حضرت آیتالله خامنهای تاكید كردند: برای دلسوزان نظام و شخص اینجانب، در درجه اول این مهم است كه انتخابات، انتخابات پررونق و پرشوری شود و آحاد عظیم مردم شركت در انتخابات را وظیفه خودشان بدانند.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در ادوار مختلف برگزاری انتخابات، حضور پرشور و نشاط در انتخابات را «عمل صالح» توصیف كرده و بر انجام این عمل صالح «با شوق» و «به وقت» تاكید داشتهاند.
گزیده بیانات ایشان را در موضوع انتخابات در ادامه بخوانید.
*بسیاری از كارها هست كه زمان آن در یك برههی خاص است؛ انتخابات مجلس و ریاست جمهوری از این قبیل است. امروز اگر ما ایرانیها اقدام به انتخاب كردیم، امكانی را برای خود و كشورمان به وجود آوردهایم. اگر منِ ایرانی امروز این عمل صالح را انجام ندهم، اینطور نیست كه فردا یا پنج روز دیگر یا ده روز دیگر بشود این را انجام داد؛ نه، تا چهار سال دیگر این عمل صالح قابل انجام دادن نیست.
*در هر نوبت از انتخابات، بوقهای تبلیغاتی دشمنان پیشاپیش مشغول سمپاشی و آلوده كردن و زهرآگین نمودن فضا میشوند تا شاید بتوانند به انتخابات لطمهای بزنند.
*شما و همه ملت عزیز ایران بدانید دشمن چشم دوخته است كه انتخاباتِ بیرونقی شود. برای آنها این مهم است. در درجهی اول، دشمن مایل است كه انتخابات بیرونق شود - البته در درجهی دوم ممكن است كسی را بر كسی ترجیح دهند؛ اما آن درجهی بعدی است؛ نقطهی مقابل آن، برای دلسوزان نظام و شخص اینجانب، در درجه اول این مهم است كه انتخابات، انتخابات پر رونق و پر شوری شود و آحاد عظیم مردم، شركت در انتخابات را وظیفه خودشان بدانند.
*همه مراقب باشند - هم مردم، هم مسؤولان، هم عناصر سیاسی - كه بهانهها موجب چركین شدن دلهای مردم از یكدیگر نشود. انتخابات برگزار شود، رقابتهای انتخاباتی در جای خود صورت گیرد، مردم آزادانه رأی خود را در صندوقها بریزند؛ در حالی كه هیچگونه نقار و نفرت و جدایی هم وجود نداشته باشد. این ممكن است. عدهای تصور میكنند كه انتخابات بدون كدورت و نفرت و بدگویی به یكدیگر امكان برگزاری ندارد! اینطور نیست؛ میتوان انتخابات سالم و پر شوری برگزار كرد.
*همه باید تلاش كنند كه این انتخابات، پر شور برگزار شود. این انتخابات، نشاندهنده واقعیِ حضور مردم در صحنه سیاسی كشور باشد. هر انتخاباتی كه پر شور شود، كشور را بیمه میكند.
*امروز هم صرف نظر از اینكه چه كسی از صندوق رأی بیرون خواهد آمد، چه كسی انتخاب خواهد شد و چه كسانی مسؤولیت را بر دوش خواهند گرفت - این در درجه دوم است - باید همه در انتخابات شركت كنند. من در انتخابات ریاست جمهوری هم همین را به مردم گفتم.
اینكه چه كسی انتخاب شود، مسأله اول نیست؛ مسأله دوم است. مسأله اول این است كه مردم، همه در انتخابات شركت كنند؛ پر شور شركت كنند، آگاهانه شركت كنند، فكر كنند، تحقیق كنند و آن كسی را كه میخواهند، انتخاب كنند. انتخابات، خودش مهم است. حضور مردم در انتخابات مهم است.
*انتخاباتها را مهم بشمرید؛ در انتخاباتها شركت كنید؛ انتخاباتها را رها نگذارید؛ انتخابات مهم است. بنده بارها گفتهام و به مردم عزیزمان عرض كردهام - هم در این انتخابات كه در اسفند بود، هم قبل از آن در انتخاباتهای مجلس و انتخاباتهای ریاستجمهوری- كه در انتخاباتها شركت كنید؛ شركت در انتخابات تعیینكننده است. بعضی توجه نمیكنند. وقتی شما پای صندوق رأی نیامدید، این احساسات را، این میل را، این كشش را، این هویت را منتقل نكردید به صندوق رأی، كار مشكل خواهد شد؛ در انتخابات شركت كنید.
