معاون كنترل كیفیت و گواهی بذر موسسه ثبت و گواهی بذر: با توجه به امكانات بالای تولید بذر، 98 درصد بذر سبزی و سیفی وارداتی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مبصری در خصوص میزان تولید بذر در كشور گفت: در حال حاضر سالانه بیش از 2 میلیون تن بذر در كشور برای كشت استفاده می شود كه میزان واردات بذر ما سالانه بین 95 تا 110 میلیون دلار است .
معاون كنترل كیفیت و گواهی بذر موسسه ثبت و گواهی بذردر خصوص واردات بذر در كشور گفت : علت این واردات نبودن بذر كافی در كشور ، نیاز كشاورزان به بذر اصلاح شده برای تولید محصول با كیفیت ، واردات بذر در مقابل صادرات محصولات صیفی ، عدم امكانات و حمایتهای لازم برای محققان این عرصه و گران بودن زمین های كشاورزی در داخل كشور است .
امیر سیدی محقق و تولید كننده بذر سبزی و صیفی در خصوص واردات بذر در كشور گفت : طبق آمایشهای میدانی كه در كشور انجام دادیم به همان میزانی كه بذر از مبادی رسمی وارد كشور می شود به همان نسبت ، شاید هم بیشتر واردات بذر به صورت غیر رسمی داریم .
گودرز نجفیان رئیس موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذرگفت : این موسسه تا كنون رقمهای جدیدی بسیاری از محصولاتی چون گندم ، جو ، دانه های روغنی و سیب زمینی را به كشاورزان معرفی كرده اما برای محصولاتی چون سبزی و صیفی اقدام خاصی در داخل كشور انجام نشده است .
امیر سیدی تنها تولید كننده بذرسبزی و صیفی كشور گفت : تولید بذر صنعتی است با سود دهی و اشتغالزائی بسیار بالا كه در كشور ما به راحتی می تواند توسعه پیدا كنند با توجه به اقلیمهای مختلف و نور خورشید به خوبی می تواند در كشور ما توسعه پیدا كند .
وی گفت : ارزش افزوده تولید بذر حداقل از 3 هزار درصد شروع و به 20 هزار درصد می رسد و میزان اشتغالزائی در هر هكتار زمین بین 40 تا 60 نفر به صورت مستقیم است .