انار، یكی از میوه های پر خاصیت در روزهای سرد سال است كه خوردن آن به همگان توصیه می شود.
دانههای سرخ رنگ انار دارای خواص زیادی هستند كه پزشكان توصیه میكنند خوردن این میوه را از دست ندهید.
میوه انار حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است. مواد آنتیاكسیدان و ویتامینهای انار باعث خنثی شدن رادیكالهای آزاد در بدن میشود كه از عوامل اصلی اكسیداسیون سلولی، ایجاد سرطان و پیری است و این خواص انار برای كبد چرب نیز مفید است و میتواند موجب بهبود این بیماری نیز بشود.
از سوی دیگر، وجود آنتیاكسیدان و ویتامین C در انار میتواند به كاهش واكنشهای التهابی در بدن و كاهش خطر ابتلاء به عفونتها كمك كند.
وجود ویتامین C و آنتیاكسیدان فراوان در انار میتواند جلوی فرآیند اكسید شدن چربیها به خصوص كلسترول در دیواره عروق را گرفته و از آسیب دیدن دیواره رگها، كه آغازگر بیماری تصلب شرایین، بالا رفتن فشارخون و شروع بیماریهای قلبی عروقی هستند، جلوگیری كند.
از سوی دیگر، نسبت پتاسیم به سدیم در انار بسیار بالا است كه باعث میشود سدیم از كلیهها دفع شود و فشارخون كاهش یابد.
این میوه با داشتن آنتیاكسیدانهای فراوان به سلامت ریه نیز كمك میكند و با حفظ سلامت دستگاه قلبی عروقی به شكل غیرمستقیم در سلامت دستگاه تنفس نیز نقش دارد.
تحقیقات اولیه نشان دادهاند كه نوشیدن روزانه آب انار تازه میتواند وضعیت قند افراد دیابتی را بهبود بخشد.
خواص ضدالتهاب انار میتواند، با كاهش التهاب در مفاصل، در كاهش مشكلات و علائم بیماری مبتلایان به آرتروز و رماتیسم مفصلی كمك كند.
انار منبع غنی از ویتامین C است كه تحقیقات ثابت كرده است در درمان پوستهای كدر و خشك مؤثر است.