رئیسی: ایران در میان 10 كشور برتر هوا و فضای جهان/ پرتاب موفق 11 ماهواره امیدآفرین بود

رئیس جمهور با تاكید بر اینكه حضوردر فضا قدرت آفرین و امید آفرین است، اظهار داشت: تلاش كردند با تحریم ایران را متوقف كنند و در انزوا قرار دهند ولی این 11 پرتاب موفق هم تحریم ها را شكست داد و هم طرح انزوای جمهوری اسلامی را با شكست مواجه كرد.

1402/11/14
|
13:50
|

«آیت الله سید ابراهیم رئیسی» در آیین روز فناوری فضایی ایران صبح امروز (شنبه) با بیان اینكه 11 پرتاپی كه انجام شده هم تحریم ها را شكست داد و هم طرح انزوای جمهوری اسلامی را باشكست مواجه كرد، تصریح كرد: حركت ماندگار عزیزان كه در حوزه فضا انجام شده، حقیتا جلوه ما می‌توانیم است.
وی پرتاب ماهواره به فضا را با وجود همه تهدیدها و تحریم‌ها جلوه ای از عملی شدن شعار ما می توانیم توصیف كرد و گفت: این حركت ارزشمند با همكاری جوانان و مختصصان، دانشگاهیان، نیروهای مسلح انجام شده و افتخار آفرین است.رئیس جمهور بیان كرد: ایران در رتبه 45 بوده و امروز در رتبه 10 كشور مطرح جهان درحوزه هوا و فضا قرار دارد، این صنعت را باید مورد توجه و حمایت قرار داد.
حضور در فضا چشم بینایی برای تصمیم گیران و تصمیم سازان ایجاد می كند
وی در ادامه در مدار ژئو قرار گرفتن را نقشه راه صنعت فضایی تعریف كرد و گفت: به نظر می رسد می‌توانستیم پیش تر از این، در این عرصه حضور فعال داشته باشیم و در سطح و مدار ژئو قرار بگیریم اما برخی‌ها نمی خواستند و این مهم نیست، مهم آن است كه ملت ایران اراده كرده در فضا حضور قدرتمندی پیدا كند، ملتی كه اراده كرده در 22 بهمن به استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی و پیشرفت برای كشور دست یابد اكنون با اراده خود می‌خواهد بر اراده های دیگر فائق آید.
آیت الله رئیسی با تاكید بر اینكه "11 پرتاپ موفق آمیز در دل مردم امید ایجاد كرده" خاطر نشان كرد: آنها تلاش می‌كنند در امپراتوری های رسانه ای خود نا امیدی را القا كنند ولی دانشمندان ما نوآوری ها و ابتكارات و خلاقیت هایی را عرضه می كنند كه هر كدام كارهای بزرگی است و جای تقدیر دارد.رئیس جمهور داشتن برنامه را در عرصه فضا بسیار مهم دانست و بیان كرد: از سازمان فضایی تشكر می كنم؛ این سازمان نشان داده كه برنامه دارد و گام به گام نشان داده اند كه چگونه قرار است پیشرفت كنیم و به مراحلی برسیم كه كشورمان از فضا در جهت تولید قدرت و ثروت استفاده كند؛ از امكانات حضور در فضا برای پایش حوزه كشاورزی، منابع آب، منابع طبیعی، اكتشاف معادن، حضور مرزها و پایش مرزها استفاده كنند و این كاربرد بسیاری در حوزه های اقتصادی و سایر حوزه ها دارد.
وی در ادامه تصریح كرد: ما كوه‌ها و دریا و و موانع داریم ولی حضور در فضا می تواند ما را بر همه موانع فائق كند؛ همچنین در كشاورزی، صنعت و الكترونیك و مكانیك و سایر حوزه ها افزایش بهره وری را در پی دارد؛ این كارها اتفاق افتاده و بیشتر از این هم اتفاق می افتد.حضور در فضا برای بشر چشم بینا ایجاد می كند و می تواند كاملا رصد كرده و اطلاعات را برای تصمیم سازان و تصمیم گیران منتقل كند و موجب تصمیم گیری دقیق برای صاحبان حِرَف مختلف شود.رئیس‌جمهور با اشاره به حضور بخش خصوصی در صنعت فضایی، خاطر نشان كرد: یكی از میدان‌هایی كه رهبری فرمودند و دولت را مكلف به انجام آن كردند، میدان دادن به بخش خصوصی است.ما نیز اعتقاد و باور داریم كه كارهایی كه با مشاركت مردم و بخش خصوصی انجام شود، حتما اثربخش خواهد بود؛ لذا پیشرفت در این حوزه نیازمند حضور فعال بخش خصوصی است.تعداد پرتاب‌ها و دقت آنها باید افزایش پیدا كند؛ تصاویری كه از پایگاه چابهار پخش شد، حكایت از سرعت انجام كار دارد كه انشاالله این پایگاه بتواند به عنوان مركزیتی برای پرتاب تثبیت شود.

