رئیس جمهور در نشست با جمعی از فعالان كسب و كارهای فضای مجازی، بر رفع موانع موجود و بهرهگیری از همه ظرفیتها و استعداد بومی برای ادامه شتاب حركت در این مسیر، تأكید كرد.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی در نشست با جمعی از فعالان كسب و كارهای فضای مجازی، پس از شنیدن نظرات 15 تن از صاحبان و فعالان كسب و كارهای دیجیتال، زیستبوم فناوری و نوآوری را در جهان امروز، پیشران توسعه و از الزامات و اولویتهای كشور برشمرد.
رئیس جمهور اظهار داشت: ورود دانشبنیانها به عرصه هوش مصنوعی و نقش اصلی جوانان با استعداد در تحقق پیشرفتهای فناورانه، امیدآفرین است.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، همچنین بر رفع موانع موجود و بهرهگیری از همه ظرفیتها و استعداد بومی برای ادامه شتاب حركت در این مسیر، تأكید كرد.
رئیس جمهور با توجه به هدفگذاری رشد 8 درصدی برای اقتصاد كشور و ضرورت ارتقای بهرهوری در تحقق این رشد و رونق تولید، سهم اقتصاد دیجیتال را به علت اشتغالزایی، سرعت بازگشت سرمایه، بهرهوری بالا و كاهش هزینهها در تحقق این هدف، بسیار مهم دانست و بر افزایش حمایتهای مالی و حقوقی و فراهم كردن فضای مناسب برای حضور بیشتر بخش خصوصی در این عرصه، تأكید كرد.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، رویكرد دولت مردمی به اقتصاد دیجیتال را نگاهی فرصتمحور و تحولی برشمرد و با توجه به سرمایهگذاریهای كلان كشورها برای رونق كسب و كارهای دیجیتال، تصریح كرد: این دولت بر حفظ و جذب استعدادهای كشور در عرصه اقتصاد دیجیتال و گامهای بلند در زمینه هوش مصنوعی، تأكید دارد.
رئیس جمهور، وضع مقررات برای فعالان كسب و كارهای دیجیتال را حلقه گمشده برای حفظ پیشتازی در این عرصه برشمرد و با گلایه از كمكاریهای گذشته در عرصه رگولاتوری اقتصاد دیجیتال، بر ادامه كارهای در حال انجام برای تسریع در بهروز شدن و جبران این عقبماندگی، تأكید كرد.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی با تأكید بر پرهیز بخش دولتی از رقابت با بخش خصوصی در هر حوزهای، گفت: نقش دولت، حمایت، هدایت، نظارت و همچنین، ایجاد زمینه برای رقابت سالم در ارائه خدمات با كیفیت در اقتصاد كشور است.
رئیس جمهور با تأكید بر روان شدن كسب و كارهای اینترنتی، تسهیل صدور مجوز برای این كسب و كارها و حذف اجباری بودن اخذ مجوزهای غیر ضروری را از جمله كارهای لازم برشمرد و اظهار داشت: ایجاد محیطی سالم، رقابتی و آرام با دسترسی آسان به بازارهای داخلی و خارجی، از جمله الزامات رونق اقتصاد دیجیتال است.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی تصریح كرد: نظام اجرایی كشور به فعالان اقتصاد دیجیتال اعتماد دارد و مسائل فعالان این بخش را پیگیری میكند.
رئیس جمهور همچنین از فعالان كسب و كارهای دیجیتال خواست با شناخت مشكلات و ارائه راهكارهای حل آنها، در ارائه خدمات به مردم و ارتقای كیفیت زندگی آنان نقش داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی استفاده از ظرفیت بخش خصوصی به عنوان بازوی پرتوان دولت در تأمین امنیت شبكه بخشهای رسمی، تأكید بر ضرورت حفظ حقوق این بخش از طرف بخشهای دولتی، توجه ویژه به حمایت از سكوهای آموزشی و ضرورت كار و تلاش مضاعف در عرصه كودك در زمینه فضای مجازی با نقش اصلی موضوعات فرهنگی در كنار موضوعات اقتصادی، از دیگر مطالبی بود كه رئیس جمهور در این نشست، با توجه به سخنان برخی فعالان كسب و كارهای فضای مجازی، بر آنها تأكید كرد.
رئیس جمهور با تأكید بر ارتباط مداوم فعالان اقتصاد دیجیتال با بدنه دستگاههای اجرایی، گفت: دولت، متعهد به حمایت از فعالان این عرصه و آماده دریافت نظر و انتقادات است، زیرا آنان نقش مؤثری در اقتصاد دارند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در سخنانی با توجه به اینكه دولت مردمی برای نخستین بار، یك فصل از قانون برنامه 5 ساله هفتم توسعه را به اقتصاد دیجیتال، اختصاص داده و بهطور ریشهای به دنبال آسان شدن كارهای این عرصه و رفع موانع آن است، از اختصاص حدود 10 درصد احكام این برنامه به این حوزه، خبر داد.
عیسی زارعپور اظهار داشت: برنامه دولت برای فراگیر شدن شبكه فیبر نوری در سراسر كشور، زیرساخت توسعه ارتباطات و تسهیل كسب و كارهای فعال فضای مجازی را برای نیم قرن آینده بهطور قابل ملاحظهای ارتقا میدهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح كرد: دولت در موضوع تأمین نیروی انسانی توانمند نیز برنامه تربیت هر سال، 100 هزار متخصص در عرصه اقتصاد دیجیتال را با كمك بخش خصوصی، اجرا كرده است.
هوشمند شدن همه خدمات دولت، تقویت تدابیر حفاظت از دادهها، تدوین برنامههای لازم برای بهرهمندی از فناوریهای جدید، از جمله هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء و تلاش برای ارتقای بهرهوری با كمك متخصصان و فعالان حوزه دیجیتال، از دیگر برنامههای دولت بود كه زارعپور به آنها پرداخت.