حضور زنان در انتخابات پیش نیاز توسعه سیاسی/ جامعه رنگ عاطفی می‌گیرد

بانوان فعال در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خراسان جنوبی معتقدند حضور زنان در انتخابات از پیش نیازهای توسعه یافتگی سیاسی است و رنگ عاطفی بر مبنای شعور به جامعه می‌بخشد.

1402/12/07
|
10:24
|

بانوان به عنوان نیمی از جمعیت ایران در انتخابات پیش رو نقش موثر و مهمی داشته و مشاركت سیاسی آنان شاخص حائز اهمیت در فرآیند توسعه پایدار است.
مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود به نقش اجتماعی و سیاسی زنان در آینده كشور اشاره كردند و بار سنگین‌تر و صریحی برای زنان در نظر گرفتند كه نه تنها خودشان رأی دهند بلكه باید خانواده‌شان را به حركت در بیاورند و این مسئله به معنای آن است كه زنان نقش كلیدی در خانواده داشته و این تكلیف در انتخابات هم سنگین‌تر می‌شود.
فهیمه زنگویی مدیركل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی در 45 سال اخیر معظم‌له همواره منظومه فكری مشخصی در همه امور به‌خصوص بانوان داشته‌اند كه در آن نقش زنان را در همه مدل‌های مشاركت اجتماعی، ایجاد روحیه مودت، رحمت، همكاری و همدلی در جامعه می‌دانند. ایشان الگوی سوم را دقیقا در نقش اجتماعی همین می‌دانند یعنی بین شغل، مقام، رسته و دسته هر زن و نقش اجتماعی او فرق می‌گذارند. زنان دارای یك شغل هستند ممكن است وزیر، پزشك، حقوقدان یا خانه‌دار باشند اما این نقش اجتماعی جدای از شغل و كار حساب می‌شود.

وقتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند زنان الگوی سوم نقش اجتماعی خود را در جامعه ایفا كنند، یكی از مصادیق آن حضور در انتخابات است كه ایجاد روحیه اجتماعی فرآیند این نقش‌پذیری محسوب می‌شود دقیقا همان تكلیفی كه زمان جنگ بر دوش زنان گذاشته شده بود. زن و مرد در هوش و دانش هیچ فرقی با هم ندارند اما در جنبه نرم افزاری، زنان از لحاظ قلبی روحیات قوی‌تری از مردان دارند لذا مقام معظم رهبری از این جنبه بر نقش و قدرت همدلی و همراه سازی زنان در انتخابات تاكید دارند تا جامعه رنگ عاطفی بر مبنای شعور بگیرد.
اسدزاده: معظم‌له علاوه بر صحبت‌های اخیر، به انواع روش‌ها در اوقات متفاوت به ارزش و جایگاه مادر و راهبری او در خانواده برای ابعاد مختلف از جمله تربیت كودك، همسرداری، آرامش بخشی به خانواده، مدیریت اقتصادی و غیره فرمایشاتی داشته‌اند. اقتضای شرایط امروز جامعه كه بحث مشاركت مردم در مسائل سیاسی مطرح است باعث شد مقام معظم رهبری این موضوع را بیشتر و پررنگ تر از گذشته مطرح كنند ولی ایجاد خط مشی سیاسی یك مساله كاملا اكتسابی است یعنی اینكه كسی لحظه تولد مشی سیاسی به دنیا نمی‌آورد بلكه در محیط خانواده یاد می‌گیرد چگونه به مسایل اجتماعی نگاه كند و حضور داشته باشد.
بنابراین در فرمایش مقام معظم رهبری این نقطه بسیار قابل تعمق است كه مادر در گام‌های اولیه رشد فرزندانش باید آنها را متعهد بار بیاورد، زیرا هویت دینی و ملی امری است كه در خانه و در لحظه لحظه بزرگ شدن فرزندان قابل طرح كردن و مصداق عینی بوده و می‌توانیم در طول زندگی فرزند به آنها آموزش دهیم. در زمان رشد، كودك وقتی به سنین نوجوانی می‌رسد و تفكر انتزاعی او رشد پیدا می‌كند تنها كسی كه می‌تواند درد جامعه را برای فرزند خودش با زبان كودك بیان كند مادر است چون گفتمان مادر و كودك به زیبایی شكل گرفته و مادر از حس بچه و فرزند از افكار مادر مطلع است.همچنین وظیفه مادران تربیت فرزند است، وظیفه‌ای نیست كه بخواهیم 48 ساعت، یك هفته یا 2 ماه قبل از انتخابات به مساله شور مشاركت انتخاباتی ورود كنند زیرا مادران از ابتدایی‌ترین لحظه‌های زندگی تربیت فرزندان را با مشی سیاسی و بالا بردن هویت دینی و ملی همراه می‌كنند و در زمان و بزنگاه‌هایی مانند انتخابات‌ها از آن سرمایه‌گذاری‌ها و درختی كه كاشته‌اند ثمره و میوه برداشت خواهند كرد.

دسترسی سریع