معاون فرهنگی قوه قضائیه در واكنش به اظهارات اخیر فائزه هاشمی رفسنجانی گفت: امیدواریم بزرگانی كه منتسب به اینها هستند و خودشان در مسیر برپایی حكومت دینی زحمات زیادی كشیدند از اینگونه اظهارات تبری بجویند.
جت الاسلام والمسلمین هادی صادقی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا
واكنش معاون قوه قضاییه به اظهارات فائزه هاشمی : منتسبان تبری بجویند
اظهارات اخیر فائزه هاشمی مبنی بر اینكه حكومت دینی را قبول ندارد نشانه ای از ترویج سكولاریسم محسوب می شود یا نه؟ افزود: درباره اینگونه اظهارات باید عمیق تر نگاه كرد و قبل از اینكه به فكر برخورد قضایی باشیم باید به فكر روشنگری فرهنگی باشیم.
وی گفت: اولا این اظهارات بی سابقه نیست و امثال آن از جانب افرادی دیگر هم در جاهای مختلف و در سالهای گذشته مطرح شده است و چیز تازه ای نیست.
صادقی افزود: ایشان فرموده اند كه حكومت دینی باعث شده است مردم از دین فاصله بگیرند درحالیكه این اظهاراتی بی پایه و اساس است و هیچ استدلال قوی در اثبات آن وجود ندارد و نه ایشان و نه دیگران كه عمق بیشتری دارند استدلالی در این باره بكار نبرده اند.
معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: این افراد گاهی مباحثی با عنوان روشنفكری دینی نوشته اند كه نوعی تفكیك میان حكومت و مبانی و احكام دینی را قائل هستند یعنی اینكه دین سكولار را ترویج می كنند.
وی افزود: اولا در عرصه عمل باید عمل حاكمان را از آنچه كه دین انتظار دارد و بیان می كند جدا كنیم و همیشه اینطور نیست كه وزرا، وكلا، روسا و دیگر كسانی كه بر مسند حكومت تكیه زده اند اعمالشان را بتوان به پای حكومت دینی نوشت.
صادقی گفت: باید ببینیم در طی 38 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی قدرت حكومتی را چه كسانی در اختیار داشته اند كه بعد بخواهیم بگوییم كه وضع دینداری مردم باید به جای چه كسی نوشته شود.
وی افزود: وقتی دولت های گذشته را نظر می كنیم می بینیم كه 8 سال، دولت در اختیار نخست وزیری بود كه بعدها دیدیم كه فتنه 88 را ایجاد كردند.
صادقی گفت: 8 سال پس از آن هم دولت كارگزاران روی كار آمد كه آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور بودند اما بدنه دولت عمدتا در اختیار كارگزاران و كسانی بود كه رویكردهای آنچنانی داشتند.
معاون فرهنگی قوه قضاییه افزود: پس از آن هم 8 سال دولت اصلاحات برقرار شد و رویكرد فرهنگی و تربیت دینی آنها هم كاملا معلوم است.
وی گفت: اگر این سه دوره را مقایسه كنیم می فهمیم كه حكومت 24 سال در اختیار دولت هایی بود كه در آنها لیبرالیسم فرهنگی غالب بود.
صادقی افزود: 8 سال پس از آن هم دولتی روی كار آمد كه به ظاهر شعارهای اسلامی تر می داد اما ابتدای كار بود و آنها هم به سمت لیبرالیسم فرهنگی رفتند.
وی گفت: اكنون هم مشاهده می كنیم كه آن ولنگاری فرهنگی هنوز جمع و جور نشده و همچنان حاكم است بنابراین خرابكاری های بنده و شخص دیگر را كه مسئولیتی دارد نباید به اسم حكومت دینی گذاشت و باید ببینیم چه كسانی قدرت را در اختیار داشته اند.
صادقی افزود: درست است كه ولی فقیه در راس این حكومت قرار دارد اما ولی فقیه در جزییات دخالت نمی كند و فقط كلیت حركت نظام را راهبری می كند.
وی گفت: در برآورد كلی مباحث منطقه ای، هدایت دوران جنگ، هدف گیری كلان كشور در بحث حمایت از مستضعفان عالم، مبارزه با مستكبران و آمریكا و اسرائیل، زمینگیركردن اسرائیل در منطقه ای دور از خود ما و دورنگه داشتن تروریست ها در آن سوی مرزها و مقابله با آنها همه و همه اقداماتی است كه هدایت های رهبری در آن نقش دارد اما همین هدایت های رهبری در مسایل كلان فرهنگی هم وجود دارد اما دستگاه هایی كه باید اجرا می كردند گاهی عمل نكردند كه نارضایتی رهبری را هم در پی داشته است و به همین سبب ایشان تعبیر ولنگاری فرهنگی را در چند ماه اخیر بكار بردند.
