رئیس مجلس: وزیران دولت آینده باید این شجاعت را داشته باشند كه زمانی كه مشكل جلو خود می بینند به سمت آن بروند، نه اینكه درددل كنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی امروز (یكشنبه، 25 تیر) در هشتمین كنفرانس بین المللی بودجه ریزی بر مبنای عملكرد با تاكید بر تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: موضوع این كنفرانس مورد اهتمام همگان است و در ماده 7 برنامه ششم توسعه، بر نظام بودجه ریزی بر مبنای عملكرد تاكید شده البته در برنامه های گذشته نیز بر این موضوع تاكید شده كه ساز و كار و تحولاتی در این زمینه نیاز بوده است و باید این تحولات با یكدیگر انجام شود.
وزیران دولت آینده شجاعت برخورد با مشكلات را داشته باشند
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه نظام بودجه ریزی بر مبنای عملكرد كار ساده ای نیست اما برای كشور مهم است، افزود: نگاه كلی به وضعیت كشور نشان می دهد كه باید عزم همه به این وضعیت، سوق داده شود.
وی با اشاره به اینكه حجم زیادی از درآمد نفت به بودجه جاری اختصاص می یابد، ادامه داد: نفت سرمایه ملی كشور است كه باید صرف امور زیربنایی و توسعه كشور شود اما به دلیل حجم بالای امور دیوانی مجبور هستیم نفت را صرف امور جاری كنیم.
آقای لاریجانی با بیان اینكه خلل جدی در نظام بودجه ریزی و دیوانی كشور وجود دارد، یادآور شد: باید به مردم خدماتی داده شود كه قابل قیاس با سایر كشورها باشد، حكمرانان و كاركنان در كشورهای دیگر نسبت به ایران كمتر هستند اما رسیدگی آنها به امور بهتر است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه وضعیت خدمات در كشور نارس است، افزود: امور دیوانی مفصل در كشور مانع پیشرفت شده، علاوه بر این سبب ازدیاد هزینه ها شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی آمار و ارقام در شاخص های بودجه ای و مقایسه آن با سایر كشورها ادامه داد: ایران بین 20 كشور منطقه از نظر زمان برای سرمایه گذاری دارای رتبه 15 است و در بین 136 كشور دنیا رتبه 87 را كسب كرده است لذا صرف زمان برای سرمایه گذاری در ایران دچار مشكل است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امور دیوانی مانع سرمایه گذاری در كشور است و عملا زمان سرمایه گذاری را افزایش می دهد.
وی با بیان اینكه ایران بین 20 كشور منطقه در شفافیت سیاست گذاری رتبه 18 را كسب كرده است، تصریح كرد: همچنین در زمینه شفاف سازی سیاست گذاری بین 138 كشور دنیا رتبه 126 را كسب كرده، لذا به عمق سیاست گذاری در شفاف سازی كمتر توجه شده است.
آقای لاریجانی با اشاره به اینكه بدون اصلاح برخی نظامات بودجه ریزی و دیوانی نمی توان به جهش 8 درصدی دست یافت، افزود: تحقق رشد اقتصاد 8 درصدی به اصلاح نظامات نیاز دارد كه امیدوارم دولت بعدی برای این اصلاحات تازه نفس باشد و وزرا در دولت آینده باید این شجاعت را داشته باشند كه زمانی كه مشكل جلو خود می بینند به سمت آن بروند نه اینكه درد دل كنند. رجال ملی كشور كسانی هستند كه مشكلات را می بینند و رفع می كنند چرا كه در غیر این صورت كارها روزمره است و امور كشور به تاخیر می افتد.
وی ادامه داد: كاهش وابستگی به درآمد نفتی و دستیابی به رشد 8 درصدی به اصلاح نظامات نیاز دارد كه امیدوارم نظام بودجه ریزی بر مبنای عملكرد تهیه و به مجلس ارسال شود تا پایه ای برای نظام بودجه ریزی كشور شود.