روسای جمهور ایران و ارمنستان راههای توسعه روابط دوجانبه اقتصادی و نیز مهمترین مسائل منطقهای و بینالمللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند و بر ارتقاء هر چه بیشتر مناسبات اقتصادی و همكاری منطقهای و بینالمللی تأكید كردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آقای روحانی روز یكشنبه در دیدار سرژ سركیسیان رئیس جمهور ارمنستان با بیان اینكه دو كشور از اشتراكات فرهنگی و تاریخی فراوانی برخوردار هستند، گفت: تهران و ایروان با استفاده از این اشتراكات میتوانند گامهای مثبت و زیادی به نفع دو ملت و ملتهای منطقه بردارند.
رییسجمهور با تأكید بر اینكه تهران به دنبال توسعه روزافزون روابط خود با كشورهای همسایه از جمله ارمنستان است، اظهار داشت: دو كشور در بخشهای مختلف اقتصادی، فرهنگی و در حوزههایی از جمله حمل و نقل، انرژی، گردشگری و ترانزیت زمینههای فراوانی برای همكاری دارند كه فعال كردن هر چه بیشتر این عرصهها به نفع منافع دو ملت است.
دكتر روحانی در ادامه با تأكید بر اهمیت موضوع ثبات امنیت در منطقه و هوشیاری در مقابل خطر تروریسم، اظهار داشت: پس از اینكه تروریستها در عراق و سوریه به طور كامل شكست بخورند این احتمال وجود دارد كه تلاش كنند در سراسر منطقه پخش شوند، لذا باید همگان نسبت به این خطر از جمله در منطقه قفقاز و آسیای میانه كاملاً هوشیار و مراقب باشیم، چرا كه معضل خطرناكی است كه میتواند امنیت كل منطقه را به مخاطره بیندازد، از این رو در مبارزه با تروریسم ضرورت دارد همكاری و هماهنگیهای نزدیكی بین كشورها وجود داشته باشد.
رییسجمهور همچنین با اشاره به موضوع قرهباغ و با تأكید بر اینكه حل و فصل این مسأله فقط راهحل سیاسی دارد، اظهار داشت: برای جمهوری اسلامی ایران بسیار اهمیت دارد كه در اطراف مرزهای خود، امنیت كامل داشته باشد و امیدواریم با تلاش و ابتكارات دو كشور همسایه ارمنستان و آذربایجان، شاهد پایان مسالمتآمیز این مسأله باشیم و معتقدیم چنانچه دو طرف از اراده جدی برای حل و فصل موضوع برخوردار باشند، راهحلهای مناسبی هم برای آن در دسترس است.
سرژ سركیسیان رییس جمهور ارمنستان نیز در سخنانی با ابراز خرسندی از حضور در مراسم تحلیف و با تبریك آغاز دور دوم ریاست جمهوری دكتر روحانی، اظهار داشت: ملت ایران در ماههای اخیر، توانستند رییس جمهوری را انتخاب كنند كه طی سالهای گذشته خط مشی موفق و مهمی را سپری كرده است.
رییس جمهور ارمنستان با اشاره به افزایش سطح روابط دو كشور طی سالهای گذشته، اظهار داشت: به رغم بهبود و ارتقاء سطح روابط معتقدیم كه هنوز نتوانسته ایم سطح همكاریهای اقتصادی تهران و ایروان را به سطح روابط سیاسی برسانیم، لذا مصمم هستیم در همه حوزههای اقتصادی روابط فعال و گستردهای با ایران برقرار كنیم.
سركیسیان خاطر نشان كرد: تهران و ایروان در حوزهها و بخشهای مختلف اقتصادی بویژه انرژی، تجارت، حمل و نقل میتوانند روابط خود را هر چه بیشتر افزایش دهند.
رییس جمهور ارمنستان در ادامه بر اهتمام ایروان به منظور حل و فصل مسالمتآمیز موضوع قرهباغ تأكید كرد .
ایران همواره در كنار دولت، ملت و مقاومت لبنان خواهد بود
رییس جمهور ، روابط دو ملت ایران و لبنان را همواره دوستانه، صمیمانه و برادرانه دانست و با اشاره به ضرورت توسعه، تقویت و تحكیم همه جانبه مناسبات و همكاریها گفت: هیچ تردیدی وجود ندارد كه ملت لبنان محبوبیت ویژهای در قلوب مردم ایران دارند و عشق امام موسی صدر به مردم لبنان، نمونهای از علاقه ایران به لبنان است.
