رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام: اقدامی كه كنگره آمریكا در حال تصویب آن است، یك اقدام خصمانه كاملا روشن علیه جمهوری اسلامی ایران است و با واكنش قطعی ایران مواجه خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عباس عراقچی در حاشیه اجلاس پیشگیری و مبارزه با جرایم سایبری در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره مصوبه اخیر كنگره آمریكا افزود : ما در طول سال های گذشته همواره با چنین اقدامات خصمانه ای از طرف كنگره و دولت آمریكا مواجه بوده ایم و این موضوع اختصاص به دولت فعلی و قبلی هم ندارد.وی تاكید كرد: قانون جدیدی كه در حال تصویب است تحریم موضوعی جدید وضع نمی كند و جمع بندی تحریم های گذشته آمریكا در حوزه های غیرهسته ای است ؛ با این حال می تواند اجرای موفق برجام را تحت تاثیر قرار دهد و بهره مندی جمهوری اسلامی ایران از برجام را می تواند كاهش دهد.
رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام افزود: به همین جهت ناسازگار با بندهای مختلف برجام است كه در آن ها آمریكا متعهد شده برجام را با حسن نیت و در فضای سازنده اجرا كند و از هرگونه اقدامی كه اجرای موفق برجام را تحت تاثیر قرار دهد خودداری كند.
وی خاطرنشان كرد: اقدامی كه كنگره انجام می دهد برخلاف این تعهدات است و حتما با واكنش جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
عراقچی در عین حال گفت: دولت جدید آمریكا در 6 ماه گذشته دو بار مجبور شده است پایبندی ایران به برجام را تایید كند و چاره ای هم جز این نداشته است چرا كه هفت گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی پایبندی ایران را به صراحت تایید كرده است.
معاون وزیر امور خارجه خاطرنشان كرد: دولت آمریكا هفته گذشته برای بار دوم اجرای تعهدات برجامی ایران را تایید كرد و حرف هایی كه زده می شود و تهدیداتی كه درباره سه ماه آینده و موعد تایید مجدد پایبندی ایران به برجام می شود؛ عملی نخواهد شد. با این حال ما منتظر می مانیم و با توجه به اقدامات آن ها تصیمی عملی خواهیم گرفت.
وی اضافه كرد: مهم این است كه 27 تیرماه جاری آمریكا پایبندی ایران به اجرای برجام را تمدید كرد و تحریم های ایران را كماكان متوقف نگه داشت.
عراقچی بار دیگر گفت: تحریم های جدید تجمیع تحریم های موجود آمریكا در زمینه تروریسم، حقوق بشر، موشكی و تسلیحاتی است، در عین حال تحریم های موضوعی جدید می تواند اجرای موفق برجام را تحت تاثیر قرار دهد.
رایزنی ایران برای تدوین سند بین المللی جرائم سایبری
معاون حقوقی و بین المللی وزارت خارجه گفت: كارگروهی حقوقی در زمینه رایزنی برای تدوین سند بین المللی جرائم سایبری تشكیل و برای تقویت همكاری های بین المللی در این زمینه تلاش می شود.
دكتر سیدعباس عراقچی در اجلاس پیشگیری و مبارزه با جرائم سایبری گفت: وزارت امور خارجه با درك اهمیت همكاری های بین المللی برای تقویت تعاملات بین المللی پیشگیری و مبارزه با جرائم سایبری در نشست های تخصصی سازمان ملل متحد مشاركت كرده و به پایش جرائم سایبری پرداخته است.
وی افزود: ایران برای تدوین یك سند جامع بین المللی در زمینه پیشگیری و مبارزه با جرائم سایبری در سطح بین المللی رایزنی كرده است.
عراقچی گفت: در وزارت امور خارجه نیز كارگروهی حقوقی در این زمینه تشكیل شده است و برای تقویت همكاری های بین المللی درباره تدوین این سند جامع بین المللی تلاش می شود.
معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه با اشاره به اینكه تحولات، توسعه روز افزون و اشكال جدید جرائم سایبری را امروزه در میان كشورهای دنیا شاهد هستیم افزود: متاسفانه هیچ سند قابل ملاحظه ای برای مبارزه با جرائم سایبری وجود ندارد و به یك سند جامع و به روز در این زمینه نیاز است.
عراقچی به بسیاری از چالش ها و تهدید های فضای سایبری اشاره كرد و گفت: با توجه به اینكه این مسائل آسیب پذیر است اما نمی توان به صرف وجود این چالش ها و تهدید ها صورت مسئله را پاك كرد.
وی افزود: باید برای رفع چالش ها، تهدیدها و آسیب های فضای سایبری به ویژه حملات سایبری تروریستی مدیریت كرد و با تعامل با سایر كشورها و دولت ها ابعاد مختلف تروریسم سایبری را مورد كنكاش قرار داد.
معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه كاهش هزینه، صرفه جویی در نیروی انسانی و كمك به محیط زیست را از جمله مزایای این فناوری (فضای مجازی) دانست.
وی گفت: در شرایطی كه بین مختصصان، دولت ها و سازمان های بین المللی اجماعی وجود ندارد؛ می توان امیدوار بود با تقویت همكاری های دو جانبه و چند جانبه ساز و كارهای بین المللی برای مدیریت چالش ها و تهدیدات ناشی از فضای سایبری فراهم شود.