نماینده قوچان و فاروج در مجلس گفت: تعداد قابل توجهی از زندانیانی كه بحث ندامت آنها برای حوزه قضایی محرز شده باشد و یا اینكه همكاری موثری در كشف جرم داشته اند مشمول شیوه نامه «احراز توبه مجرمان» میشوند.
علی آذری با اشاره به ابلاغ شیوه نامه «احراز توبه مجرمان» توسط قوه قضائیه به محاكم قضایی سراسر كشور، اظهار داشت: ایران به لحاظ تراكم و تورم قوانین و عناوین مجرمانه از كشورهایی است كه زندانی و مددجوی زیادی دارد و معمولا قانون هم كه تصویب میشود قاعده و روشی در جامعه است كه افراد جامعه باید تمكین كنند البته به لحاظ پویایی جامعه اتفاقات گذشته شاید اكنون كمرنگ جلوه كند بنابراین باید در حوزه قضاوت به بحث مجازاتها به گونهای توجه كنیم كه با حوزه اجتماعی تطبیق داشته باشد و نتیجه سزا و كیفر تحمیل شده بازاجتماعی شدن افراد باشد یعنی به اجتماع بازگردند و تكرار جرم دیده نشود.
وی افزود: سالانه برای یك زندانی حدود یك میلیارد تومان هزینه میشود در حالی كه برای یك دانش آموز نصف این مبلغ هم هزینه نمیشود. ابلاغ شیوه نامه «احراز توبه مجرمان» یكی از اقدامات ارزشمند رئیس قوه قضائیه است كه امیدواریم به درستی اجرا شود در این رابطه به لحاظ كار تشویقی شاهد باز اجتماعی شدن بسیاری از زندانیان خواهیم بود و در شرایطی كه خانوادهها به لحاظ اقتصادی در معرض آسیبهای زیادی قرار دارند این افراد میتوانند به خانوادهها بازگردند و مرتكب تكرار جرم نشوند.
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس یازدهم ادامه داد: این شیوه نامه در اجرای مواد 114 تا 119 قانون مجازات اسلامی و بند «ج» ماده 24 آیین نامه اجرایی سازمان زندانها به محاكم قضایی سراسر كشور ابلاغ شده و پیش بینی میشود تعداد قابل توجهی زندانیان كه بحث ندامت آنها برای حوزه قضایی محرز شود و یا همكاری موثری در كشف جرم داشته اند مشمول این مهم شوند؛ توجه قضات به كار ارفاقی و توبهای باعث كاهش جرم شده و شیوه نامه توبه رفتار و عدالت ترمیمی است و در فعالیتهای قضایی از كیفر و سزا دادن به سمت عدالت ترمیمی گام برمی داریم. دین مبین اسلام هم به شدت به توبه بها داده و در بحث توبه شاهد رفتارهای پیشگیرانه هستیم و این اقدام قوه قضائیه اقدام مبارك و خوبی است.