شارژ طولانی مدت گوشی میتواند منجر به افزایش دما شود كه به طور طبیعی باتری شما را ضعیف میكند.
ممكن است فكر كنید شارژ كردن آن در هنگام خواب برای رسیدن به 100 درصد به طور منظم مفید است، اما در واقع به باتری شما آسیب میرساند و عمر آن را كاهش میدهد.
عمر باتری چگونه تعیین میشود؟
باتریهای قابل شارژ به تدریج ظرفیت خود را از دست میدهند (حتی اگر از آنها استفاده نكنید) و پس از اولین سال استفاده منظم متوجه كاهش ظرفیت خواهید شد. برای بسیاری، گذراندن یك روز كامل با یك بار شارژ بیش از دو سال غیرممكن است.
سازندگان طول عمر گوشیهای هوشمند را از طریق «چرخههای شارژ باتری» مشخص میكنند. چرخه شارژ به عنوان شارژ باتری از 0 تا 100 درصد و سپس تخلیه مجدد به 0 درصد تعریف میشود. تعداد چرخههای شارژ مورد انتظار به شما نشان میدهد كه باتری قبل از اینكه به طور محسوسی ظرفیت خود را از دست بدهد چند چرخه كامل را میتواند تحمل كند.
باتریهای لیتیوم یونی در بیشتر فناوریهای قابل شارژ استفاده میشوند. میتوانید نوعی از باتریهای لیتیوم یونی را در گوشیهای هوشمند، لپتاپها و حتی ارههای برقی پیدا كنید.
چرا لیتیوم-یون قابل شارژ تجزیه میشود؟
گوشیهای هوشمند و تبلتها از نوعی باتری لیتیوم یونی به نام پلیمر لیتیوم-یونی استفاده میكنند. این نسخه ایمنتر و سریعتر شارژ میشود. در غیر این صورت، همان قوانین طول عمر برای Li-Poly مانند هر باتری Li-Ion اعمال میشود.
وقتی به طور مرتب باتری خود را از 80 درصد بیشتر شارژ و سپس اجازه دهید به زیر 20 درصد برسد تا دوباره شارژ كنید عمر باتری سریعتر كاهش پیدا میكند. دستگاه شما با 50 درصد شارژ بهترین عملكرد را دارد.
از افراط و تفریط برای افزایش عمر باتری خود اجتناب كنید. شارژها و دشارژهای جزئی كه تا 100 درصد تركیب میشوند به عنوان یك چرخه كامل به حساب میآیند. با شارژ و دشارژ جزئی بین 20 تا 80 درصد، میتوانید 1000 چرخه كامل یا بیشتر را قبل از كاهش محسوس ظرفیت، داشته باشید. این تقریباً سه سال شارژ روزانه است.
چرا این اتفاق میافتد؟ باتریها از یك لایه اكسید لیتیوم كبالت و یك لایه گرافیت ساخته شده اند. یونهای لیتیوم از گرافیت به اكسید لیتیوم كبالت حركت میكنند تا انرژی آزاد كنند. شارژ كردن باتری، این یونها را به لایه گرافیت برمی گرداند. به همین دلیل است كه هر یك از این دو به باتری آسیب میزند: شما یكپارچگی سلول را به خطر میاندازید، زیرا پر كردن بیش از حد یك لایه با لیتیوم مقاومت داخلی را افزایش میدهد.
بنابراین، چگونه از باتری دستگاه خود مراقبت میكنید؟ ممكن است در هنگام شارژ كردن گوشی خود عادتهای بدی مانند وصل كردن آن در هنگام خواب داشته باشید. خوشبختانه اصلاح این شیوهها زمان و تلاش زیادی نمیخواهد.
وقتی به رختخواب میروید گوشی خود را از برق بكشید و بعد از بیدار شدن آن را شارژ كنید. ممكن است یك ساعت طول بكشد تا دستگاه شما شارژ شود، اما وصل نگه داشتن آن در حالت خواب به این معنی است كه برای مدت زمان بیشتری به شارژر متصل است.
باتری گوشی شما نمیتواند بیش از حد شارژ شود و سازندگان برای جلوگیری از این امر تدابیری را در نظر گرفته اند. با این حال، هنگامی كه شارژ را تا 100 درصد میكنید، «شارژ قطرهای» (شارژ قطرهای به معنای شارژ كردن یك باتری كاملاً شارژ شده با سرعتی برابر با سرعت تخلیه خودكار است) اضافه میشود، یعنی انرژی اضافی كافی برای جبران آنچه دستگاه شما بهطور پیشفرض استفاده میكند. با شارژ كردن 100 درصد و وصل نگه داشتن آن، باتری خود را بیش از حد مصرف میكنید و آن را مجبور میكنید در مواقعی كه نیازی به مصرف انرژی ندارد آن را مصرف كند. اگر آن را یك شبه وصل كنید، مطمئناً از 80 درصد شارژ توصیه شده بالاتر خواهید رفت.
شارژ طولانی مدت همچنین میتواند منجر به افزایش دما شود كه به طور طبیعی باتری شما را ضعیف میكند. همچنین در موارد شدید میتواند خطرناك باشد، به خصوص اگر تلفن خود را زیر بالشت خود بگذارید، زیرا كمبود جریان هوا نه تنها به معنای آسیب احتمالی باتری شماست، بلكه خطر آتش سوزی را نیز افزایش میدهد.
دمای كمتر از 32 فارنهایت (0 درجه سانتیگراد) و بالاتر از 158 فارنهایت (70 درجه سانتیگراد) باتری لیتیوم یونی شما را سریعتر خراب میكند.