حجتالاسلام والمسلمین دكتر حسن روحانی روز یكشنبه در دیدار «نبیه بری» رییس مجلس لبنان، پیروزیهای مردم لبنان در برابر اشغالگران صهیونیستی و تروریستهای متجاوز را موجب عظمت این كشور و خوشحالی و افتخار ملت ایران برشمرد و خاطر نشان كرد: اینكه امروز در لبنان صدای مقاومت در برابر متجاوزین شنیده میشود و این كشور به جایگاهی رسیده كه حتی برای ایجاد ثبات و امنیت به كشورهای همسایه خود نیز كمك میكند، نشان از قدرت و عظمت لبنان و مردم آن دارد.
دكتر روحانی اظهار داشت: مردم لبنان روزگاری در برابر هجوم صهیونیستها به جنوب این كشور به خوبی ایستادند و مانع از این اقدام تجاوزكارانه شدند و امروز نیز در شمال لبنان با مقاومت وایستادگی در برابر تروریستها ،خطر آنها را دفع كردند.
رییس جمهور موفقیتهای حزبالله، ارتش و نیروهای مردم لبنان در برابر متجاوزین را مایه خوشحالی ملت ایران و موجب افتخار و غرور همه مسلمانان و ملتهای دوست این كشور عنوان كرد.
دكتر روحانی ضمن ابراز خرسندی از برقراری ثبات داخلی در لبنان و برنامهریزیهای خوب برای اداره این كشور از سوی مسئولان، بر ضرورت توسعه روزافزون مناسبات دو ملت و دو كشور و تقویت برادریها و روابط دوستانه تأكید كرد.
رییس جمهور اتحاد شیعیان، اهل سنت و مسیحیان در لبنان را الگوی خوبی برای تقویت وحدت و انسجام در جوامع متكثر برشمرد و اظهار داشت: امروز مردم لبنان به حزبالله و ارتش این كشور به عنوان قدرتی امنیت آفرین مینگرند و تفكر مقاومت بیش از هر زمان دیگری نزد آنان محبوبیت دارد، چرا كه مردم، دو خطر بزرگ صهیونیسم و تروریسم را احساس كرده و برای آرامش و امنیت خود و كشورشان راهی جز مقاومت نمیبینند.
دكتر روحانی تأكید كرد: جمهوری اسلامی ایران همواره در كنار دولت، ملت و مقاومت لبنان بوده و در آینده نیز این مسیر را ادامه خواهد داد.
رییس جمهور همچنین افزود: ایستادگی و وحدت مردم فلسطین در برابر اهانت اخیر سربازان متجاوز صهیونیستی نسبت به مسجد الاقصی و قدس شریف نشان از موفقیت مقاومت و اتحاد در برابر متجاوزان است.
دكتر روحانی اظهار امیدواری كرد مناسبات و همكاری های ایران و لبنان در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و تقویت خط مقاومت ، روز به روز گسترش یابد.
نبیه بری رییس مجلس لبنان نیز در این دیدار با تقدیر از میهماننوازی دولت و ملت ایران، مراسم تحلیف رییس جمهور را جشن دمكراسی در جمهوری اسلامی ایران توصیف كرد و گفت: حضور بینظیر و پرشور مردم در انتخابات، قدرت ایران را به همه جهان بویژه آمریكا و كشورهایی كه سعی دارند به این كشور آسیب بزنند، نشان داد.
رییس مجلس لبنان با بیان اینكه ایران امروز كشوری قدرتمند و با عظمت در منطقه است، افزود: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه تنها نخواهد ماند و همانگونه كه دكتر روحانی در سخنرانی مراسم تحلیف اعلام كرد، ایران كشوری نیست كه در محاصره قرار گیرد.
وی پیروزیهای خط مقاومت لبنان و فلسطین در برابر متجاوزان را ثمره ارزشهای انقلاب اسلامی ایران دانست و گفت: ما همواره در كنار خط مقاومت كه امام خمینی(ره) آن را ترسیم كرده و مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است، خواهیم بود.
رییس مجلس لبنان، حمایت ایران از خط مقاومت را پایه و اساس پیروزیها و موفقیتهای آن دانست و افزود: اگر حمایتهای ایران نبود، امروز مقاومت به آنچه دست یافته، نمیرسید.
