زردآلو غنی از گروهی آنتی اكسیدان های پلی فنول به نام فلاونوئیدها است كه نشان داده باعث محافظت زیاد در برابر بیماریها از جمله دیابت و بیماریهای قلبی میشود.
به گزارش رادیو پیام از ایسنا، طیبه شاهی با اشاره به خواص میوه زردآلو كه به طلای تابستان معروف است، گفت: 70 گرم زردالو (تقریبا دو عدد) دارای 34 كالری، 8 گرم كربوهیدرات، 1 گرم پروتئین، 0/27 گرم چربی، 1/5 گرم فیبر بوده و 8درصد ویتامین آ روزانه، 8درصد ویتامین سی، 4درصد ویتامین ای و 4درصد پتاسیم روزانه را تامین میكند.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان كرد: زردآلو منبع خوبی برای بسیاری از آنتی اكسیدان ها از جمله بتا كاروتن و ویتامین های A ،C و E است، علاوه بر این، غنی از گروهی آنتی اكسیدان های پلی فنول به نام فلاونوئیدها است كه نشان داده باعث محافظت زیاد در برابر بیماریها از جمله دیابت و بیماریهای قلبی میشود.
شاهی با اشاره به اینكه ویتامین A نقش مهمی در جلوگیری از نابینایی شبانه، اختلال ناشی از وجود رنگدانههای روشن در چشم دارد، در حالی كه ویتامین E یك آنتی اكسیدان محلول در چربی است كه مستقیماً وارد چشم میشود تا آنها را از آسیب رادیكال آزاد محافظت كند. در صورتی كه بتاكاروتن كه به زردآلوها رنگ زرد-نارنجی میبخشد به عنوان پیشساز ویتامین A عمل میكند.
وی با اشاره به اینكه زردآلو از نظر پتاسیم بسیار غنی است و مصرف كافی پتاسیم به جلوگیری از نفخ و حفظ فشار خون كمك میكند، گفت: وجود چربی های سالم در هسته زردالو به كاهش كلسترول بد كمك میكند.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: هسته های زردالو همچنین حاوی اسیدهای چرب ضروری (امگا 6 و امگا 3) هستند كه به مبارزه با بیماریهای قلبی، بهبود سلامت روان و داشتن مزایای دیگر كمك میكند.
شاهی یادآور شد: در هسته های تلخ، آمیگدالین17 وجود دارد كه اگر چه اثرات ضد سرطان آن در تحقیقات گزارش شده، ولی مصرف بالای این ماده تلخ باعث سرگیجه، سردرد، تهوع و استفراغ، تنفس سریع و پی در پی، ضربان قلب سریع، بیقراری، ضعف و حتی میتواند منجر به آسیب قلب، مغز و اعصاب شود و حتی ممكن است منجر به مرگ شود.