معاون اول رئیس جمهور: اگر هیئت نظارت بر برجام تشخیص دهد كه اقدام طرف مقابل خلاف برجام است، جمهوری اسلامی ایران عكس العمل تندی نشان خواهد داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ اسحاق جهانگیری در نشست مشترك اعضای شورای ملی گفتگوی دولت و بخش خصوصی، دولت جدید آمریكا را جریان جدیدی با رویكرد تندتر از دولت پیشین این كشور خواند و افزود: دولت آمریكا با اقداماتی در صدد ایجاد شرایط مخاطره آمیزی علیه جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: آنها با اهدافی جدید به دنبال این هستند كه در فضای بین المللی ایران را ناقض برجام جا بیاندازند و اجماعی میان كشورهای 1 + 5 و سایر كشورها علیه ایران به وجود آورند كه البته تا كنون موفق نشده اند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: آمریكا به دنبال این است كه فضای كشورمان را برای فعالیت و سرمایهگذاری نامطمئن و ریسك پذیر نشان دهد.
وی تصریح كرد: ما درباره برجام در داخل كشور و در شورایعالی امنیت ملی تصمیمی اجماعی گرفتیم.
جهانگیری با اشاره به تركیب شورای عالی امنیت ملی كشورمان و حضور سران قوا و نیروهای مسلح در این شورا، افزود: مصوبات این شورا پس از تایید مقام معظم رهبری اجرا میشود.
وی ادامه داد: در شورای عالی امنیت ملی تصمیم بر این شد كه هیئت نظارت بر اجرای برجام تشكیل شود كه تركیب آن نیز مشخص است.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان كرد: اگر هیئت نظارت بر برجام تشخیص دهد كه اقدام طرف مقابل خلاف برجام است، جمهوری اسلامی ایران عكس العمل تندی نشان خواهد داد.
جهانگیری گفت: ایران تاكنون نیز نشان داده است كه در مقابل اینگونه حركات تهدیدآمیز نه تنها عقب نشینی نمیكند بلكه اقدامی تندتر و یا متناسب انجام میدهد.
وی افزود: در خصوص برجام باید بگذاریم روال قانونی طی شود.
معاون اول رئیس جمهور همچنین در خصوص فضای برجام نیز گفت: آنها كُری میخوانند كه ایران برای سرمایه گذاری فضایی پرریسك دارد لذا ما هم میخواهیم كه عكس العمل نشان دهیم.
وی خاطرنشان كرد: ما باید این طراحی دشمن را شكست دهیم نه اینكه در جایی با آنها هم صدا شویم، بلكه باید به طرف مقابل اطمینان دهیم كه كشور ما برای سرمایهگذاری مطمئن است.
جهانگیری با تاكید بر موضوع توافق بر سر مسائل محوری كشور میان تمامی مسئولان، گفت: پس از حصول توافق و تفاهم، موضوع اصلی دیگر مسئولیت پذیری برای ورود به این حوزه است.
گفتگوی دولت و بخش خصوصی باید نتیجه بخش باشد
معاون اول رییس جمهور با تاكید بر نیاز دولت به بخش خصوصی در حل مشكلات اقتصادی، گفت: گفتگوهای بخش خصوصی و دولت باید نتیجه داشته باشد و نتایج آن را مشاهده كنیم.
جهانگیری با اشاره به برگزاری با شكوه انتخابات 96 تصریح كرد: در جریان انتخابات اخیر نیازهای جدی جامعه و مطالبات متراكم و گسترده اقشار مختلف به وضوح مطرح شد.
وی مطالبات مردم را از مسائل پیش روی مسئولان نظام دانست و گفت: اینگونه نیست كه چنانچه در دورهای به مطالبهای رسیدگی نشد، آن مطالبه حذف شود بلكه آن مطالبه باقی میماند تا در فرصتی از سوی افراد بیشتری مطرح شود.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با تاكید بر لزوم توجه به ویژگیهای جمعیتی كشور خاطر نشان كرد: این كه گفته میشود جامعه ما، جامعهای جوان است نمیتوان در آن مطالبات قشر غیر جوان را اجرا كرد.
جهانگیری گفت: میگوییم مشاركت زنان در بخشهای مختلف در دانشگاهها و در فضای اقتصادی افزایش پیدا كرده است، وقتی جمعیت زنان در بخشهای مختلف حضور مییابد این جمعیت مطالبات خود را دارد كه باید به مطالبات این جمعیت متناسب با خواست آنها توجه داشت.
وی افزود: باید در جهت تحقق مطالبات این گروه جمعیتی كه بیش از نیمی از جمعیت كشور را به خود اختصاص میدهند، عمل شود.
وی با تاكید بر این كه رسانههای جدید امروز یك موضوع اصلی در كشور شده اند، افزود: این باعث شده كه مطالبات متناسب با این رسانهها در جامعه گفته شود، فناوریهای جدید در شرایط فعلی به یك موضوع اساسی تبدیل شده اند.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به شرایط پیچیده منطقهای و جهانی ایران در مقطع كنونی اشاره كرد و گفت:: تنش آفرینیهایی كه گروههای افراطی با كمك برخی كشورهای منطقه و همچنین لابی صهیونیستی علیه ایران اسلامی انجام میدهند، روز به روز در حال افزایش و فعالتر شدن است تا آنجا كه این گروهها توانستهاند برخی كشورهای اسلامی را با خود همراه كنند.
