خوردن این میوه پاییزی را از دست ندهید

فصل پاییز با انواع مركبات از راه می رسد كه هر كدام از آنها، خواص زیادی برای سلامت بدن دارند. اما، یكی از این میوه های پاییزی، خیلی خاص است.

1401/07/27
|
08:09
|

به گزارش رادیو پیام از خبرنگار مهر، فصل پاییز كه از راه می‌رسد، با خودش انواع میوه‌های آبدار و خوشمزه را هم می‌آورد. نارنگی، پرتقال، انار، سیب و…، از جمله میوه‌های فصل سرد سال هستند كه هر كدام از آنها، هزاران خاصیت دارند.

از بین مركبات فصل پاییز و زمستان، می‌توان به نارنگی اشاره كرد. میوه‌ای كه خوردن آن خیلی سهل و آسان است. این میوه پاییز از اوایل مهر وارد بازار می‌شود و تا اوایل زمستان نیز در میوه فروشی‌ها یافت می‌شود.

اما، نارنگی چه خواصی دارد.

یك عدد نارنگی كوچك كه حدود 76 گرم وزن دارد، 40 كیلوكالری انرژی دارد. همچنین، یك نارنگی كوچك 0.6 گرم پروتئین، 10.1 گرم كربوهیدرات، 0.2 گرم چربی، 1.3 گرم فیبر، 8 گرم قند و 26.7 میلی‌گرم ویتامین C به بدن می‌رساند.

نارنگی به عنوان یكی از بهترین منابع غذایی برای دریافت همزمان ویتامین C، تیامین و فولات شناخته می‌شود.

هر عدد نارنگی كوچك می‌تواند حدود 27 میلی‌گرم ویتامین C به بدن برساند. این مقدار از ویتامین C نزدیك به 34 درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین می‌كند.

ویتامین C می‌تواند از طریق افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و كاهش التهاب در بدن، سطح استرس اكسیداتیو را كمتر كند و باعث پیشگیری از آسیب‌های سلولی ناشی از حضور رادیكال‌های آزاد در بدن شود.

از طرف دیگر، یك نارنگی كوچك می‌تواند 10 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین A را هم تأمین كند و مقدار قابل قبولی از ویتامین B6 را هم به بدن برساند.

ویتامین A موجود در نارنگی جزو ویتامین‌های محلول در چربی است كه می‌تواند به حفظ سلامت بینایی و پیشگیری از بیماری‌های چشمی ناشی از افزایش سن كمك كند.

مصرف روزانه نارنگی در روزهای سرد پاییزی می‌تواند علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، به تنظیم فشار خون، حفظ سلامت سیستم قلبی‌عروقی و اكسیژن‌رسانی بهتر به عضلات بدن كمك كند.

علاوه بر اینها، نارنگی حاوی مواد معدنی ارزشمندی همچون پتاسیم، كلسیم، منیزیم و آهن است.

دسترسی سریع