حمله سلول‌های ایمنی به تومور سرطانی با محرك نانویی

پژوهشگران نانوذرات پلیمری ساختند كه می‌تواند به سلول‌های ایمنی بدن علامت‌هایی برای حمله به تومور سرطانی دهد.

1403/01/20
|
09:40
|

روش درمانی جدید مبتنی بر نانوذرات را محققان مركز پزشكی سوث‌وسترن در دانشگاه تگزاس توسعه یافته است كه با استفاده از آن می‌توان سیستم ایمنی موش‌ها را برعلیه تومور سرطانی تحریك كرد. این روش روی نمونه‌های موش با موفقیت آزمایش شده است.

در دو دهه گذشته، بسیاری از محققان روی نقش سیستم ایمنی بدن در مبارزه با سرطان كار كرده‌اند و در این مسیر چندین دارو نیز توسعه یافته كه می‌تواند سیستم ایمنی را برضد تومور تحریك كند و این دارو‌ها توسط سازمان غذا و داروی آمریكا مجوز نیز دریافت كرده‌اند.

با این حال، این روش‌های درمانی تا حد زیادی در دسته‌ای به نام مهار كننده‌های بازرسی قرار می‌گیرند، كه مانع فعالیت پروتئین‌هایی می‌شود كه از حمله سلول‌های ایمنی به سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌كنند. فقط حدود 20-30 ٪ از بیماران سرطانی به این روش‌های درمانی پاسخ می‌دهند.

این درحالی است كه روش جدید مبتنی بر نانوذرات، مولكول شناخته شده‌ای موسوم به محرك ژن‌های اینترفرون را فعال می‌كند، مولكولی كه به یك علامت مولكولی پاسخ می‌دهد. هنگامی كه سلول‌ها عفونت یا سلول سرطان را پیدا می‌كنند، این تركیب در بدن تولید می‌شود و این علائم سلول‌های ایمنی بدن را برای مقابله فرامی‌خوانند.

این گروه تحقیقاتی آزمایش‌هایی را روی این نانوذرات انجام دادند كه نشان می‌دهد این نانوذرات موجب تحریك این علائم در طولانی مدت می‌شود.

آزمایش در نمونه‌های موش مبتلا به سرطان‌های مختلف نشان داد كه این راهبرد ابعاد تومور‌ها را به طور مؤثر كاهش می‌دهد و حتی در برخی موش‌ها بیماری درمان نیز می‌شود. یكی از مزیت‌های این فناوری جلوگیری از گسترش تومور‌های سرطانی است. گائو از محققان این طرح گفت: «درمان با این نانوذرات همچنین برای انواع تومور‌های سرد كه معمولاً به مهاركننده‌های بازرسی پاسخ نمی‌دهند، اثربخش است.»

دسترسی سریع