وی با اشاره به تلاش آمریكا برای نامطمئن جلوه دادن فضای ایران برای سرمایه گذاری خارجی، خاطرنشان كرد: اگر فضا اطمینان بخش باشد همه در ایران سرمایه گذاری میكنند لذا باید از این فضا حفاظت و حراست شود و هیچ كس نباید در میدان و زمینی كه آمریكاییها طراحی كردند بازی كند.
جهانگیری افزود: ما مسایل، چالشها و ابر چالش هایی پیش رو داریم كه باید به صورت جدی به آنها پرداخته شود البته در بعضی موارد به دلیل تراكم بعضی از مسائل چالشها به ابر چالش هایی تبدیل شده است كه نیاز به برنامه ریزی بیشتری دارد كه معضل بیكاری، نظام بانكی و محیط زیست از جمله این مسایل است.
وی ادامه داد: در مقابل چالشها، فرصت هایی نیز در كشور وجود دارد، یكی از مهمترین فرصتها امید و اعتمادی است كه در مردم وجود دارد و این بزرگترین سرمایهای است كه میتواند كشور را برای عبور از چالشها و ابر چالشها و مقابله با شرایط منطقهای كمك كند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: مردم احساس میكنند در انتخاباتی حضور یافتند و كسی را كه میخواستند انتخاب كردند لذا اعتماد دارند كه قادر است مشكلات آنان را حل كند بنابراین ما باید از این فرصت استفاده كنیم.
وی امنیت كشور را مثال زدنی خواند و افزود: به رغم ناامنیهای منطقه، ایران امن است.
جهانگیری افزود: سیاستهای اقتصاد مقاومتی یك نسخه اجمالی است كه هم بخش خصوصی، هم دولت، هم قوه قضاییه و هم تریبون دارهای مختلف آن را قبول دارند، اما این كه چقدر همراهی میكنند بحث دیگری است.
وی گفت: گاهی اوقات گفته میشود ما قبول داریم، اما در عمل همراهی نمیكنند، آقایان بیشتر به دنبال یقه گیری دولت هستند و اگر اقتصاد مقاومتی را مطرح میكنند میخواهند ببینند میشود از این منظر یقه دولت را گرفت یا خیر؟
معاون اول رئیس جمهوری گفت: طرحهای بسیار خوب و جذابی برای طرفهای داخلی و خارجی تهیه شده است و ایران در دنیا جزو كشورهای منحصر به فرد است، ایران در بخش حمل و نقل، صنعت، آب، برق و غیره چند صد میلیارد طرح آماده دارد تا به دنیا عرضه كند و دنیا مشتاق است به سمت این طرحها حركت كند.
جهانگیری افزود: به غیر از آمریكاییها كه ما هیچ وقت با آنها كار اقتصادی نداشتیم، در شرایط امروز دنیا، اروپا و آسیا مشتاق كار با ایران هستند.
وی نقطه عزیمت كشور به سمت بهبود و اصلاح فرآیندها را توافق بر سر مسائل محوری كشور دانست و گفت: همه قبول داریم برای عبور از چالشها باید دولت قوی شكل بگیرد كه میدان دار اصلی حل مسایل است، اما وقتی میخواهیم دولت قوی شكل بگیرد همه باید در این مسیر دولت را همراهی كنیم.
جهانگیری افزود: بخش خصوصی قوی حتما یكی از موضوعاتی است كه همه روی آن توافق دارند.
وی ادامه داد: همه قبول دارند بیكاری یك مساله اصلی برای كشور است و حل این مساله تنها با تولید و سرمایه گذاری امكان پذیر است، اما به محض این كه سرمایه گذار خارجی جذب میكنیم فوری یك عده صدایشان در میآید.
معاون اول رئیس جمهور گفت: این كه عدهای انتقاد كنند، مشكلی ندارد، اما گاهی دستگاههای رسمی كشور كه به خاطر تعهدی كه به ملت دادند و بودجهای كه از ملت میگیرند موظف و مكلفند، منتقد و مخالف میشوند و فكر میكنند این مخالفت در همین اتاقها میماند در حالیكه بلافاصله علامت داده میشود كه در این كشور نیایید.
وی تصریح كرد: ما برای حل مسایل مردم باید باهمدیگر به صورت جدی همكاری كنیم و در بسیاری از مسایل میتوانیم با توافق و تفاهم حركت كنیم.
جهانگیری افزود: شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی به معنای آن است كه دولت به تنهایی قادر نیست مسائل را حل كند و بخش خصوصی باید میدان دار كشور و اقتصاد كشور شود.
وی ادامه داد: برای اینكه ما به رشد اقتصادی اشتغالزا و همراه با عدالت اجتماعی برسیم نیازمند آن هستیم كه همه توان كشور به صحنه بیاید.
معاون اول رییس جمهوری یادآور شد: گفت و گوهای بخش خصوصی و دولت باید نتیجه داشته باشد و نتایج آن را مشاهده كنیم.
جهانگیری افزود: اتاقهای بازرگانی در اعلام نظرات بخش خصوصی نقش محوری دارند و باید نظرات بخش خصوصی را در جلسات با دولت مطرح كنند.
وی ادامه داد: یك سری مسایل در اقتصاد كشور خیلی جا خوش كرده و به موضوعات جدی تبدیل شده كه یكی از اصلیترین آن كاهش بهره وری است، در بنگاه اقتصادی موضوع بهره وری مغفول مانده است كه باید به این موضوع توجه شود.
خبر تكمیل میشود...