رئیس جمهور گفت: عدهای این موضوع را دنبال میكنند كه چالش و اختلافی بین مجلس و دولت ایجاد شود؛ ما حسرت ایجاد اختلاف بین مجلس و دولت و سایر دستگاهها را به دل آنها خواهیم گذاشت.
به نقل از خانه ملت، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی در نشست مشترك نمایندگان مجلس و اعضای هیات دولت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت الله سید حسن مدرس (ره)، گفت: همواره سیره و سلوك عارفانه، عالمانه، انقلابی و مردم داری وی را برای همه دولتمردان و نمایندگان یك سیره و الگو میدانیم. اینكه دولت و مجلس برای تجلیل از مقام شهید مدرس در كنار یكدیگر جمع شدیم به دلیل اخلاص وی، فریادهای انقلابیاش بر سر تبهكاران و ظالمان و دفاع از حقوق مردم برای رضای خداست و رمز بقای شهید مدرس خداباوری او بود.
وی ضمن تبریك روز مجلس به نمایندگان، اعضای هیات رئیسه و رئیس مجلس شورای اسلامی، افزود: امیدوارم این نهاد برخواسته از رأی و اراده مردم كه نشان جمهوریت و اسلامیت نظام و تحقق و اراده مردم است، روز به روز ارتقاء پیدا كند و هر روز نیازهای مردم با قوانین متقن مجلس تصویب و ریل گذاری متقن برطرف شود و دولتمردان را موظف كند هرچند دولتمردان نیز خود را موظف میدانند كه در همین مسیر و ریل حركت كنند و نتیجه آن رضایت مردم، خداوند و رهبر انقلاب باشد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به اینكه جلسه امروز دولت و مجلس مبارك بوده، بر اهمیت تبادل نظر میان این دو قوه تاكید و تصریح كرد: مسئولیت همه ما مشترك بوده و بر یك كشتی سوار هستیم و قضاوت مردم نیز همین طور خواهد بود. اگر موفقیتی در كشور ثبت شود به نام همه ثبت خواهد شد و اگر كاستی وجود داشته باشد از همه مسئولان توقع خواهند داشت. نمایندگان در حوزههای انتخابیه مورد سوال مردم قرار میگیرند و ما نیز هنگامی كه در مراكز استانها حاضر میشویم همواره این سوالها مطرح میشود، مردم خوبیها را میبینند و اقدامات مثبت موجب تقدیر و تشكر آنها بوده و كاستیها نیز آنها را رنج میدهد. تمام تلاش دولت و مجلس باید رفع كاستیها و نیازهای مردم باشد.
وی با بیان اینكه نیازها باید واقعی دیده شوند، عنوان كرد: در تمام مراحل بودجه ریزی بر اساس اصل 75 قانون اساسی هزینهها باید واقعی دیده شود، واقعی دیدن هزینهها و درآمدها باید مورد توجه همه قرار بگیرد. نیازها باید واقعی دیده شده و رفع نیازها نیز با جدیت پیگیری شود. ما نیز در دولت تمام تلاشمان این است كه نیازهای واقعی كه در كشور دیده شده را مورد پیگیری قرار دهیم. با توجه به اینكه ممكن است در برخی از موارد به میزان تقاضا، عرضه نداشته باشیم باید اولویت بندی كنیم و دولت و مجلس نیز در بررسیها به این موارد توجه ویژهای داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با تاكید بر اینكه رفع نیازها باید بر اساس اولویتهای كشور باشد، افزود: در مواردی كه تشخیص دولت در میدان این است كه امری فوری بوده با كسب اجازه از مجلس كار را ادامه دهد، در این محل قانون پیش بینی فوریت كرده چرا كه در امور اجرایی ممكن است مجری با تنگنایی مواجه شود. ما معتقدیم در نظام جمهوری اسلامی و در نظام ولایت فقیه بن بستی وجود ندارد لذا ما باید نیاز را بشناسیم و مشكل را خوب درك كنیم. اگر مسئله شناسی به خوبی صورت بگیرد و راهكارهای حل مسئله به درستی شناخته شود، مسئله حل خواهد شد.
وی افزود: در دولت معتقدیم اگر چالهای در مسیر مشاهده میشود باید چارهای اندیشیده شود و اگر مسئلهای وجود داشت باید حل مسئله كنیم نه اینكه از كنار آن عبور كنیم و بگوییم دولتها و مجالس گذشته به نحو دیگری برخورد كرده اند و ما نیز از كنار آن عبور كنیم. ما معتقدیم كه مسئله را باید به خوبی شناخت و برای رفع آن اقدام كرد حتی اگر راهكار به روز نبود یا زمان بر بود، مسئولان دولتی و نمایندگان به مردم اعلام كنند و مشخص شود و مردم بدانند كه مسئله آنها شناخته شده و بدانند كه مسئولان متوجه مشكلات میشوند و مصمم برای رفع آنها هستند. این موضوع به مردم آرامش میدهد و بنده نیز همواره به همكارانم تاكید دارم كه از كنار مسائل عبور نكنید.
رئیس جمهور همچنین یادآور شد: اگر در منطقهای پروژهای مدتها معطل مانده به همكارانم میگویم كه این پروژه با وجود اینكه 20 سال نیمه تمام مانده باید تمام شود، نمیشود از كنار مسائل عبور كنیم. به هر دلیلی طی سالهای گذشته بودجه مربوطه اختصاص پیدا نكرده است لذا ما باید به مردم بگوییم و با آنها صحبت كنیم و علت را توضیح دهیم و تمام تلاش خود را به كار ببندیم تا كارها پیش رود.
رئیس دولت سیزدهم تاكید كرد: نهضت به اتمام رساندن پروژهها را در دولت آغاز كردیم و معتقدیم با قدرت این راه باید ادامه پیدا كند. اگر بخواهیم كارخانهای بسازیم باید دستگاهها را از خارج و داخل تهیه كنیم و زیرساختهای آن را فراهم كنیم تا اشتغال ایجاد شود و زمانی كه كارگاه یا كارخانهای دارای مشكلی است باید آن رفع شده و در خط تولید قرار بگیرد، این امر یك اصل بسیار عقلانی بوده كه باید ابتدا كارهای نیمه تمام را تمام كنیم تا تولید رونق بگیرد و اشتغال برای مردم فراهم شود. نمایندگان میدانند كه وقتی در مناطقی اینگونه عمل میشود تا چه میزان موثر است.