معاون فرهنگی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه مسئولیت اینها با كیست، افزود: 90 درصد قدرت و بودجه كشور در اختیار دولتهاست و مابقی دستگاه ها مانند قوه قضاییه و مجلس به لحاظ بودجه فقط 10 درصد را در اختیار دارند.
صادقی در ادامه به بخش هایی از سخنان اخیر خانم فائزه هاشمی رفسنجانی اشاره كرد و گفت: همین خانم مثال هایی زدند مبنی بر اینكه برخی جوانان، مظاهر دینی را رعایت نمی كنند و به بحث حجاب و روزه خواری در دانشگاه خودشان اشاره كردند.
وی افزود: مسلم است دانشگاهی كه شما متصدی اش باشید همین می شود و دانشجویش آن طوری در می آید كه مثال زدید.
معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: خانم هاشمی در بخش دیگری از سخنانشان گفتند كه برخی جوانان در صحنه اجتماع پوشش مناسب را رعایت نمی كنند كه در پاسخ باید گفت اولا این موضوع تمام دینداری نیست و همان هایی كه پوششان قدری نامناسب است اكثرشان اعتقادات دینی درستی دارند و اهل نماز و روزه هستند و حضور آنها در اعتكاف ها، مراسم های ماه مبارك رمضان و محرم موید این مطلب است كه خوشبختانه روز به روز هم این حضور پررونق تر می شود.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی افزود: البته یك تعدادی هم هستند كه این اعتقادات را ندارند اما باید برآیند را دید.
وی گفت: نكته بعدی این است كه اگر جوانان ما ولو به تعداد كم به لحاظ تربیت دینی درست تربیت نشده اند به سبب كوتاهی نظام تربیتی ماست كه این از مهدهای كودك، آموزش و پرورش و دانشگاه ها نشأت می گیرد.
صادقی افزود: همه این نهادها در دست همان دولت هایی است كه در عرصه فرهنگ در این چند دهه محكم ورود نكرده اند و ما هنوز دولت دینی به معنای واقعی كلمه نداریم و هنوز چنین دولتی نیامده است كه با اعتقاد كامل به مبانی دینی قدم بردارد.
وی گفت: نیازمند دولتی دینی هستیم كه بتواند تصمیماتش را در حوزه فرهنگ، سیاست و اقتصاد اجرا كند و اگرهم دولتی داشته ایم كه در این مسیر ورود كرده اما بسیار كم رنگ بوده است.
معاون فرهنگی قوه قضاییه در عین حال با اشاره به اینكه نباید زحمات گذشتگان را زیرسوال برد، افزود: برقراری حكومت دینی حركتی تدریجی است و دولتها باید قدم به قدم در این مسیر حركت كنند.
صادقی مجدد خطاب به خانم هاشمی گفت: ایشان كه ادعا می كنند حكومت باعث شده است مردم از دین فاصله بگیرند اگر حكومت شاهنشاهی ادامه پیدا می كرد آیا همین مقدار دینداری باقی می ماند؟
وی افزود: ما قبل از جمهوری اسلامی ایران را یادمان هست كه چه وضع نابسمان دینی و فرهنگی حاكم بود و با نوعی وقاحت فرهنگی روبرو بودیم و نقطه اوج آن، جشن های 2500 ساله بود كه فجایعی در پیش چشم مردم در شیراز به بار آوردند و آن مدل را می خواستند در همه كشور ترویج دهند.
صادقی گفت: آن زمان متدینان در عسرت و سختی تمام بودند و اگر ادامه پیدا می كرد چه وضعی داشتیم؟
وی، اظهارات اخیر فائزه هاشمی را بی پایه و بدون استدلال خواند و افزود: استدلال های فراوانی علیه این اظهارات وجود دارد و امیدواریم بزرگانی كه منتسب به اینها هستند و خودشان در مسیر برپایی حكومت دینی زحمات زیادی كشیدند از اینگونه اظهارات تبری بجویند.
صادقی گفت: این اظهارات ارزش آن را ندارد كه وقتمان را صرفش كنیم اما به خاطر انتساب به این بزرگان جا دارد هم موضع گیری كنند و هم تبری بجویند و كسانی هم كه در عرصه فرهنگ هستند باید پاسخ اینها را بدهند.
وی افزود: من برخورد قضایی را با اینگونه افراد نیاز نمی بینم.
فائزه هاشمی رفسنجانی اواخر تیرماه گذشته در محفل سرای قلم گفت: من با حكومت دینی موافق نیستم چرا كه مردم هر اشكالی در حكومت را به نام دین می گذارند و در ادامه سخنانش رواج بی حجابی و روزه خواری را ناشی از بدبینی مردم به دین خواند .