افزود: در آن مقطع شرایط اقتصادی سخت و پیچیده بود و با ركود تورمی، مساله تحریم، مشكلات محیط زیست و نارسایی ها در بخش سلامت مواجه بودیم.

رئیس جمهور گفت: در 6 ماهه دوم سال 92 كه آغاز مسئولیت دولت یازدهم بود تقریبا موفق شدیم برای مسایل مهم و اساسی كشور تصمیم گیری كنیم. برخی از این تصمیمات به موقع و در چارچوب زمان پیش بینی شده و برخی با تاخیر اجرا شد اما موردی نبود كه ما نتوانیم از پیچ و خم ها و مشكلات عبور كنیم.

آقای روحانی افزود: نخستین مشكلی كه لازم بود حل و فصل شود مساله تحریم بود گرچه بعضی در مقام شعار ممكن است حرف هایی بزنند اما حتی برای تامین تجهیزات پزشكی، داروها و مواداولیه داروسازی با فشار تحریم خارجی مواجه بودیم كه بی رحمانه بر ملت ایران وضع شده بود. رئیس جمهور فشار تحریم ها را به رغم ادعای غرب، فشار بر ملت ایران دانست و گفت: وقتی نفت ما تحریم می شود و درآمد كشور كاهش می یابد بر همه خدمات دولتی تاثیر می گذارد زیرا منبع خدمات دولت عمدتا از دو منبع فروش نفت و مالیات است و زمانی كه درآمد و رشد اقتصادی نیست گرفتن مالیات نیز بسیار سخت و گاهی ناممكن می شود.

آقای روحانی افزود: تصمیم ما بر این شد كه در مدت یكسال با مذاكره، تحریم ها را حل و فصل كنیم؛ خیلی حرف ها زده می شود اما من به این راه كاملا اطمینان داشتم و می دانستم كه در این مسیر می توانیم موفق شویم البته ما به طور موقت و در چند ماه و كمتر از 100 روز به توافق موقت دست یافتیم.

رئیس جمهور گفت: برای توافق كامل هم پیش بینی زمان یكساله را كرده بودیم كه این ممكن بود گرچه پیچ و خم هایی ایجاد شد و آن را طولانی تر كرد كه اینجا جای بازكردن این مسایل نیست. باید خودمان را برای همه سختی ها آماده كنیم
رئیس جمهور گفت: ملت ایران با قدرت، وحدت و پشتیبانی از دیپلمات ها نشان داد كه در برابر نقشه قدرت های بزرگ جهانی، قدرت پیروزی دارد و این قدرت را به نمایش گذاشت.

آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جشنواره عمران سلامت افزود: البته هر وقت بخواهیم در امر مهمی پیروز شویم نیاز به حضور و موافقت مردم ، هدایت و حمایت رهبری و فداكاری كارگزاران داریم.

وی گفت: اگر بنا بود با چهار تا فحش و شعار ، وزیر خارجه ما از میدان خارج شود، برجامی تحقق پیدا نمی كرد.

رئیس جمهور افزود: بعضی ها در سایت ها و روزنامه های خود و در مراسم 22 بهمن در خیابان های تهران به وزیر خارجه ما توهین كردند، آدم كه نباید به خاطر شعار عده ای از میدان خدمت خارج شود.

آقای روحانی گفت: امام بزرگوار در حادثه ای قبل از انقلاب به نقل از یكی از یارانش فرموده بود كه آدمی كه می خواهد در جامعه خدمت بزرگ انجام دهد باید خود را برای فحش خوردن آماده كند.

وی افزود: اگر كسی مهم نباشد و كارش مهم نباشد برای چه به او فحش بدهند، فحش دادن و اهانت كردن یك عده محدود و معدود به خاطر تلاش و كوشش مثمر ثمر برای كشور است. رئیس جمهور گفت: شما فكر می كنید اگر كسی بخواهد دراین كشور تحول ایجاد كند آمریكایی ها، اسرائیلی ها و برخی از كشورهای معاند منطقه او را آرام می گذارند و او را آزار نمی دهند؟

آقای روحانی با بیان اینكه ما باید خودمان را برای همه سختی ها آماده كنیم افزود: برای ما هدف، كشور، ملت ایران، منافع ملی و نظام جمهوری اسلامی ایران است.

