معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، از تخصیص 115 درصدی بودجه دانشگاهها در 3 سال 1400 تا1402خبر داد و گفت: این میزان در مقایسه با 10 سال قبل از آن بینظیر بود.
واگذاری زمینهای مازاد دانشگاهها برای تأمین مسكن دانشگاهیان و آغازعملیات اجرایی برای ساخت 24 هزار واحد مسكونی برای نخستین بار، افتتاح 272 طرح نیمه تمام در حوزه اموزش عالی، جهش اعتبارات تعمیرو بهسازی فضاهای فیزیكی از طریق رایزنی فشرده با مجلس و دولت از بیست میلیارد تومان در سال 1400 به 2 هزار میلیارد تومان در سال 1401 و تكرار همین عدد در سال 1402، اموال ارزش افزایی شده از طریق مولدسازی به ارزش 8 هزار و 25 میلیارد تومان از 95 طرح، اختصاص بیش از 10 هزار میلیارد تومان از اعتبارات مصوب سفرهای استانی، تخصیص بودجه دانشگاهها در سه سال 1400 و 1401 و 1402 به طور میانگین 115 درصد كه در مقایسه با 10 سال قبل از آن بینظیر بوده است، اختصاص 100 میلیون یورو برای تجهیز آزمایشگاههای دانشگاهی با مجوز مقام معظم رهبری از جمله اموری است كه وزارت علوم دولت سیزدهم مورد تأكید و اجرا قرار داده است.
علی خطیبی افزود: از روزی كه دانشگاه در كشور ایران تأسیس شد یعنی از سال 1313 تا سال 1400 كه 87 سال است تعداد خوابگاههای متاهلی كه در كشور ساخته شده و مورد بهرهبرداری قرار گرفته از 1000 خوابگاه كمتر بوده است.
از سال 1400 تا پایان سال 1402 ما 500 واحد خوابگاه متاهلی ساختیم و تحویل دادیم و دانشجویان متاهل ما در این خوابگاهها مستقر هستند، اما نیاز ما به خوابگاه متاهلی بسیار بیش از این است.
با توجه به سیاستهای جوانی جمعیت كه به ما ابلاغ شده و قانون جوانی جمعیت كه مجلس تصویب كرده و با توجه به بحث بسیار مهم نگهداشت نخبگان، ما این اقدامات را انجام دادیم.
بحث اجاره مسكن برای نخبگان ما بسیار مشكل ساز است و به همین دلیل ما در زمینه احداث خوابگاههای متاهلی بسیار جدی وارد عمل شدیم.
براین اساس ما با دولت مذاكره كردیم تا تسهیلاتی كه برای ساخت نهضت ملی مسكن اعطا میكنند برای ساخت خوابگاههای متاهلی هم اختصاص دهند.
خطیبی گفت: ما ساخت بیش از 3 هزار خوابگاه متاهلی را در دستور كار قرار دادیم و برنامه این بود كه تا پایان سال 1404 این خوابگاهها به بهرهبرداری برسد.
خطیبی افزود: برای ساخت خوابگاههای متاهلی سه مجرای مالی را پیشبینی كردیم، یكی بودجه سنواتی دولت است كه به دانشگاهها ابلاغ كردیم و دیگری منابع خیرین است كه به ما همواره كمك میكنند و سوم و مهمتر از همه منابع ناشی از مولدسازی اموال راكد دانشگاهها است.
وزارت علوم دولت سیزدهم با وجود مشكلات موجود در تأمین اعتبارات دولتی، با اقداماتی همچون تلاش برای جذب حمایت خیرین و اختصاص زمینهای دانشگاه برای ساخت خوابگاه و مولدسازی داراییهای بلااستفاده در راستای توسعه هرچه بیشتر خوابگاههای متاهلی هدفگذاری كرد.
در زمینه زمین هم مشكلی نبود، زیرا دانشگاهها زمین دارند و ما هم نگاه انتفاعی نداریم به همین دلیل از اراضی دانشگاهها برای ساخت خوابگاهها استفاده كردیم.
برای نخستین بار در عمر آموزش عالی قرار شد از اراضی مازاد دانشگاهها برای ساخت مسكن اساتید و كاركنان دانشگاهها استفاده شود.
این اراضی در طرح تفصیلی دانشگاهها قرار ندارد، تقریباً 1000 هكتار اراضی خارج از طرح تفصیلی دانشگاهها شناسایی شد و به ساخت مسكن اساتید اختصاص دادیم.