سخنگوی وزارت خارجه: حق برخورد متقابل و پاسخ لازم به اقدام آمریكا برای ما محفوظ است و با تمام توان به راهمان در برنامه موشكی ادامه میدهیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: سیاستهای دفاعی ما روشن و در اختیار نظام ماست كه برای دفاع از خودمان و كمك به صلح، ثبات و امنیت منطقه با جدیت تمام از آن استفاده و در این مسیر تلاش خواهیم كرد. سیاستهای موشكی ما نیز بازدارنده است و حتما برای صلح و امنیت منطقه از آن استفاده میشود.
وی با اشاره به تجربه تلخ تجاوز نظامی صدام به كشورمان افزود: وی به عنوان دیكتاتور از جانب امریكا و دیگر قدرتهای جهانی حمایت شد و مردم ما در تنگناهای بسیار قرار گرفتند به همین علت بیشتر آموختیم و جدیتر در این مسیر حركت كردیم كه باید بتوانیم از قدرت دفاعی لازم برخوردار باشیم و آنقدر قوی شویم كه هیچ كس حتی در مخیله اش فكر تجاوز به كشورمان را نكند.
قاسمی با تاكید بر ادامه برنامه موشكی كشورمان گفت: ما این برنامه را خطری برای همسایگان و دیگران نمیدانیم بلكه سیاستی است برای جلوگیری از هر فكر نابخردانهای كه كسی برای تجاوز به كشورمان داشته باشد؛ این قدرت قطعا در خدمت به صلح، ثبات و امنیت منطقه خواهد بود و جای نگرانی نخواهد داشت.
وی افزود: این سیاست تغییرناپذیر جمهوری اسلامی ایران است و در بخش نظامی و نظامیان ما نیز دیگران حق دخالت و صحبت را ندارند و نخواهند داشت و ما سیاستهایمان را ادامه خواهیم داد و نگرانی خاصی هم نداریم.
قاسمی اضافه كرد: در دورههای گذشته نشان داده ایم كه با توجه به ظرفیتهای انسانی و درونی توان دفاع از خودمان و اداره كشورمان را به رغم همه تحریمها داریم و حتی در این دورهها در بخشهای مختلف بر توانمان بسیار افزوده ایم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تبیین محتوای مصوبه مجلس نمایندگان امریكا گفت: این مصوبه لایحهای است كه قبلا از جانب سناتورهای امریكا ارائه و تصویب شده بود این لایحه مربوط به تحریمهای غیرهستهای است كه البته تحریم جدید نیست بلكه میتوان گفت تجمیع تحریمهای گذشته است.
وی تاكید كرد: ما این اقدام امریكا را اقدامی خصمانه، محكوم، مذموم و غیرقابل قبول و توجیه میدانیم و در نهایت تلاشی است كه برای تضعیف برجام به عنوان تفاهمی چندجانبه و بین المللی انجام شد، تفاهمی كه از حمایت اكثریت كشورهای جهان، سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا برخوردار بود و قطعنامهای نیز در این باره صادر شد.
قاسمی گفت: امریكا، چون نتوانست به رغم همه كارشكنیها و بدعهدی هایش مانع تماسهای بین المللی و بهره مندی ایران از مزایای برجام شود تلاش هایش را برای ایجاد فضای روانی در جهان و كاهش آثار مثبت برجام آغاز كرد زیرا برجام گشایشهای زیادی را به ویژه در عرصه اقتصادی برای كشورمان داشت و برخی مسائل را حل و فصل كرد.
وی افزود: با توجه به تاثیر برجام بر همكاریهای كشورمان با شركتهای عمده جهان، امریكاییها بیشتر نگران شدند و احساس كردند از فضای موجود خوب استفاده میشود به همین علت با عهدشكنی و كارشكنیهایی كه از ابتدای تفاهم داشتند و به آن ادامه دادند احساس كردند این كارشكنیها كافی نیست و در نهایت لوایح و مباحث جدید را مطرح كردند كه در كنگره تصویب شد.
قاسمی گفت: آنان شاید متوجه هستند كه نمیتوانند برجام را به راحتی و به طور مستقیم نقض كنند زیرا تفاهمی چندجانبه است به همین علت از طریق حواشی مسئله و كارهای متفاوت سعی میكنند آثار مثبت برجام را برای ایران كاهش دهند به همین علت این لایحه را تصویب كردند كه البته باید رئیس جمهور آن را امضا كند.
وی تاكید كرد: باید صبر كرد كه این فرایند چگونه طی میشود و همانطور كه از گذشته رصد میكردیم این موضوع را با جدیت بیشتر پیگیری و رصد خواهیم كرد و در زمان مناسب براساس نوع رفتار امریكا تصمیمات لازم را اتخاذ میكنیم و اقدام متقابل را صورت خواهیم داد زیرا این رفتار امریكا را خصمانه میدانیم كه مجددا علیه ملت ما اعمال كردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: به نظر میرسد امریكاییها هنوز از رفتارهای قبلشان عبرت نگرفته اند و شناخت كافی از ملت ایران ندارند.
قاسمی اظهار داشت: هدف امریكا ایجاد محدودیتهای بیشتر برای جلوگیری از رشد كشورمان و آزار و مزاحمت در مسیر توانمندیهای ایران است.