آیت الله رئیسی با بیان اینكه توضیحات دست‌اندركاران صنعت فضایی كشور در حاشیه بازدیدی كه از نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌های فضایی كشور داشتیم، نشان از آن داشت كه برای آینده برنامه دقیق و با جزئیات دارند، گفت: این توضیحات گواه آن بود كه این عزیزان مراحل پیشرفت كشور در عرصه فضایی را گام به گام ترسیم كرده‌اند تا نهایت استفاده را از فضا برای ارتقای قدرت، خلق ثروت، پایش دقیق و كسب اطلاعات مفید برای حوزه‌های كشاورزی، منابع آب، منابع طبیعی، معادن و پایش امنیت به ویژه در مرزها ببریم.

رئیس جمهور با بیان اینكه كشور ما گستره جغرافیایی گسترده با كوه‌ها و موانع طبیعی بسیار دارد، اظهار داشت: هر ماهواره به مثابه چشم بینایی است كه از یك جایگاه بلند می‌تواند اطلاعاتی دقیق از عرصه‌های مختلف در اختیار تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران قرار دهد تا تصمیماتی دقیق‌تر بگیرند.

به گزارش ایرنا، شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 88، روز 14 بهمن را كه ماهواره ملی امید با موفقیت به فضا پرتاب شد به عنوان روز فناوری فضایی نامگذاری كرد.

مراسم روز فناوری فضایی در حالی آغاز می‌شود كه در دولت سیزدهم تاكنون 11 پرتاب ماهواره انجام شده است و تا پایان سال این تعداد افزایش خواهد یافت. در یك ماه گذشت ماهواره «ثریا» توانست با قرار گرفتن در مدار 750 كیلومتری، ركورد ارتفاع پرتاب را شكست و ماهواره‌بر سیمرغ نیز توانست هشتم بهمن‌ماه ماهواره «مهدا» و 2 ریز ماهواره «كیهان» و «هاتف» را در مدار بیضوی به شكل همزمان تزریق كند.

در ابتدای دولت سیزدهم و زمانی كه رییس‌جمهور تصمیم گرفت پس از قریب به 11 سال اولین جلسه شورای عالی فضایی را برگزار كند، این نوید داده شد كه قرار است به صنعت فضایی توجه ویژه شود.

تعداد ماهواره‌های در حال ساخت در ابتدای دولت سیزدهم، هشت عدد بود كه در پایان سال 1401 این تعداد به 12 ماهواره رسید و تا پایان سال 1402 تعداد ماهواره‌های در دست ساخت به عدد 30 می‌رسد.

پس از آغاز به كار دولت سیزدهم طراحی و ساخت سه ماهواره به پایان رسید و آماده پرتاب بود كه در پایان سال 1401 تعداد ماهواره‌های آماده پرتاب به 8 عدد رسید و این عدد برای سال 1402 به 12 عدد می‌رسد.

بر اساس اخبار منتشر شده، تعداد پرتاب‌های تحقیقاتی سری ماهواره‌های سیمرغ، ذوالجناح، قاصد و قائم در ابتدای دولت سیزدهم 6 پرتاب بود كه در پایان سال 1401 این تعداد به 11 عدد رسیده است.

دسترسی سریع