وی گفت: ما در منطقه و خارج از منطقه دشمن داریم و باید با هم حركت كنیم و باید دست به دست هم بدهیم و نباید از عده قلیلی كه بلندگو های بزرگ را متاسفانه به ناحق در اختیار دارند بترسیم.

رئیس جمهور افزود: ما یك ملت بزرگ و ایثار گر هستیم و نه تنها در برابر مشكلات روی پای خود ایستادیم بلكه به ملت های منطقه نیز كمك كردیم.

آقای روحانی گفت:در سخت ترین شرایط ما به ملت عراق كمك كردیم و در سخت ترین شرایط اقتصادی دولت به عراق كمك كردیم.

وی افزود: وقتی ما می گوییم كمك به ملت عراق برخی ها فكر می كنند فقط فداكاری جانی است این درست است كه عده ای با جان فداكاری می كنند و باید قدردانی كنیم اما حقوق و سلاح اینها را چه كسی تامین می كند؟ تمام سلاحی كه دولت عراق برای مبارزه با داعش نیاز داشت در شرایط تحریم پول آن را چه كسی تامین كرد؟ نیازهایی كه مردم سوریه داشتند پول آن را چه كسی تامین كرد؟

رئیس جمهور تصریح كرد: موشكی از خاك ما پرتاب شد و مراكزی از مراكز تروریست ها را هدف قرار داد و این درست است آنهایی كه این موشك را پرتاب كردند تلاش و فداكاری كردند اما موشك را چه كسی درست كرده ، سازنده موشك دولت است، وزارت دفاع است كه این موشك را می سازد.

وی گفت: پولش را چه كسی تامین كرد؟ بخش اقتصادی كشور است كه آن را تامین می كند، كار عظیم و بزرگی در دولت یازدهم انجام گرفت.

رئیس جمهور افزود: یك بار وزیر دفاع ما اعلام كرد سلاح های راهبردی كه در دولت یازدهم ساخته شده 80 درصد كل سلاح هایی است كه در دولت های قبل ساخته شده است، كار عظیم و بزرگی است، حالا ما در برخی از بخش ها نیاز نمی بینیم كه برای مردم توضیح دهیم.

آقای روحانی در ادامه گفت: یكی از قدم هایی كه از ماه های اولیه در دولت یازدهم ما تصمیم گرفتیم برداریم مسائل مهم بهداشتی و زیست محیطی بود چون این بحث درمان كه می گوییم نخست بحث بهداشت است، نباید بگذاریم مردم مریض شوند اما اگر كسی بیمار شد باید به سراغ درمان برویم. وی افزود: نخستین برنامه ریزی این است كه بیمار را كاهش بدهیم و بیماران كاهش پیدا كنند و این نخستین قدم ما است و خیلی مهم است و به جسم و روح مردم مربوط است و تنها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیست كه این بار سنگین را بر دوش دارد.

رئیس جمهور گفت: بسیاری از ارگان ها و دستگاه ها مسئول هستند یك بخش موسسه استاندارد مسئول است ، یك بخش وزارت صنعت، یك بخش وزارت كشاورزی مسئول هستند، همه مسئول هستند.

آقای روحانی افزود: در بخش بهداشت باید تلاش كنیم مردم ما سالم بمانند چون اصل بر سلامت است اصل بر مریضی كه نیست، اصل بر این است كه انسانی كه سالم متولد شده سالم ادامه حیات بدهد اما اینكه چرا مریض می شود یك حادثه عارض می شود یا ضعف جسمی است یا ضعف روحی است و یا یك بیماری واگیر و خطرناكی آمده یا یك مسئله ارثی است عوامل و علل مختلفی به هر حال دست به دست هم می دهند كه فرد مریض می شود.

