فضاپیمای «وویجر 2» كه آنتن آن اخیرا كمی دورتر از زمین قرار گرفته بود، تماس خود را با زمین قطع كرده است.
به گزارش رادیو پیام از ایسنا و به نقل از آرس تكنیكا، اپراتورهای فضاپیمای «وویجر 2»(Voyager 2) حدود یك هفته پیش، مجموعهای از دستورات را ارسال كردند كه به طور ناخواسته باعث شد كاوشگر آنتن خود را كمی دورتر از زمین قرار دهد. در نتیجه، ناسا اكنون ارتباط خود را با فضاپیمایی كه نزدیك به نیم قرن قدمت دارد و در حال حاضر در فاصله 19.9 میلیارد كیلومتری از سیاره ما واقع شده، از دست داده است.
ناسا و دانشمندان ماموریت در حال حاضر نگران این مشكل نیستند. آژانس فضایی روز جمعه اعلام كرد كه وویجر 2 طوری برنامهریزی شده است كه جهت خود را چندین بار در سال تغییر دهد تا آنتن خود را به سمت زمین نگه دارد. قرار است این كار دوباره در 15 اكتبر انجام شود تا شاید بتواند به از سر گرفتن ارتباطات كمك كند. ناسا گفت كه پیشبینی نمیكند فضاپیما از مسیر خود منحرف شود.
فضاپیماهای وویجر 1 و 2 كه به طور جداگانه در سال 1977 با دو موشك متفاوت پرتاب شدند، پیشگامان واقعی ناسا و جهان بودند زیرا پیش از آن هرگز یك فضاپیما مانند دو كاوشگر وویجر از چهار سیاره مشتری، زحل، اورانوس و نپتون دیدن نكرده بود.
پیش از پرتاب فضاپیماهای وویجر، انسانها برای صدها سال به این سیارههای منظومه شمسی خیره شده بودند. فضاپیماهای «پایونیر 10»(Pioneer 10) و پایونیر 11، نماهای بهتری را از مشتری و زحل ارائه دادند اما هنوز اطلاعات كمی در مورد این سیارهها یا قمرهای آنها وجود داشت و تقریبا چیزی در مورد اورانوس و نپتون شناخته نشده بود. وویجرها، منظومههای سیارهای پیچیده و قمرهای باورنكردنی مانند «آیو»(Io) پوشیده از آتشفشان، «اروپا»(Europa) پر از یخ و «تایتان»(Titan) پر از دریاهای متان را كشف كردند.
این دو كاوشگر در سنین پیری نیز به كاوش ادامه دادهاند. وویجرهای 1 و 2، منظومه شمسی را ترك كردهاند و محیط میانستارهای بیثمر اما از نظر علمی جالب را بررسی میكنند. آنها تاكنون به صورت ثابت با زمین تماس داشتند.