اخبار كرونا

آنچه درباره كرونا می شنویم

1400/05/19
|
15:32
|

- دستور قالیباف برای تشكیل «جلسه‌ی فوری» ویژه كمیسیون بهداشت.
متن نامه:«با توجه به اوج‌گیری جدید شیوع ویروس كرونا، تحت فشار قرار گرفتن ظرفیت‌های نظام سلامت، فشار زیاد كاری به كادر جهادگر درمان، وضعیت نگران‌كننده میزان مراجعه به مراكز درمانی بر حسب گزارش‌های میدانی و همچنین روند صعودی آمار فوت‌شدگان روزانه، لطفا به صورت فوری جلسه ویژه كمیسیون بهداشت و درمان را تشكیل داده و ظرف 48 ساعت نظر كارشناسی خود مبنی بر راهكارهای مدیریت موج جدید شیوع ویروس كرونا را جمع‌بندی و به دولت مستقر و ستاد ویژه كرونا اعلام كنید و همچنین گزارش نهایی را در اسرع وقت در صحن مجلس قرائت فرمایید.
انتظار می‌رود كمیسیون بهداشت و درمان به طور روزانه وضعیت شیوع كرونا را با جدیت بیشتر بررسی كرده و در تعامل با ستاد كرونا در حسن عملكرد نهادهای مسئول به ویژه در خصوص روند واكسیناسیون بر حسب وظیفه قانونی خود نظارت كند.»

- فرمانده عملیات ستاد مقابله با كرونا استان تهران اعلام كرد:
در این خیز باید توجه كنیم موارد مشاهده شده از ابتلای به این بیماری، میزان حضور ویروس در بدن افراد گاهی بسیار بیشتر از چیزی كه ما فكر می كردیم بوده است؛ لذا افراد بستری مدت زمان طولانی‌تری بستری هستند كه این موضوع موجب بار مضاعف به تخت های بیمارستانی شده است. گاهی برخی افراد بعد از چند هفته آزمایش داده‌اند و باز هم تست آن ها مثبت بوده است.
وی گفت: متأسفانه در هشت هفته گذشته كماكان سیر آمارها رو به افزایش است به شكلی كه بیماران بستری در استان تهران 9643 بیمار است كه از این تعداد 2600 نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند و 2100 بیمار جدید نیز ظرف 24 ساعت گذشته بستری شده اند.

زالی افزود: روز گذشته 162 نفر فوتی ناشی از ابتلا به این بیماری را در استان تهران داشتیم لذا نیاز به یك مداخله جدی وجود دارد، هر مداخله ای كه سطوح ارتباطات اجتماعی را كاهش دهد؛ البته این موضوع باید همراه با افزایش واكسیناسیون باشد

- حریرچی:تا یك ماه آینده تعداد مبتلایان به كرونا صعودی خواهد بود
حریرچی گفت:یش از این، بیمارستان‌های اصلی كشورمان هم وضعیت اشغال تخت نزدیك صد درصد داشتند و اكنون با اضافه شدن بار یك سومی، شدیداً از نظر امكانات و نیرو و توان نیروها دچار مشكل هستیم.
او افزود: پیش بینی چندین مرجع بین‌المللی این است كه متأسفانه تا یك ماه آینده، تعداد موارد ابتلاء در كشورمان افزایش خواهد یافت و تا یك ماه و نیم دیگر، موارد مرگ، صعودی خواهد بود و این در حالی است كه در داخل كشور هم عامل تشدید كننده تجمع نداشته باشیم، زیرا این ارزیابی با توجه به شرایط عادی انجام شده است.
معاون كل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: از نظر شیوه نامه‌ها مشكل نداریم، اما اجرای آن دچار مشكل جدی است.

- تعداد بیماران 3 برابر ظرفیت بیمارستان‌هاست . 1٫5 پرستار به ازای هر هزار نفر جمعیت!
بحران كرونا گریبان مردم را رها نمی‌كند. در بیمارستان‌ها فقط امكانات كم نیست. تعداد بیماران چنان زیاد شده كه نیروی انسانی هم كم است. به ازای هر هزار جمعیت 1٫5 پرستار داریم.
محمد شریفی مقدم، دبیركل خانه پرستاری كشور به تجارت‌نیوز می‌گوید: «پیش از كرونا در كشور كمبود پرستار داشتیم و حالا در شرایط كرونایی كمبود پرستار شدیدتر شده است.»
او می‌گوید: «در حال حاضر در پیك پنجم كرونا، بیمارستان‌ها سه برابر میزان عادی بیمار بستری می‌كنند. آی سی یو ها در تمام بیمارستان‌ها پر است و گاهی هر پرستار باید از چهار بیمار كرونایی مراقبت كند.»

- هشدار فائوچی درباره احتمال شیوع گونه خطرناك‌تر از دلتای ویروس كرونا
فائوچی در مصاحبه روز یكشنبه با شبكه «ام اس ان بی سی» گزارش كرد، آن دسته از افرادی كه هنوز در مقابل ویروس كرونا واكسینه نشده‌اند، مسئول جهش ویروس كرونا هستند كه به پیدایش گونه دلتا منتهی شد.
فائوچی در این خصوص گفت: «اصولی وجود دارد كه همه در ویروس‌شناسی می‌دانند: ویروس جهش نمی‌یابد مگر این كه اجازه تكثیر به آن بدهید. خوشبختانه برای ما، واكسن‌ها تقریباً در مقابل دلتا به ویژه در محافظت از شما در مقابل ابتلای شدید به كرونا عملكرد خوبی داشته است».
این مشاور ارشد پزشكی كاخ سفید در ادامه با هشدار در خصوص هرگونه مقاومت دربرابر تزریق واكسن كرونا گفت: «اما اگر شما به ویروس این شانس را بدهید كه همچنان تغییر یابد، به آسیب‌پذیری می‌رسید كه ممكن است به نوع بدتری از ویروس برسیم و آن وقت نه تنها بر افرادی كه واكسینه نشده‌اند تأثیر می‌گذارد، بلكه بر آن‌هایی كه واكسن زده‌اند نیز تأثیر می‌گذارد زیرا آن گونه جدید می‌تواند در مقابل ایمنی كه واكسن در بدن ایجاد كرده است، مقاومت كند».

- ربات نمونه‌گیر برای تست كرونا هم رسید:
یك ربات نمونه‌گیر آزمایش كووید19 در شهر شن‌یانگ در شمال چین به كمك پرسنل آزمایشگاهی آمده و تست كرونا را با حداقل تماس انسانی انجام می‌دهد. این ربات كه «لینگ‌كای» نام دارد و مؤسسه اتوماسیون شن‌یانگ، وابسته به فرهنگستان علوم چین آن را ساخته، به شكل یك بازوی خودكار است كه روی آن پوشش پلاستیكی یك بار مصرف كشیده شده است. این بازوی خودكار از گلو نمونه‌برداری می‌كند و خطر سرایت ویروس كرونا بر اثر دخالت انسان و تماس پرسنل آزمایشگاه با افراد به حداقل می‌رسد.

دسترسی سریع