طرح تحول سلامت را با همه مشكلات ادامه دادیم
رئیس جمهور با اشاره به طرح های اجراشده برای احیای دریاچه ارومیه گفت: اگر دولت یازدهم برای دریاچه ارومیه به عنوان اولین كار، قدمی بر نمی داشت و مثل سالهای گذشته دریاچه رها می شد الان دریاچه ارومیه از بیش از یك سال پیش كاملا خشك شده بود.

آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جشنواره عمران سلامت با بیان اینكه دولت دو هزار میلیارد تومان برای احیای این دریاچه هزینه كرده است افزود: در این خصوص اقداماتی از جمله لایروبی مسیل ها ، رهاسازی آب سدها و كاهش كشاورزی انجام شد و اگر دولت مثل دولت قبل بی تفاوت بود دریاچه خشك شده بود و بعدها هر طوفانی به طوفان نمك تبدیل می شد.

رئیس جمهور گفت: بحث آذربایجان شرقی و غربی ، قزوین، زنجان و استان های غربی نبود بلكه زندگی 14 میلیون نفر از مردم غرب كشور تحت تاثیر طوفان نمك قرار می گرفت ، تمام محصولات كشاورزی غرب از بین می رفت، مردم مهاجرت می كردند و ما چطور می خواستیم این جمعیت را اداره ، درمان و مواد غذایی آنها را تامین كنیم.

آقای روحانی با بیان اینكه برخی می گویند چرا به سایر دریاچه ها توجه ندارید گفت: همه این دریاچه ها باید احیا شوند و برای هامون نیز باید تلاش كرد و كارهایی شده است ولی مساله دریاچه ارومیه یك فاجعه ملی می شد و این بود كه دولت در این خصوص تصمیم گرفت.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به طرح تحول سلامت و اجرایی شدن آن از سال 93 گفت: طرح در شرایط سختی و تحریم آغاز شد و سال 93 تا آمدیم نفسی بكشیم با كاهش بی سابقه قیمت نفت مواجه شدیم و هنوز هم تحت تاثیر هستیم و به طوری كه قیمت نفت از 120 دلار امروز به یك سوم رسیده است و كشورهای نفت خیز دیگر مثل عربستان هم دچار مشكل هستند.

آقای روحانی اضافه كرد: با این حال دولت توانست به رغم همه این مشكلات طرح را اجرا كند و حتی از صندوق نیز استفاده نكرد و دولت یازدهم به رغم همه مشكلات 40 میلیارد دلار پول هم به صندوق ریخت و این از عجایب تاریخ است.

رئیس جمهور گفت: صندوق برای روزهای سختی بود ولی در روزهای سختی هم پول به صندوق ریختیم و در شرایط تحریم بیش از همه دولت های قبلی به صندوق پول ریخته شد و در عین حال توانستیم تورم را مهار كنیم و رشد اقتصادی داشته باشیم.

آقای روحانی افزود: رشد اقتصادی سال 95 رشد فوق العاده ای بود و طبق آمارهای مركز آمار هشت و سه دهم درصد و بانك مركزی 12 و نیم درصد بوده است و با این حال طرح تحول را با همه مشكلات و سختی ها ادامه دادیم ولی هنوز مشكلاتی نیز در این مسیر داریم.

در این جشنواره گزارش هایی در زمینه طرح تحول نظام سلامت با محوریت ارتقاء سطح كمی و كیفی در امور عمرانی حوزه سلامت ارائه می شود و قرار است از مسئولان دولتی و تلاشگران این عرصه، ارگان ها، سازمان ها و نهادهای خیریه فعال در طرح تحول نظام سلامت تقدیر شود.

همچنین در حاشیه این جشنواره نمایشگاهی از دستاوردهای دانشگاه‌های علوم پزشكی و طرح های عمرانی تاثیرگذار بر خدمات رسانی به آحاد مردم در بخش سلامت به نمایش گذاشته ‌شده است.

دسترسی سریع