با نهادینه شدن باورهای غلط تغذیهای در فرهنگ غذایی، میتواند بدن را به سمت اضافه وزن و چاقی پیش ببرد.
به گزارش رادیو پیام از خبرگزاری صدا و سیما، مینا فیروزی،گفت:با توجه به شیوع بالای اضافه وزن و چاقی در جامعه، نقش باورها و عادتهای تغذیهای اشتباه در فرهنگ غذایی برخی خانوادهها باید مورد توجه ویژه قرار گیرد؛ زیرا با توجه به نهادینه شدن باورهای غلط تغذیهای در فرهنگ غذایی، میتواند بدن را به سمت اضافه وزن و چاقی پیش ببرد.
مصرف نوشابه بعد از غذاهای چرب
یكی از عادتهای غلط غذایی، مصرف نوشابه به همراه غذاهای پر چرب است، با این برداشت كه باعث جذب كمتر چربی و یا حضم بهتر غذا میشود؛ اما این یك باور نادرست است و تاثیری در كاهش جذب غذای چرب مصرف شده یا كاهش درد معده ندارد و با افزایش كالری دریافتی، احتمال چاقی و اضافه وزن را بیشتر میكند.
مصرف خرما و یا سایر مواد غذایی شیرین بعد از صرف غذا
مصرف خرما یا مواد غذایی شیرین بعد از غذا باعث افزایش دریافت كالری و اضافه وزن میشود و از طرفی به علت تحریك ترشح بیشتر انسولین، احتمال چاقی شكمی نیز افزایش پیدا میكند.
مصرف شیره خرما، شیره انگور یا شیره توت برای رفع كم خونی
افرادی كه دچار كم خونی هستند، برای رفع كم خونی باید طبق تجویز پزشك و كارشناس تغذیه از مكمل آهن استفاده كنند و مصرف انواع شیره خرما یا انگور باعث رفع كم خونی نمیشود، اما از سویی دیگر به علت داشتن مقادیر زیاد قند، كالری دریافتی روزانه را بیشتر كرده و مصرف دائم آن باعث اضافه وزن و چاقی میشود.
مصرف كره و خامه به عنوان گروه لبنیات
برخی از افراد با تصور اینكه كره و خامه جزئی از لبنیات محسوب میشود، بدون محدودیت از این مواد غذایی پرچرب استفاده میكنند؛ اما در واقع كره و خامه جزء گروه چربی محسوب میشود و به دلیل دارا بودن مقادیر بالای چربی اشباع و كلسترول، خطر بروز چاقی و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد و باید تا حد امكان از مصرف آنها پرهیز كرد.
ممنوعیت خوردن سبزی و سالاد به همراه غذا
توصیههای متخصصان تغذیه برای انتخاب غذا در وعدههای غذایی به صورت بشقاب سلامتی، بدین صورت است كه نصف بشقاب غذا را سبزی ها؛ یك چهارم آن را غلاتی مانند نان، برنج، سیب زمینی و یا ماكارونی و یك چهارم آن را انواع پروتئینها مانند گوشت، مرغ، ماهی و یا حبوبات تشكیل دهد؛ بنابراین نه تنها خوردن سالاد و سبزی در وعدههای غذایی اشتباه نیست، بلكه بایستی همه افراد از حجم نان و برنج و سایر غلات كم كرده و به حجم سالاد و سبزی اضافه كنند، تا علاوه بر افزایش دریافت ویتامین، املاح و فیبر غذایی، با كاهش دریافت كالری در وعده غذایی، گام بزرگی در مسیر پیشگیری از اضافه وزن و چاقی برداشته شود.
مصرف نبات بعد از خوردن مواد غذایی با طبع سرد
اغلب افرادی كه عادت به مصرف نبات بعد غذاهای به اصطلاح عامیانه سرد دارند، دچار اضافه وزن و چاقی هستند؛ زیرا نبات حاوی كالری و قند بسیار زیاد است. به عنوان جایگزین برای این موضوع میتوان از ادویههایی مثل زنجبیل و دارچین استفاده كرد.