مهندس محمدهاشمی -سرپرست مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت- روز شنبه 6 دی ماه، آخرین آمار مبتلایان به امیكرون در ایران را 34 نفر اعلام كرد.
او ادامه داد: تاكنون 15 مورد ابتلا به اُمیكرون در تهران، 5 مورد در مشهد، 5 مورد در هرمزگان، 2 مورد در بوشهر، 2 مورد در شیراز و در هر یك از شهرهای بابل، اصفهان، ارومیه، كرج و اراك، یك مورد شناسایی شده است.
وی افزود: همچنین 8 مورد مشكوك به ابتلا به این سویه در كشور در حال آزمایش است كه 3 مورد در استان یزد، 3 مورد در استان هرمزگان، یك مورد در بوشهر و یك مورد نیز در گلستان است.
بنابراین اُمیكرون از آنچه فكر میكنیم به ما نزدیكتر است. اما چه باید كرد؟
به گفته كارشناسان، هنوز مهمترین و بهترین راهحل، افزایش واكسیناسیون و تزریق دوز تقویتی است. تحقیقات نشان داده است كه میزان بالای آنتی بادیهای خنثی كننده ویروس اصلی كرونا با محافظت در برابر كرونای ناشی از انواع (واریانتهای) جدیدتر ارتباط دارد. این احتمال وجود دارد كه تزریق دوز تقویتی از واكسنهای موجود و افزایش سطح آنتیبادی بعد از آن، محافظت كافی و سد مناسبی در برابر اومیكرون ایجاد كند.
اما فواید تزریق دوز سوم واكسن كرونا را چیست؟
با گذشت چندین ماه از تزریق واكسن كرونا در اولین گروه از افراد در بسیاری از كشورهای جهان، پرسشها درباره نیاز به تزریق دوز سوم یا دوز تقویتی واكسن كرونا در كشورهای مختلف همواره رو به افزایش بوده است.
تحقیقات در بعضی كشورها درباره اثربخشی واكسنها و میزان ایمنی در بدن دریافتكنندگان واكسن بعد از گذشت چند ماه از واكسیناسیون قبلی نشان میدهد كه لازم است تزریق دوز سوم واكسن كرونا به خصوص در جمعیتهای خاص مانند سالمندان و افراد با ضعف و سركوب سیستم ایمنی برای حفظ ایمنی جامعه ضروری است.
دلایل مختلفی برای تزریق دوز تقویتی واكسن كرونا مطرح شده كه نتیجه بررسیها و تحقیقات است و مورد توجه نهادهای بهداشت و سلامت كشورها قرار گرفته است.
گفتنی است با سرعت بالای شیوع این گونة كرونا ضمن رعایت دقیق محدویتها منتظر اعلامهای بعدی وزارت بهداشت باشید كه در آنها رعایتهای لازم برای مقابله با اُمیكرون و رنگبندی شهرها و استانهای مختلف را اطلاعرسانی خواهد كرد.