براساس گزارش منابع آگاه، «باراك اوباما» رئیس جمهوری اسبق آمریكا بهتازگی در یك مهمانی اعلام نشده با «جو بایدن» دیدار داشته و نسبت به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات 2024 آمریكا اعلام نگرانی كردهاست.
به گزارش روز یكشنبه روزنامه دیلی میل، اوباما از روسای جمهوری پیشین آمریكا بهتازگی در كاخ سفید با جو بایدن ناهار خورده تا در مورد نگرانیها و توصیهها در مورد كارزارهای انتخاباتی با معاون سابق خود گفتوگو كند.
روزنامه واشنگتن پست دیروز/شنبه بهنقل از منابع آگاه گزارش داد اوباما در این مهمانی ناهار از قبل اعلام نشده، با شور بسیاری درباره انتخابات 2024 و تلاش دونالد ترامپ برای بازگشت به ریاست جمهوری با بایدن صحبت میكرد و به وی پیشنهاد داد تا كارزار انتخاباتی خود را با انرژی بیشتر به پیش برد.
نكته حائز اهمیت از نگاه این روزنامه انگلیسی نام اوباما است كه در فهرست بازدیدكنندگان كاخ سفید، دیده نمیشود.
مطابق گزارش روزنامه واشنگتن پست، اوباما در دیدار اخیر با بایدن از وی خواسته است تا ستاد انتخاباتی خود را كه مقر آن در ایالت دلاور است، پرانرژیتر شود و با قدرت بیشتری عمل كند.
براساس گزارشهای رسیده، اوباما در یك مهمانی ناهار جداگانه دیگر نیز با بایدن در تابستان گذشته، ترامپ را رقیبی بسیار قدرتمندتر از آنچه كه بسیاری از دموكراتها فرض كردهاند، ارزیابی كرده بود.
از سوی دیگر، در حالی كه انتخابات حزب جمهوریخواه ایالت آیووا قرار است تا 9 روز دیگر آغاز شود، ترامپ در نظرسنجیها از رقبای جمهوریخواه خود پیشی گرفته است.
بایدن 81 ساله در حال حاضر پایینترین میزان محبوبیت را در میان تمامی روسایجمهوری آمریكا دارد و در نظرسنجیها نیز از ترامپ بهعنوان رقیب احتمالی جمهوریخواه خود عقبتر است.
ویلیام گالستون از اعضای ارشد اندیشكده بروكینگز، در این خصوص به خبرگزاری فرانسه گفت: اگر انتخابات همین فردا برگزار میشد، بایدن شكست میخورد.
این روزنامه در ادامه یادآور شده است كه دغدغه دموكراتها همزمان با افزایش نگرانی رایدهندگان نسبت به شرایط اقتصادی و سن بایدن افزایش یافته است.
بایدن بهتازگی در یك سخنرانی انتخاباتی در ایالت پنسیلوانیا ترامپ را محكوم و وی را با نازیها مقایسه كرد و او را "بیمار"، "بازنده" و تهدیدی برای دموكراسی آمریكا نامید.
راهبرد بایدن تاكنون بر دستاوردهای رئیسجمهوری بهویژه در خروج اقتصاد كشور از همهگیری كووید-19 متمركز بوده است؛ موضوعی كه به عقیده ناظران اثرگذار نیست.
گالستون در همین زمینه تشریح كرد: آنها واقعا تاكنون سوزنی را هم تكان ندادهاند، بهویژه كه بسیاری از آمریكاییها هنوز شاهد پیامدهای قیمت بالای غذا و مسكن هستند.
مهاجرت از طریق مرز مكزیك از دیگر دردسرهای بزرگ دولت آمریكا است، ضمن آنكه جنگ حماس و اسرائیل صدای بسیاری از دموكراتها را نسبت به تداوم حمایت دولت بایدن از تلآویو درآورده است.
اما به نوشته دیلیمیل، شاید بزرگترین چالش بایدن سن باشد كه او را متحمل لغزشهای كلامی بسیاری كرده و بارها به وضوعی برای دست انداختن وی از سوی ترامپ شده است.
عضو ارشد اندیشكده بروكنیگز در بخش دیگری از سخنانش افزود: بایدن باید یك كارزار سرسختانه، از جمله سفرهای متعدد به ایالتهای میدان نبرد و مناظرههای ریاست جمهوری، بهراه اندازد تا رایدهندگان را متقاعد كند كه دروغگو و پیر نیست. اگر هم نتواند، باید خیلی راحت تمامی شك و شبهههای كنونی را تائید كنیم.