وزارت امور خارجه فرانسه تحریم فراسرزمینی آمریكایی ها علیه روسیه، ایران و كره شمالی را مغایر با حقوق بین الملل دانست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، وزارت امور خارجه فرانسه با درج پاسخ ناتالی لوآزو وزیر امور اروپایی به نمایندگان سنا در خصوص تحریم های آمریكا علیه روسیه، در پایگاه اینترنتی خود در این مورد موضع گیری كرد و نوشت: همانطور كه شما خاطر نشان كردید، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا طرح قانون تحریم های جدید علیه روسیه، ایران و كره شمالی را كه به اتفاق آراء در كنگره تصویب شده بود، تایید كرد.
توسل به تحریم ابزاری سیاسی است كه ما با آن مخالف نیستیم.
شورای امنیت سازمان ملل به این ابزار متوسل می شود، اتحادیه اروپا نیز همین طور. ما به طور هماهنگ چگونگی تحریم ها را با شركای مان در گروه هفت بررسی می كنیم.
اما همانطور كه شما به خوبی خاطر نشان كردید، مسئله ویژگی این قانون به ویژه بخش فراسرزمینی آن است، چرا كه این قانون امكان مجازات اشخاص و شركت های غیر آمریكایی به ویژه غیر اروپایی را در خود دارد و عملكرد آن ها به آمریكا مرتبط نمی شود.
شما به درستی به گزارش پیر لولوش و كاترین برژه نمایندگان پارلمان اشاره كردید. من می توانم گزارش بونكِرِر (فیلیپ بونكرر سناتور فرانسوی) در سنا را به آن اضافه كنم كه در هر دو گزارش به مشكلاتی كه تحریم های فراسرزمینی به دنبال دارند، اشاره شده است.
ما آشكارا اعلام می كنیم كه ماهیت این تحریم ها بر اساس حقوق بین الملل غیر قانونی است.
ما ابتدا با دولت آمریكا، هماهنگی های لازم را به عمل می آوریم، ژان - ایو لو دریان (وزیر امور خارجه فرانسه) نگرانی های ما را به همتای آمریكایی خود ركس تیلرسون ابراز داشته است. ركس تیلرسون خاطر نشان كرده است كه در خصوص چگونگی این تحریم ها، با متحدین آمریكا هماهنگی های لازم را به عمل می آورد.
به طور گسترده تر، ما (در این خصوص) با شركای اتحادیه اروپا تبادل نظر می كنیم. ما ابزارهایی چون تمهیدات بازرگانی و دیپلماتیك در اختیار داریم. تصمیمات حمایتی اتخاذ شده در سال هزار و نهصد و نود و شش در زمینه تحریم، پس از تصویب قانون هلمز برتون (تشدید تحریم های آمریكا) را به یاد داشته باشیم. ما آماده ایم و از بیانیه ها و تصمیمات و اقدامات (ژان - كلود)یونكر حمایت می كنیم.