ایران آماده گسترش روابط با همه كشورهای آفریقایی است
رییس جمهور با تأكید بر اینكه دو قاره آسیا و آفریقا منافع مشترك و زیادی برای همكاریهای نزدیك دارند و جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با كشورهای آفریقایی اهمیت زیادی قایل است، گفت: تهران كاملاً آمادگی دارد كه سطح روابط و همكاریهای خود را با همه كشورهای آفریقایی از جمله سوازیلند هر چه بیشتر گسترش دهد.حجتالاسلام والمسلمین دكتر حسن روحانی روز یكشنبه در دیدار نخست وزیر سوازیلند با اشاره به اینكه ایران و اكثر كشورهای آفریقایی معمولاً تجربههای مشابهی در قرنهای گذشته داشته و امروز هم از اهداف مشتركی درباره مسایل منطقه و جهانی برخوردارند، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران در آغاز انقلاب اسلامی برای حمایت از مبارزات مردم آفریقا بویژه در آفریقای جنوبی و علیه آپارتاید تلاش زیادی داشت و امروز بسیار خرسندیم كه در جنوب آفریقا، امنیت و ثبات قابل قبولی وجود دارد.
رییس جمهور اظهار امیدواری كرد: تروریسم به عنوان یك بیماری خطرناك كه امروز در بخشهایی از آفریقا ناامنی بوجود آورده، نتواند به سمت سایر مناطق آفریقا، حركت كند و به طور كامل در این قاره ریشهكن شود.
دكتر روحانی تصریح كرد: یكی از مسئولیتهای بزرگ ما در دنیای امروز، ایجاد ثبات و امنیت در كشورهای مختلف جهان و مبارزه با ناامنی و بیثباتی بویژه تروریسم است.
رییس جمهور اهمیت وجود احترام و حقوق مساوی برای همه ملتهای جهان را بعد از موضوع امنیت و ثبات مورد تأكید قرار داد و گفت: برای تحقق این هدف همكاریهای سیاسی و بینالمللی ما در مجامع بینالمللی اهمیت فراوانی دارد و معتقدیم برخی از كشورهایی كه هم در زبان و گفتار و هم در عمل به دنبال سلطه و تفوق بر جهان هستند، راه نادرستی را انتخاب كردهاند.
دكتر روحانی با تأكید بر اینكه تهران از ارتقاء و توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی با كشورهایی كه در مسیر رشد قرار دارند، استقبال میكند، اظهار داشت: برای توسعه سطح همكاریها، مخصوصاً در بخشهای اقتصادی لازم است شرایط و ظرفیتها برای سرمایهگذاران دو كشور شفاف و آسان باشد.
"بارناباس سیباسیسو دلامینی" نخست وزیر سوازیلند كه به منظور شركت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری به تهران آمده است، نیز در سخنانی با تبریك آغاز دور جدید ریاست جمهوری دكتر روحانی، گفت: سوازیلند در مسیر توسعه قرار دارد و در این مسیر به همكاری و برقراری روابط نزدیك با كشور بزرگی مانند ایران، اتكاء داریم.
نخست وزیر سوازیلند خاطر نشان كرد: سوازیلند برای تعمیق هر چه بیشتر دوستی و روابط خود با ایران، اهمیت ویژهای قایل است و مصمم هستیم همكاریهای خود را در زمینههای مختلف، افزایش دهیم.
سیباسیسو دلامینی تصریح كرد: سوازیلند برای صلح و امنیت، ارزش و اعتبار زیادی قایل است و در این زمینه نیز علاقمند به برقراری روابط نزدیك و هماهنگی با جمهوری اسلامی ایران است.
توسعه مناسبات با كشورهای آفریقایی برای ایران حائز اهمیت است
رییس جمهور در دیدار پادشاه لسوتو با بیان اینكه توسعه مناسبات دوستانه با كشورهای آفریقایی همواره برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت بوده، اظهار امیدواری كرد این سفر آغازی برای توسعه همكاریها و مناسبات ایران و لسوتو باشد.آقای روحانی روز یكشنبه در این دیدار ضمن خوش آمدگویی به وی برای حضور در مراسم تحلیف دوره دوازدهم ریاست جمهوری گفت: دو ملت ایران و لسوتو از نظر افكار، اعتقادات، آرزوها و آرمانها با هم نزدیك هستند و این اشتراكات فرهنگی، پایه و فرصتی است تا بتوانیم از آن به نفع ملتها استفاده كنیم.
