رئیس جمهور تركیه با بیان اینكه رسانههای اجتماعی تهدیدی برای دموكراسی هستند، گفت از شهروندان خود در برابر اطلاعات نادرست و دروغپراكنی در این شبكهها محافظت میكند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری تركیه شبكههای اجتماعی را به عنوان یكی از اصلیترین تهدیدات دموكراسی معرفی و تاكید كرد كه قصد دارد قوانینی برای جبران خسارت ناشی از انتشار اخبار جعلی اجرایی كند.
آقای اردوغان 11 دسامبر در یك پیام ویدیویی در یك كنفرانس دولتی كه با عنوان «ارتباطات» در استانبول برگزار میشد ضمن اشاره به این موضوع تاكید كرد كه دولت تلاش میكند از مردم در برابر اخبار دروغ محافظت كند.
اظهارات رئیس جمهوری تركیه در حالی مطرح میشود كه مخالفان او، این سیاست را محكوم كرده و دولت را به محدود كردن حق آزادی بیان متهم میكنند.
اردوغان در بخشی از سخنرانی خود در این خصوص گفت: «امروز رسانههای اجتماعی كه نخست به عنوان یك نماد برای آزادی توصیف شده بود، به یكی از منابع اصلی تهدید دموكراسی بدل شده است.»
او همچنین در ادامه افزود: «ما سعی میكنیم از مردم خود و به ویژه از بخشهای آسیبپذیر در برابر دروغ و اخبار جعلی محافظت كنیم بدون اینكه حقوق شهروندان در خصوص دریافت اطلاعات دقیق و بیطرفانه را نقض كنیم.»
تركیه سال گذشته قانونی را تصویب كرده كه بر اساس آن شبكههای اجتماعی كه بیش از یك میلیون كاربر دارند، باید در این كشور دفتر تاسیس كنند. شركتهای بزرگ در این زمینه همچون فیسبوك، یوتیوب و توییتر از جمله شركتهایی بودند كه دفاتر خود را در تركیه بازگشایی كردهاند.
اكثر شركتهای رسانههای بزرگ تركیه در این كشور تحت كنترل دولت هستند و شبكههای اجتماعی یك منبع مهم برای انتشار صداهای مخالف با حكومت به شمار میروند. موسسه خانه آزادی در گزارش ماه سپتامبر خود با انتقاد از دولت تركیه در خصوص وضعیت آزادی بیان تاكید كرده كه مخالفین و منتقدین در این كشور آزاد نیستند و دولت افراد و گروههایی كه اظهارات انتقادی در شبكههای اجتماعی منتشر كنند تحت تعقیب قرار میدهد.