حمایت مالی و حقوقی دولت از هنرمندان

رئیس جمهور، با اشاره به لزوم حمایت مالی و حقوقی از هنرمندان گفت: هنرمندان نیز وظیفه دارند با جوشش درونی هنر خود، در آرامش و امید دادن به جامعه به‌ ویژه در نسل جوان، پیشرو و پیشتاز باشند.

1402/12/26
|
12:56
|

رئیسی در نشست با اهالی فرهنگ و هنر، پس از شنیدن دیدگاه‌های 6 تن از هنرمندان حوزه‌های شعر، سینما، خوشنویسی، موسیقی و ادبیات، توانمندی فرهنگی را مانند توانمندی‌های دفاعی و اقتصادی از عناصر مهم اقتدارآفرینی برای كشور برشمرد و بر توجه جدی به عرصه هنر و فرهنگ كشور تأكید كرد.
رئیس جمهور، اعتلای هنر و فرهنگ را موجب افتخارآفرینی، عزتمندی و ارتقا و سربلندی كشور دانست و با توجه به پیشرفت‌های علمی، صنعتی، فرهنگی و هنری چشمگیری كه به بركت پیروزی انقلاب اسلامی به دست آمده است، گفت: فارغ از اینكه این پیشرفت‌ها در دوره كدام دولت به دست آمده‌ است، باید با هنرمندی به تصویر كشیده شود تا بتوان ایران پیشرفته و فناور را به دنیا معرفی كرد.

رئیسی با توجه به نقش‌آفرینی هنرمندان در به تصویر كشیدن قسمتی از افتخارات در دوران دفاع مقدس، تلاش جوانان برای به دست آمدن پیشرفت‌های فناورانه در كشور را از دیگر عرصه‌هایی برشمرد كه قابلیت بالایی برای به تصویر كشیده شدن دارند.

رئیس جمهور از فعالان عرصه‌های فرهنگی و هنری خواست با تكیه بر داشته‌های ارزشمند این ملت، برای متبلور كردن جلوه‌های متعالی و والای داشته‌های علمی، فرهنگی و هنری كشور، گام‌های بلندی بردارند.

رئیسی، حمایت مالی و حقوقی از هنرمندان را از جمله وظایف دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و گفت: هنرمندان نیز وظیفه دارند با جوشش درونی هنر خود، در آرامش و امید دادن به جامعه به‌ویژه در نسل جوان، پیشرو و پیشتاز باشند و مظاهر زیبایی را كه به بركت انقلاب اسلامی در این كشور به وجود آمده است، حفظ كنند و به تصویر بكشند.

رئیس جمهور، عمومیت یافتن حمایت از فلسطین به همه دنیا، پس از وقایع غزه را نشانه بصیرت، آگاهی و دشمن‌شناسی ملت ایران دانست و اظهار داشت: 45 سال حمایت ملت ایران از فلسطین، گواه صدق مواضع این ملت در تشخیص درست غده سرطانی بودن رژیم صهیونیستی در منطقه است كه مردم جهان، پس از 45 سال به آن رسیده‌اند.

مرور كارهای دولت در عرصه سینما، تنظیم سند ملی موسیقی بر اساس سند فنی و فقهی گردآوری شده از طرف رهبر معظم انقلاب و لزوم بررسی اخذ مالیات از هنرمندان كم درآمد، از دیگر مطالبی بود كه رئیس جمهور درباره سخنان برخی از اهالی فرهنگ و هنر به آن‌ها توجه كرد.

رئیسی تصریح كرد: دولت به معنای واقعی برای اهالی فرهنگ و هنر به عنوان مفاخر كشور احترام قائل است. نظرات اهالی فرهنگ و هنر برای دولت، ارزشمند و مفید بوده و نقد‌های مطرح شده نیز از نظر دولت، دغدغه‌هایی در جهت اصلاح است كه به آن‌ها توجه می‌شود.

پیش از سخنان رئیس جمهور در این نشست، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با بیان اینكه دولت مردمی تلاش كرده است كه همه فرصت‌ها را برای رشد و تعالی فرهنگ و هنر در اختیار فعالان این عرصه قرار دهد، گفت: امسال سینما پررونق‌ترین و پرمخاطب‌ترین سال تاریخ خود را پشت سر گذاشت و در عرصه‌های تئاتر، هنر‌های تجسمی و موسیقی و شعر نیز رویداد‌ها و جشنواره‌های مهم فرهنگی و هنری كشور با استقبال چشمگیری برگزار شدند.

محمدمهدی اسماعیلی با توجه به تصویب سند ملی موسیقی، پس از 45 سال، در گزارشی از دستاورد‌های دو سال اخیر، خبر داد: همه اسناد بالادستی عرصه هنر و فرهنگ در حال تدوین است؛ بنیاد پویانمایی با ابلاغ سند آن، كار خود را آغاز كرده، برگزاری بازار هنر (اكسپوی) هنر‌های تجسمی به تصویب رسیده و مصوبه فعالیت شهر خلاق صنایع فرهنگی نیز ابلاغ شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنین با بیان اینكه دولت مردمی به حوزه معیشت هنرمندان نیز توجه جدی داشته است، آغاز ساخت شهر هنر در شهر جدید پرند را از جمله كارهای دولت در این زمینه برشمرد و تصریح كرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، واحد‌های مسكونی شهر هنر تا پیش از پایان دولت مردمی به هنرمندان تحویل خواهد شد و ساخت پردیس تالار‌های فرهنگی هنری نوین تهران نیز در گذر هنر در بلوار حجاب تهران آغاز شده است و تا پیش از جشن 50 سالگی انقلاب در خدمت هنرمندان و اهالی فرهنگ خواهد بود.

در ادامه این نشست، مرتضی امیری اسفندقه به نمایندگی از شاعران، علی دهكردی رئیس خانه سینما، ایرج نعمیایی به نمایندگی از خوشنویسان، علی نصیریان به نمایندگی از بازیگران سینما، محسن نفر به نمایندگی از فعالان عرصه موسیقی و راضیه تجار به نمایندگی از نویسندگان به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

لزوم توجه به مشكلات معیشتی و مسكن و تأمین اجتماعی هنرمندان، ساماندهی موضوع دریافت مالیات از هنرمندان، تعیین و تقویت ردیف بودجه و منابع حمایتی از هنرمندان و فعالیت‌های هنری و فرهنگی، توجه به هنر خوشنویسی در آموزش عالی، توجه دولت و ترغیب مردم به استفاده از این هنر در معماری مانند بنا‌های تاریخی، ایجاد زمینه مناسب و رفع موانع و محدودیت‌ها برای شكوفایی استعداد‌های جوان در عرصه هنر و به‌خصوص سینما، اصلاح برخی رویكرد‌های محدودیت‌زا در عرصه موسیقی، اجرای جدی قانون مالكیت معنوی، حمایت از توسعه صنعت نشر و حمایت از مردم برای خرید كتاب، از جمله نظرات مطرح شده هنرمندان در این نشست بود.

دسترسی سریع