رییس جمهور با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران هیچ مانعی برای گسترش روابط میان دو كشور قایل نیست، بر ضرورت نزدیكی شركتها و بخشهای اقتصادی و فرهنگی و شناساندن ظرفیتهای موجود در دو كشور تأكید كرد.
آقای روحانی همچنین همكاری، مشاركت و رایزنی ایران و لسوتو در رابطه با حل و فصل مشكلات و معضلات منطقه ای و بین المللی از جمله مبارزه با تروریسم و جلوگیری از توسعه آن را حائز اهمیت دانست.
"لستی سوم " پادشاه لسوتو نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رییس جمهور كشورمان و تقدیر از میهمان نوازی شایسته جمهوری اسلامی ایران، گفت: دوستی و صمیمیت نزدیكی میان دو ملت ایران و لسوتو وجود دارد و امیدوارم این سفر موجب توسعه روابط و همكاریها میان دو كشور باشد.
پادشاه لسوتو اظهار داشت: ما به همزیستی مسالمت آمیز، عدم مداخله در امور داخلی سایر كشورها و آرامش، صلح و امنیت، احترام میگذاریم و خواستار توسعه روابط و همكاری با ایران و همه كشورهایی هستیم كه در این راستا حركت می كنند.
لستی سوم همچنین خواستار افزایش دوستی، همكاری، مشاركت و حمایت ایران از لسوتو در سازمانهای بین المللی شد.
روابط بخشهای اقتصادی خصوصی ایران و بلاروس باید تقویت شود
رئیس جمهور در دیدار رئیس مجلس بلاروس، با اشاره به روابط همواره دوستانه دو كشور ، تاكید كرد: ایران و بلاروس ظرفیتهای خوبی برای همكاریهای مشترك صنعتی دارند كه باید با استفاده از این ظرفیتها روابط بخشهای اقتصادی خصوصی دو كشور را نیز تقویت كنیم.آقای روحانی روز یكشنبه در دیدار میخائیل میاسینكوویچ با استقبال از پیشنهادهای مطرح شده ازجانب رئیس جمهور بلاروس برای اجرای پروژههای مشترك جدید بین دو كشور، گفت: اولین قدم برای گسترش روابط اقتصادی، برقراری روابط بانكی خوب بین دو كشور است این روند باید شتاب گیرد.
وی اضافه كرد: نكته مهم دیگر توافق ما با اتحادیه اقتصادی اوراسیاست كه اگر در این زمینه در مذاكرات به توافق نهایی و امضای اسناد برسیم، تحول بزرگی در روابط اقتصادی فی ما بین ایجاد خواهد كرد.
آقای روحانی تقویت كریدور شمال – جنوب را نیز برای دو كشور حایز اهمیت دانست و تصریح كرد: ایران و بلاروس فهرست بلندی از ظرفیتهای اقتصادی و فرهنگی برای توسعه روابط دارند كه باید در سایه اراده سیاسی قوی موجود برای گسترش روابط، این ظرفیتها را فعال كنند.
رئیس جمهور با اشاره به نزدیكی نظرهای دو كشور در مسائل بینالمللی گفت كه این نزدیكی مواضع میتواند زمینهای برای كنار هم قرار گرفتن ایران و بلاروس در مجامع بینالمللی و گسترش روابط بیش از پیش دو كشور باشد.
میخائیل میاسینكوویچ، رئیس مجلس بلاروس نیز در این دیدار با ابلاغ پیام تبریك رئیس جمهور و مردم كشورش به مناسبت آغاز دوره جدید فعالیت آقای روحانی و آرزوی موفقیت برای دولت دوازدهم، گفت: سخنرانی شما در مراسم تحلیف بسیار متوازن و قوی بود كه سمت و سوی شما در سیاست داخلی و خارجی را به خوبی تبیین كرد و در آن پیامهای بسیار مثبتی برای مردم، نخبگان سیاسی و جامعه جهانی وجود داشت.
رئیس مجلس بلاروس اضافه كرد: باید اراده قوی و سطح بالای روابط سیاسی دو كشور را در زمینه گسترش روابط اقتصادی به فعلیت برسانیم. ایران و بلاروس زمینههای خوبی برای گسترش همكاریها در عرصههای نفت، صنعت، ماشینسازی و صادرات و واردات دارند و باید با بهرهگیری از شبكههای مدرن بانكی مراودات بانكی خود را نیز بیش از پیش گسترش دهند.