عراقچی: مذاكرات رفع تحریم‌ها را دنبال خواهیم كرد

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینكه عجله و تاخیر بی‌جهتی در ارتباط با تحریم‌ها صورت نخواهد گرفت، اعلام كرد: مذاكرات مربوط به رفع تحریم‌ها را دنبال خواهیم كرد.

1403/06/03
|
15:20
|

سید عباس عراقچی روز شنبه در آستان مطهر حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) در گفت و گوی كوتاهی با خبرنگاران تصریح كرد: مذاكرات مربوط به رفع تحریم‌ها را دنبال خواهیم كرد و عجله و تاخیر بی‌جهتی مربوط به تحریم‌ها صورت نخواهد گرفت.

وی گفت: در تعامل و روابط با جهان، كشور‌های همسایه و اوراسیا در اولویت ما قرار دارند.

عراقچی در این برنامه ضمن زیارت حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) با حضور در مزار شهید «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه فقید در شبستان امام خمینی (ره) با نثار گل و قرائت فاتحه با این شهید خدمت تجدید میثاق كرد.

در این مراسم تعدادی از مقامات و معاونان وزارت خارجه از جمله «علی باقری» معاون سیاسی وزیر خارجه، «علی اصغر خاجی» دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی و «رضا نجفی» معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه حضور داشتند. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین بر سر مزار مدافعین حرم كه در این مكان به خاك سپرده شده‌اند و مزار سردار «سید مهدی موسوی» محافظ شهید آیت‌الله «ابراهیم رئیسی» كه در حادثه سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور به شهادت رسید، حضور پیدا كرد و به قرائت فاتحه پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسكر، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) نیز در این مراسم حضور داشت و در دفتر خود با وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و رایزنی كرد.

وزیر خارجه ایران در ابتدای سخنان خود گفت: توفیق این را داشتم كه برای زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) و البته زیارت مزار برادر شهیدم آقای دكتر امیرعبداللهیان به این مكان مقدس بیایم. فقدان ایشان را یك خسارتی را برای وزارت امور خارجه می‌دانم، اما مطمئن هستم كه حتما از دعا‌های خیر ایشان در آن دنیا بهره‌مند خواهیم و مثل آن زمانی كه در وزارت امور خارجه بودند، متوجه وزارت امور خارجه هستند و ما را دعا خواهند كرد.

او همچنین گفت: بر خود واجب می‌دانستم قبل از آنكه وارد دفترم در وزارت خارجه شوم، با شهید امیرعبداللهیان تجدید عهد كنم.
همه ظرفیت‌های خود را در حمایت از محور مقاومت به‌كار می‌گیریم

او در پاسخ به سوالی درباره نحوه پاسخ ایران به ترور شهید «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران توسط رژیم صهیونیستی گفت: بحث مقاومت یكی از پایه‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است، در گذشته بوده و در آینده هم خواهد بود. پیوند ما با محور مقاومت یك پیوند بنیادین است و ما همه ظرفیت‌های خود را در حمایت از محور مقاومت و در حمایت از مردم مظلوم فلسطین به خصوص در غزه به‌كار خواهیم گرفت.

عراقچی در ادامه سخنان خود گفت: اینجا یكی از جا‌هایی است كه پیوند میدان و دیپلماسی به‌صورت بسیار روشن خود را نشان می‌دهد. آقای دكتر امیرعبداللهیان در این جهت بسیار تلاش كردند و عملیات «وعده صادق» كه اجرا شد، به نظر من یكی از مدل‌های بسیار خوب هماهنگی میدان و دیپلماسی بود كه با تلاش ایشان و فرماندهان میدانی صورت گرفت.

وزیر خارجه ایران با اشاره به عملیات وعده صادق كه در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت ایران صورت گرفت، ادامه داد: هم پاسخ ایران به جنایات رژیم صهیونیستی داده شد و هم از گسترش جنگ در منطقه كه خواست رژیم صهیونیستی بود، جلوگیری شد. این بار هم همین‌طور خواهد بود و ما در هماهنگی كامل با نیرو‌های مسلح هستیم.

