به گفته محققان، مقامات شهر پكن از باروری ابرها برای ایجاد باران مصنوعی و كاهش آلودگی در ماه جولای سال جاری میلادی استفاده كردند.
به گزارش رادیو پیام به نقل از گاردین، این جدیدترین نمونه از تلاشها برای آبی كردن آسمان به شمار میآید.
طبق تحقیقی كه دانشگاه تسینگهوا منتشر كرده، مقامات آب و هوایی چین در سال جاری میلادی موفق شدند قبل از برگزاری یك رویداد ملی وضعیت آب و هوای این كشور را كنترل كنند.
روز یكم جولای جشنی در این كشور برگزار شد كه دهها هزار نفر در آن شركت كردند. اكنون تحقیق مذكور نشان میدهد شب قبل از برگزاری مراسم یك عملیات وسیع باروری ابرها انجام شد تا آسمان صاف شود و آلودگی هوا كاهش یابد.
دولت چین یكی از طرفداران پرو پا قرص فناوری باروری ابرها است و از المپیك 2008 میلادی تاكنون میلیاردها دلار برای ایجاد تغییر در آب و هوا جهت حفاظت از مناطق كشاورزی یا رویدادهای مختلف صرف كرده است.
باروری ابرها روشی است كه طی آن مواد شیمیایی مانند ذرات بسیار كوچك یدید نقره به ابرها افزوده میشوند. درنتیجه این روند قطرات آب اطراف ذرات جمع میشوند و احتمال بارش بیشتر میشود.
تحقیق مذكور در نشریه Environmental Science journal منتشر شده است. طبق یافتههای این پژوهش یك عملیات دوساعته باروری ابرها شب قبل از برگزاری مراسم صدمین سالگرد حزب كمونیست چین انجام شد و ساكنان مناطق نزدیك كوهستان موشكهایی را رصد كردند كه به آسمان پرتاب شده بود. این موشكها حامل ذرات یودین نقره بودند.
به گفته محققان بارش مصنوعی حاصل از این فرایند سبب شد سطح آلایندههای PM 2.5 بیش از دو سوم كاهش یابد. درنتیجه این فرایند شاخص كیفیت هوا از «معمولی» به «خوب» رسید.
سال گذشته دولت چین برنامههای خود را برای گسترش برنامه آزمایشی اصلاح وضعیت آب و هوا در منطقهای به مساحت 5.5 میلیون كیلومتر مربع اعلام كرد. این منطقه با بارش باران یا برف مصنوعی روبرو میشود. این كشور قصد دارد تا 2025 میلادی یك سیستم اصلاح آب و هوا را توسعه دهد.