اخیراً مدیركل حفاظت محیطزیست خوزستان خبر داده «در یك ماه گذشته پالایشگاه آبادان حجم قابل توجهی از مواد هیدروكربنی را به رودخانه اروند وارد كرد كه تبعات محیط زیستی زیادی داشت.
اخیراً مدیركل حفاظت محیطزیست خوزستان خبر داده «در یك ماه گذشته پالایشگاه آبادان حجم قابل توجهی از مواد هیدروكربنی را به رودخانه اروند وارد كرد كه تبعات محیط زیستی زیادی داشت. با توجه به قدیمی بودن فاز یك پالایشگاه آبادان، امكان مدیریت صحیح پسابها وجود ندارد. در حال حاضر كارخانه كاغذسازی پارس، كارخانه نیشكر هفت تپه، یك شركت در شوشتر، كارخانه قند دزفول و پالایشگاه آبادان فاقد تصفیهخانه هستند و پساب این واحدها با كیفیت بسیار نامناسب وارد رودخانه كارون میشود»
محمدجواد اشرفی همچنین گفته در طی یك شبانهروز تقریبا 200 هزار مترمكعب پساب از 24 نقطه در رودخانه كارون تخلیه میشود و بزرگترین معضل در حوزه پسابها، در خصوص پسابهای شهری است؛ « فاضلاب شهری همه شهرهایی كه رودخانههای كارون و دز از آنها عبور میكنند، وارد رودخانه كارون و دز میشود. در حال حاضر تنها دزفول تصفیهخانه فعال دارد كه 50 درصد جمعیت این شهر را پوشش میدهد و 50 درصد دیگر فاقد تصفیهخانه است. البته این تصفیهخانه فعال نیز به دلیل مشكلات فنی، كارایی لازم را ندارد و پساب ورودی به رودخانه بالاتر از استانداردهای مجاز است»
پسابهای پراكنده كشاورزی بدون هیچگونه نظارتی در رودخانهها تخلیه میشوند؛
« در مورد فاضلابهای كشاورزی نیز كانونهای پراكنده و متمركز داریم؛ كانونهای متمركز عمدتا در حوزه شركتهای كشت و صنعت هستند كه هفت واحد كشت و صنعت نیشكر داریم و پساب آنها در كارون، دز، هورالعظیم و تالاب شادگان تخلیه میشود»
وی پسابهای پراكنده كشاورزی را خطرناكتر از پسابهای شركتهای نیشكر دانسته و گفته:
«در مورد پساب كانونهای پراكنده كشاورزی نظارتی نمیشود و تمام پسابها وارد رودخانه میشوند. با وجود استفاده از سموم و كودهای شیمیایی در شركتهای نیشكر و كشت و صنعتها، پساب آنها مناسبتر است و مشكل خاصی در این زمینه نداریم اما در خصوص پساب كانونهای پراكنده كشاورزی، میزان سموم و كودهای شیمیایی استفادهشده در این اراضی بیشتر است و طبیعتا میزان این سموم نیز در رودخانه كارون بیشتر است»