وی تاكید كرد: برعكس دیگران و حتی خود امریكا كه فكر میكند امنیت قابل خرید و فروش و معامله است ما تصورمان چنین نیست و درباره امنیت خودمان با هیچ كس معامله نخواهیم كرد و در این باره هم شوخی نخواهیم داشت؛ هر كس بخواهد درباره مسائل امنیتی و دفاعی ما صحبت یا اقدامی كند حق برخورد متقابل و پاسخگویی لازم را در شرایط مختلف برای خود محفوظ میدانیم.
قاسمی ابراز امیدواری كرد: منطق، خردگرایی و شناخت دقیقتر ایران و منطقه در حاكمیت امریكا تقویت شود و مشاوران در آنجا واقعیات را برای هیئت حاكمه این كشور روشن كنند تا بدانند كشورمان چه جایگاهی دارد و از چه نقشی در صلح، ثبات و امنیت منطقه برخوردار است.
سخنگوی وزارت امورخارجه درباره نحوه پاسخگویی كشورمان به این اقدام امریكا گفت: این وزارتخانه كار كارشناسی اش را مانند گذشته پیگیری میكند و گزارشهای لازم را درباره برجام و دیگر مسائل و حوزهها در اختیار نهادهای ذی ربط نظام قرار خواهد داد و در خصوص برجام نیز در نهایت گزارشها به هیئت عالی نظارت بر برجام منعكس خواهد شد و آنجا موضوعات مطرح، تحلیل و تصمیم گیری خواهد شد.
وی افزود: تصمیم گیری در این خصوص در نهایت به عهده این هیئت است، اما سیاستهای امریكا در قبال كشورمان به گونهای است كه ما به طور دائم این گونه مسائل را رصد و گزارش میكنیم و این هیئت نیز با دقت و جدیت سیاستهای امریكایی را مد نظر دارد و تصمیمات لازم را خواهد گرفت.
قاسمی همچنین با اشاره به اتهام آمریكاییها مبنی بر حمایت ایران از تروریسم گفت: ما نمیدانیم كه این اتهامات از روی نداشتن شناخت است یا سیاستهای خصمانه جدی؟ در حالی كه ایران قربانی بزرگ تروریسم بوده است و از سالهای گذشته تاكنون نیز با توجه به ظهور و بروز گروههای تكفیری تروریستی در منطقه و خطرهایی كه برای كشورهای منطقه داشتند، تلاشهای بسیار در مبارزه با تروریسم انجام داد.
وی افزود: ایران در این مسیر خسارتها و بهای سنگینی را پرداخت كرده و این سیاست اصولی كشورمان در قبال تروریسم است كه همواره برای مقابله با آن هزینه كرده و در مقابل آن ایستاده است و اكنون خوشبختانه با تلاشهای كشورمان و كمك كشورهای منطقه توانسته ایم تروریسم را تا حد بسیاری مهار كنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح كرد: این در حالی است كه تروریستها از منبع و منشأ مشخصی حمایت، تربیت، ترویج و حتی تسلیح میشدند و خود امریكاییها نیز به روایت مقامات سابق این كشور در ایجاد این گروههای تروریستی نقش عمده داشته اند.
قاسمی گفت: اكنون میبینیم ایرانی را كه مقابل تروریستها ایستاده و برای كاهش نقش آنها و از بین بردنشان ایفای نقش كرده است به حمایت از تروریسم متهم میكنند و كشورهایی كه آنها را تولید و ترویج كرده اند به عنوان دوستان نزدیك امریكا مطرحند و این نیز از طنزهای تلخ تاریخ و از عجایب روزگار ماست كه واقعیات را اینچنین به آسانی قلب و جای تروریسم را با ایران به عنوان مبارزه كننده با تروریسم جا به جا میكنند.
وی افزود: این نیز از سیاستهای دوگانه امریكاست و اگر ریشهای به سیاستهای خصمانه این كشور نگاه كنیم خیلی هم نباید تعجب كنیم كه چرا چنین رفتاری در منطقه دارند، زیرا به نظر میرسد آنان اصولا با ثبات، امنیت، صلح و توسعه اقتصادی در منطقه ما مخالفند و سعی میكنند با حضور تروریستها، منطقه را دستخوش آشوب، تنش و مشكلات عدیده كنند.بهرام قاسمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اقدام خصمانه اخیر آمریكا در تصویب طرح تحریمهای ایران گفت: ما در حال بررسی دقیق مفاد این طرح هستیم، اما در كلیت موضوع، مباحث نظامی و موشكی كشورمان یا اتهام حمایت ما از تروریسم را كه به آن اشاره شده است مد نظر داریم و به آن پاسخ خواهیم داد.
وی تاكید كرد: سیاست ما در حوزه مسائل نظامی و موشكی كاملا روشن است؛ این موضوع مربوط به سیاستهای داخلی كشورمان است و دیگران حق دخالت و صحبت در این باره را ندارند و اجازه نخواهیم داد دیگران در این باره سخن بگویند و قطعا اجازه اقدام را نیز نمییابند.
قاسمی هشدار داد: این مسئلهای داخلی است و هرگونه صحبت و اقدام در این باره را دخالت در امور داخلی خود تلقی میكنیم و چنین اجازهای نخواهند یافت.