وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: با كمك بنیاد ملی امام رضا (ع) برای ایام حج، 2500 برنامه فرهنگی مذهبی در 700 شهر برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید رضا صالحی امیری در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما ادامه داد: با كمك بنیاد ملی امام رضا (ع) و مجموعه سازمان های تابعه وزارت ارشاد این مراسم را در 77 نقطه دنیا همزمان برپا خواهیم كرد.
وی گفت: آنچه درمورد حج اتفاق افتاده سه حركت با مطالعه بود اول اینكه به حج برویم یا نرویم، ما به مجموعه های ذیربط اعلام كردیم كه ما آمادگی برگزاری مرامس حج را داریم پس از بررسی های لازم، با شرط تأمین امنیت و كرامت و عزت حجاج قرار شد حج برگزار شود.
او افزود: در مذاكراتی كه با عربستانی ها انجام شد ما 14 شرط داشتیم كه همه آنها طی دو دوره مذاكره فشرده مورد توافق عربستانی ها قرار گرفت و ما بعد از مراحلی شروع به ثبت نام و كاروان بندی كردیم و نهایتاً در چند روز گذشته با هماهنگی دستگاه های ذیربط قرار شد كه موانع حج را رفع كنیم و مسیر حج را باز كنیم البته این موضوع تقاضای مراجع تقلید هم بود تا این لحظه هم حدود پنج هزار نفر اعزام شده اند.
امیری گفت: تا این لحظه شرایط بسیار مطلوب است و مشكلی در روند اعزام و استقرار نداریم زیرا وظیفه ما تأمین امنیتف عزت و كرامت حجاج ایرانی است.
او افزود: برای 10 نفر از كنسول های وزارت امور خارجه وزیر صادر شده و روز پنجشنبه اعزام خواهند شد تا این لحظه هیچ مانعی كه در مسیر حج خللی ایجاد كند نداریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نباید دشمنان اصلی كه آمریكا و اسرائیل هستند را فراموش كنیم و باید در دنیای اسلام به دنبال وحدت باشیم.
امیری در مورد ممنوعیت اكران برخی فیلم های سینمایی هم گفت: سینما زبان انتقال فرهنگ در جامعه است پس تقویت آن یك ضرورت است نباید تصویر سیاه و كدری از جامعه سینمایی در جامعه منتقل كنیم و دیگر اینكه عدم آگاهی بین نظام سینمایی سبب چالش های جدی در كشور شده است در همه مراحل تولید از شورای ساخت تا شورای نمایش شخصیت های فرهنگ، روحانی و دانشگاهی و سینمایی بروی متون و فیلمنامه نظارت می كنند و اصلاً منطقی نیست كه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای هر موضوعی مداخله داشته باشد.
وی اضافه كرد: ما همه حساسیت و دقت لازم كه فیلم ها را در چارچوب و ضوابط ملی قرار می دهد در اختیار داریم اما بازهم ممكن است فیلمنامه ها از مرحله اخذ مجوز تا پایان ساخت دچار اشكالاتی شوند را به فراخور مشكلات اصلاحات لازم اعمال خواهد شد، معتقدیم كه باید به دوران و صاحبنظران احترام گذاشت و این صحیح نیست كه هر لحظه هر كسی با هر دیدگاهی فیلم هایی كه مورد تأیید وزارت فرهنگ و ارشاد هستند را زیر سؤال ببرد.
او افزود: سینمای ما در جهش به سوی صنعت سینمای جهان قرار دارد و ما باید توسعه زیرساخت های سینما را حمایت كنیم و دیگر اینكه به فیلمسازان اعتماد دهیم كه آثار فراملی بسازند مشروط به اینكه جامعه سینمایی احساس اعتماد متقابل را ایجاد كند.
امیری گفت: دولت در حوزه فرهنگ سه رسالت اصلی دارد؛ سیاستگذاری، حمایت و نظارت كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این سه رسالت وظیفه تولی گری دارد و امور اجرایی كه به آن تصدی گری می كنیم هم به نهادهای صنفی و بخش های خصوصی و عمومی قابل واگذاری است، نهادهای عمومی اعم از آستان قدس و شهرداری ها و نهادهای دینی یعنی حوزه های علمیه، نهادهای صنفی یعنی خانه سینما و اتحادیه ناشران و خانه موسیقی و تئاتر و اتحادیه های حوزه مطبوعات هستند زیرا اینها نسبت به حوزه خودشان دلسوز و حساسند.
او افزود: در دولت تدبیر و امید و در سال جاری صندوق هنر را واگذار كردیم به اصحاب فرهنگ و هنر، در حوزه قرآن نمایشگاه قرآن را واگذار می كنیم به نهادهایی كه بازتاب خوبی در راستای علوم و فنون قرآنی داشته اند.
امیری گفت: وجود رانت در نهادهای سینمایی را قبول ندارم زیرا در حوزه های هنری منابع مالی بسیار محدود است. در حوزه توزیع و نشر هم هیچگونه موردی كه نشان دهنده تبعیض باشد به من گزارش نشده است.
او با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در روز عید فطر و اینكه آتش به اختیار كار خودجوش است نه خودسر افزود: عده ای فرمایش رهبری را ابزاری كرده اند برای تخریب و به نظر من این یك ظلم است.
امیری با بیان اینكه مقام معظم رهبری آگاه ترین فرد به مسائل فرهنگی هستند گفت: دغدغه های ایشان بهترین فرصت برای ماست تا مسیر خود را اصلاح كنیم.
او ادامه داد: در حوزه سینما چارچوب روشنی را شناسایی كرده ایم كه برای رهبری ارسال كرده ایم تا از ایشان كسب نظر كنیم. ما نباید فرمایشات رهبری را به صورت گزینشی بشنویم.
امیری گفت: در حوزه فضای مجازی سه رویكرد وجود دارد اول تقابلی، دوم انفعالی، سوم مدیریت فضای مجازی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی كه البته مهمترین دغدغه ما در فضای مجازی مدیریت محتواست. طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی كانال های بالای پنج هزار عضو باید ثبت و شناسایی شوند تا مشخص شود كه چه كسانی در فضای مجازی تولید و توزیع اطلاعات دارند و تاكنون بیش از 10 هزار كانال ثبت نام كرده اند.