با اعلام پایان شرایط اضطراری كرونا؛ چه كسانی باید همچنان ماسك بزنند

با توجه به اعلام پایان شرایط اضطراری كرونا در كشور، اما برخی از افراد جامعه می بایست همچنان از ماسك استفاده كنند.

1402/05/04
|
14:50
|

به گزارش رادیو پیام از مهر، سازمان جهانی بهداشت، خیلی پیشتر از ایران، پایان شرایط اضطراری كرونا را اعلام كرد. با این حال، مركز روابط عمومی وزارت بهداشت، روز گذشته و بر اساس تصمیم كمیته علمی كشوری كرونا، پایان شرایط اضطراری كرونا در كشور را اعلام كرد.

در عین حال، سعید كریمی معاون درمان وزارت بهداشت، با اشاره به پایان شرایط اضطراری كرونا در كشور، موضوع استفاده از ماسك را برای برخی گروه‌ها و افراد جامعه، همچنان ضروری دانست و گفت: با توجه به پایان حالت اضطراری كرونا در جهان و وضع با ثباتی كه در ماه‌های گذشته در كشور داشتیم، كمیته علمی مبارزه با كرونا جلسه‌ای تشكیل داد و اعلام كرد كه نیازی نیست عموم جامعه ماسك بزنند.

وی در عین حال به افرادی اشاره كرد كه می‌بایست همچنان از ماسك استفاده كنند.

كریمی افزود: افرادی كه نقص ایمنی بدن دارند، بیماران كلیوی، قلبی، ریوی، كبدی، سالمندان بالای 60 سال در محیط‌های پر ازدحام بدون تهویه از ماسك استفاده كنند و اكنون رویكرد از توصیه به استفاده ماسك به همه به سمت بیماران خاص و مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای سوق پیدا كرده است.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین افرادی كه در تماس مستقیم با افرادی كه مشكوك به كرونا بودند یا بیماری قطعی كرونا داشتند؛ همچنان ملزم به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی هستند.

وی گفت: كادر بهداشت و درمان هم كه با افراد درگیر با كرونا تماس دارند؛ از ماسك استفاده كنند.

بر اساس اعلام مركز روابط عمومی وزارت بهداشت، با توجه به اعلام كمیته علمی كشوری كرونا، مبنی بر شرایط با ثبات كنونی و پایان وضعیت اضطراری كرونا، به جای توصیه عمومی به كل جامعه برای استفاده از ماسك، تأكید می‌شود صرفاً افرادی كه دارای سن بالا، بیماری زمینه‌ای، نقص ایمنی، بیماری‌های كلیوی، قلبی، ریوی و كبدی هستند و نیز كسانی كه در تماس مستقیم با فردی بوده اند كه مشكوك یا قطعاً مبتلا به كرونا بوده است، باید از ماسك استفاده كنند.

همچنین در مورد مراكز بهداشتی و درمانی در مناطقی كه انتقال عمومی یا خوشه‌ای كووید 19 گزارش شده باشد، استفاده از ماسك برای همه اعم از كاركنان و مراجعان این مراكز، توصیه می‌شود ولی در مناطقی كه انتقال قطعی به صورت تك گیر وجود داشته باشد، استفاده از ماسك صرفاً برای كاركنان درگیر با بیماران توصیه می‌شود.

دسترسی سریع