حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یكشنبه) از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای كشور در حسینیه امام خمینی(ره) بازدید كردند.
رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای كشور بازدید كردند.
به گزارش رادیو پیام از خبرگزاری فارس، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یكشنبه) از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای كشور در حسینیه امام خمینی(ره) بازدید كردند.
در این نمایشگاه مهمترین دستاوردهای متخصصان و محققان دانش هستهای در بخشهای مربوط به زندگی مردم بهویژه در حوزههای «پزشكی»، «دارویی»، «صنعتی»، «كشاورزی و غذایی»، «انرژی، آب و ساخت نیروگاه» و «زمینشناسی» به نمایش در آمده بود.
دستیابی دانشمندان ایرانی به «فناوری و دانش بومی در چرخه سوخت هستهای» از دیگر بخشهای این نمایشگاه بود كه در هر بخش محققان و متخصصان، توضیحات لازم را به رهبر انقلاب اسلامی ارائه میدادند.
«ایزوتوپ تلوریوم 130» یكی از دستاوردهای دانشمندان جوان صنعت هستهای است كه با طراحی و ساخت و راهاندازی زنجیره مربعی از 20 ماشین سانتریفیوژ به دست آمده است. این ایزوتوپ در حوزه پزشكی بهویژه تولید مواد اولیه رادیو داروها و تشخیص انواع سرطان و بیماریهای صعبالعلاج، در داروسازی، بخشهای صنعتی، زمین شناسی، كشاورزی و علوم هستهای كاربرد فراوانی دارد. محققان كشورمان با استفاده از دانش هستهای توانسته اند تاكنون بیش از 50 رادیو داروی تشخیصی، تسكینی و درمانی را تولید كنند.
پودر «همواِستات» یا «بندآورنده خون» یكی دیگر از دستاوردهای دانش هستهای در حوزه پزشكی است. با همت دانشمندان كشورمان، اكنون ایران در زمره 5 كشور دارای دانش فنی ساخت این محصول پزشكی است كه در جراحیها برای جلوگیری از خونریزی كاربرد بالایی دارد.
ساخت نیروگاههای قدرت در سواحل جنوبی و شمالی كشور، ساخت نیروگاههای كوچك و بومی و ساخت مجتمعهای آب شیرین كن در بوشهر از دستاوردهای دانش هستهای در حوزه انرژی و آب است كه در این نمایشگاه توضیحات آن داده شد.
امنیت غذایی و كشاورزی، دیگر حوزهای است كه دانش هستهای در آن نقش بهسزایی دارد و در نمایشگاه دستاوردهای آن ارائه شده بود. در این حوزه، دانش هستهای در سه بخش «پلاسما، زیستی و پرتودهی» به كمك بخش كشاورزی و امنیت غذایی آمده است. مقابله با آفات كشاورزی و آفتزدایی از غلات و مواد غذایی و افزایش ماندگاری آنها مهمترین خدمات دانش هستهای در بخش كشاورزی است.
استفاده از دانش هستهای در بخش صنعت و حفاظت از محیط زیست از دیگر دستاوردهای این فناوریِ با ارزش بومی است. طراحی و ساخت سامانه شتاب دهنده «الكترواستاتیك الكترون» برای تصفیه پسابهای صنعتی و قابل استفاده در صنایع تولید لاستیك و صنایع پلیمری موجب تحول اساسی در این بخشها شده است.
طراحی و ساخت سامانههای ابزار دقیق هستهای یا «رادیو متریك» و«چشمههای صنعتی» به منظور كنترل كیفی، تعیین سطح مواد در داخل مخازن، چگالی سنجی، رطوبت سنجی و ضخامت سنجی كه در صنایع مختلف كاربرد دارند.
استفاده از فناوری پلاسما یكی دیگر از دستاوردهای صنعت هستهای است كه در نمایشگاه ارائه شده بود. فناوری پلاسما در تصفیه شیرابههای پسماندهای دارویی، پسماندهای بیمارستانی و پسماندهای حاصل از دفن زباله و انباشت آن و همچنین در تبدیل نفت سنگین به نفت سبك و در درمان انواع سرطان كاربرد دارد. از فناوری پلاسما برای درمان زخمهای مزمن از جمله زخم دیابت نیز استفاده میشود.
تولید تركیبات دوتریوم با فرآوری آب سنگین و جلوگیری از خام فروشی آن، یكی دیگر از دستاوردهای دانش هستهای است كه در نمایشگاه ارائه شد. از تركیبات دوتریوم محصولات مختلفی با كاربرد در حوزههای الكترونیك و سلامت بهدست میآید.
از دیگر دستاوردها در حوزه دانش هستهای، بومی سازی قطعات و تجهیزات از معدن تا نیروگاه است. اكنون چرخه سوخت هستهای یعنی مراحل اكتشاف، استخراج، تولید كیك زرد، فرآوری اورانیوم، غنیسازی، ساخت قرص، میله و مجتمع سوخت، مدیریت سوخت هستهای در قلب راكتور و مدیریت پسماندهای راكتور همگی در داخل و با دانش بومی هستهای انجام می شود.
استفاده از دانش هستهای در بخش معدن وصنایع نفت و پتروشیمی و استفاده از آن در كشف معادن اورانیوم و كشف چاههای نفت با استفاده از ژئوفیزیك هوابرد یكی از دستاوردهای علمی مهم است كه در نمایشگاه ارائه شد. كشورمان اكنون قادر است با استفاده از ژئوفیزیك هوابرد تا عمق 15 هزار متری زمین، معادن مختلف و چاه های نفت را شناسایی كند.