ایران بر سر امنیت و تمامیت ارضی خود، معامله نمی‌كند

كارشناس مسائل بین الملل گفت: سپاه با حمله موشكی به مقر تروریست‌ها نشان داد كه جمهوری اسلامی ایران بر سر امنیت و تمامیت ارضی خود، معامله نمی‌كند و مخلان امنیت كشور به سزای اعمالشان می‌رسند.

1402/10/26
|
10:14
|

حسن عابدینی كارشناس مسائل بین الملل در برنامه سلام خبرنگار شبكه خبر حمله موشكی سپاه به مقر تروریست‌ها را تشریح كرد.
سوال: بفرمایید آنچه كه در نیمه شب دیشب اتفاق افتاده است؟
عابدینی: تروریست‌ها در دو عملیاتی كه در 24 آذر در راسك انجام دادند و به یكی از مقر‌های نیروی انتظامی حمله كردند و چند تن از مرزداران را به شهادت رساندند و هم در حادثه تروریستی كه در كرمان در 13 دی ماه انجام دادند شمار زیادی از هموطنان را كه برای شركت در مراسم سالگرد شهادت فرمانده شهید حاج قاسم سلیمانی رفته بودند در كرمان، این اقدام سبب شهادت آن‌ها شد. بنابر این جمهوری اسلامی ایران با توجه به اشراف اطلاعاتی كه دارد نسبت به تروریست‌هایی كه در منطقه فعال هستند، مقر آن‌ها را مورد حمله قرار داد كه این اقدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشان‌دهنده چند موضوع است. 1- این كه جمهوری اسلامی بر سر امنیت و تمامیت ارضی خودش با هیچ جایی نه معامله می‌كند، نه چانه‌زنی دارد. 2- جمهوری اسلامی ایران به یك بازدارندگی راهبردی رسیده كه می‌تواند تروریست‌ها و كسانی كه اختلال در امنیت كشور را ایجاد كنند در هر جایی به سزای اعمال‌شان برساند. 3- این توان را دارد كه به قدرت خودش را به تروریست‌ها نشان دهد و البته این اراده را هم دارد. 4- جمهوری اسلامی ایران یك كشور مسئول است و وقتی كه یك اقدامی را بر ضد تروریست‌ها در هر كجایی انجام می‌دهد مسئولیت آن را هم می‌پذیرد. 5- جمهوری اسلامی ایران هم آمران و هم عاملان فعالیت‌های تروریستی در منطقه را می‌شناسد و اقدامی كه در شمال عراق انجام داد بر ضد یكی از مقر‌های جاسوسی موساد نشان داد كه جمهوری اسلامی ایران اشراف اطلاعاتی كاملی نسبت به این مقر داشته و زیر نظر بوده كه هر زمانی كه اراده كند می‌تواند به مقر‌های توطئه بر ضد جمهوری اسلامی حمله كند.
موضوع مهمی كه وجود دارد این است كه موساد سالیان دراز است كه در منطقه شمال عراق مقر دارد و فعالیت‌های جاسوسی و ضد امنیتی را از طریق گروهك‌های تروریستی بر ضد ایران تدارك دیده بنابر این وقتی كه این اقدام صورت گرفت نشان می‌دهد كه هم اشراف اطلاعاتی ایران به اندازه كافی قوی است و هم این كه این توان را دارد.
اما نكته بعدی در سوریه است. متأسفانه سوریه از سال 2014 یا بهتر بگویم 2012 تاكنون بخش‌هایی از آن محل تروریست‌های تكفیری بوده كه بعد از این كه داعش فرو پاشید حوزه سرزمینی‌اش، بخشی از این‌ها در منطقه ادلب در شمال غربی كشور سوریه رفتند و آنجا هستند هم تحت حمایت رژیم صهیونیستی و هم تحت حمایت قدرت‌های بزرگ از جمله ایالات متحده آمریكا، بنابر این آن تروریست‌ها هم مورد هدف قرار گرفتند و در سایر مناطق سوریه هم اگر باشند حتماً این اشراف اطلاعاتی وجود دارد. بنابر این جمهوری اسلامی براساس اصل پنجم منشور سازمان ملل متحد حق دفاع از خودش را دارد و این اصلی است كه اگر امنیت یك كشوری تهدید شود و مورد حمله قرار بگیرد این حق برای او است كه در دفاع از امنیت و تمامیت ارضی خودش به كانون آن عملیات حمله كند، وقتی كه سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی در این زمینه اقدامی انجام نمی‌دهند. بنابر این یك اقدام جمهوری اسلامی دفاع از خود تلقی می‌شود چرا كه این‌ها در 24 آذرماه و 13 دی ماه دو عملیات تروریستی انجام دادند در داخل ایران و البته شهادت شهید سیدرضی یكی از مستشاران ارشد جمهوری اسلامی در سوریه هم كه توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسید، این حق را برای جمهوری اسلامی قائل هستیم كه پاسخ مناسب و كوبنده‌ای داده شود.

دسترسی سریع