*اهمیت نوبت دومِ انتخابات كمتر از نوبت اول نیست؛ همچنانكه ما آنجا عرض كردیم كه لازم است همه شركت كنند، اینجا هم لازم است همه شركت كنند.
*تكلیف شرعی و وظیفه عمومی بنده همواره در درجه اول در انتخابات سعیم بر این است كه به مردم عرض كنم حضور شما در این انتخابات مهم است. این، تصدیق و تأیید و مستحكم كردن نظام جمهوری اسلامی است. مسئله فقط یك مسئلهی سیاسی و فردی و اخلاقیِ محض نیست؛ یك مسئلهی همهجانبه است.
*انتخابات با سرنوشت مردم سر و كار دارد؛ به خصوص انتخابات ریاست جمهوری كه سپردن قوهی اجرائیهی كشور به دست یك نفر و یك مجموعه است كه كشور را برای مدت چند سال اداره كنند؛ اینقدر انتخابات اهمیت دارد.
*در حقیقت انتخابات و حضور مردم در صحنه انتخابِ رئیس جمهور، نمایندگان مجلس و یا سایر انتخابهایی كه میكنند، هم حق مردم است، هم تكلیفی بر دوش آنهاست. در نظام اسلامی، مردم تعیینكنندهاند. این هم از اسلام سرچشمه میگیرد.
*ملت عزیز، مواظب و مراقب باشید، راه خدا را گم نكنید. كشور ما افتخارش این بوده است كه توانسته در طول مدت كمی، نهادهای قانونی را بهوجود آورد و مجلس شورای اسلامی تشكیل دهد. چهار دورهی این مجلس به حمدالله با خوبی و اقتدارِ تمام مشغول بوده و قانون گذاشته و وظایف خود را انجام داده است. حال هم انتخابات مجلس در پیش است و مردم باید شركت كنند. وظیفه و تكلیف شرعی است.
*امروز اصل انتخابات مطرح است. شركت در انتخابات یك وظیفهی عمومی برای آحاد ملت ایران است. شما برای اینكه دریابید چرا این مشاركت وظیفه است، دو راه دارید: یكی اینكه بدانید رأی شما به كسی كه توفیق پیدا خواهد كرد از طرف شما منتخب شود، در روحیه، در عملكردها، در تواناییها، در حیثیت جهانی و در قدرت فعالیت داخلی، چقدر اثرگذارند.
*بدانید كه حضور شما پای صندوق رای، بسیار تعیین كننده است. شما كسی را كه تشخیص میدهید برای تصدی بالاترین مقام اجرایی كشور و در رأس قوه مجریه یا در مجلس شورای اسلامی مناسب است، انتخاب میكنید. این، همان حضور مردمی است كه هنر بزرگ انقلاب اسلامی بوده است و در این كشور، تا قبل از انقلاب اسلامی، در طول تاریخ و در طول قرنها، سابقه نداشته است.
*این، یك راه. راه دوم این است كه ببینید دشمنان از دو، سه ماه قبل - بلكه بیشتر - تاكنون، هر كدام كه بلندگویی و بوقی در دست دارند، شروع به تبلیغات كردهاند تا شاید بتوانند كاری كنند كه انتخابات ریاست جمهوری خلوت باشد. هر كدام در هر گوشه دنیا قد علم كردهاند. یك عده با پول آمریكا رادیو راه میاندازند؛ یك عده با پول عراق؛ یك عده با پول دیگری و دیگری. همین گروهكهای ضد انقلاب؛ همین دشمنان حقیر كه رادیوهایی از قبیل رادیوهای كشورهای گوناگونْ منعكس كننده افكار آنهاست - علاوه بر وسایلی كه خودشان دارند - به میدان آمدهاند و شلتاق میكنند تا شاید بتوانند ملت ایران را تحت تأثیر قرار دهند و اگر برایشان ممكن شود، هرچه بتوانند از آرای ریاست جمهوری و حضور شركت كنندگان در انتخابات بكاهند.