او تاكید كرد: دیپلماسی مكمل میدان است و میدان مكمل دیپلماسی و با هم ان‌شاءالله به‌گونه‌ای حركت خواهیم كرد كه منافع ملی كشور، امنیت كامل كشور و عزت ملی كشور به صورت كامل محقق شود.

تعجیل و تاخیر بی‌جهتی در مذاكرات رفع تحریم نخواهیم داشت

عراقچی در پاسخ به سوالی در ارتباط با مذاكرات رفع تحریم‌ها اظهار كرد: مذاكره و رفع تحریم‌ها را از مسیر‌های عزتمندانه و شرافتمندانه دنبال خواهیم كرد و همان‌طور كه دیشب گفتم تعجیل و همچنین تاخیر بی‌جهتی در این زمینه نخواهیم داشت؛ مشورت‌ها را با طرف‌های مختلف آغاز می‌كنیم تا ان‌شاالله بتوانیم منافع ملت ایران را محقق كنیم.

وزیر خارجه ایران جمعه شب و در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبكه خبر نیز درباره مذاكرات رفع تحریم‌ها گفته بود: اكنون احیای مذاكرات به آسانی گذشته نیست. شرایط بین‌المللی عوض شده است، در این فاصله جنگ اوكراین پیش آمده كه تاثیرات عمیقی بر نگاه امنیتی اروپایی‌ها و به اصطلاح ترتیبات امنیتی بین‌المللی گذاشته است؛ جنگ غزه، حمله رژیم صهیونیستی و كشتاری كه در آنجا صورت گرفته نیز شرایط منطقه را كاملا دگرگون كرده است.

وزیر خارجه ایران گفت: تصویری كه الان وجود داره نسبت به تصویر گذشته، تصویر متفاوتی هست. در خود برجام هم بعضی از تاریخ‌هایی كه وجود داشته، گذشته است و لذا برجام به آن شكل فعلی كه وجود دارد قابل احیا نیست، به تعبیری حتما باید این سند دوباره باز شود، قسمت‌هایی از آن مورد تغییر واقع شود و این كار آسانی نیست. شما می‌دانید وقتی یك سندی باز می‌شود دیگر دوباره جمع كردن آن كار شاقی است.

عراقچی گفت: در مذاكرات 1400، مذاكرات مربوط به نحوه بازگشت به برجام بود و در مورد خود برجام هیچ مذاكره نداشتیم. اكنون مقداری شرایط متفاوت شده است و ما باید با یك نگاه متفاوتی وارد صحنه شویم. آن شكل قبلی مذاكرات و توافق برجام، همه اینها می‌تواند یك راهنما و به اصطلاح رفرنس یا مرجعی برای رجوع و استفاده باشند ولی دیگر آنها به آن شكل نمی‌توانند مورد اجرا واقع شوند؛ مذاكرات جدیدی باید شكل بگیرد؛ كار آسانی نخواهد بود ولی ما همه تلاش خودمان را خواهیم كرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح كرد: این را یك ماموریت و یك تكلیف برای خودمان می‌دانیم كه برای كاهش هزینه‌های تحریم‌ها بر مردم و برای رفع تحریم‌ها تلاش كنیم. ان‌شاءالله این موضوع در دستور كار قرار خواهیم داد و از همه استعداد علمی، سیاسی و حقوقی كشور در این مسیر استفاده خواهیم كرد و امیدوار هستیم كه بتونیم گام مثبتی در این جهت برداریم.

او همچنین گفت: ما 2 راهبرد خنثی‌سازی تحریم‌ها و رفع تحریم‌ها را دنبال می‌كنیم؛ البته بحث خنثی‌سازی تحریم‌ها اولویت بیشتری دارد.

وزیر خارجه ایران افزود: ماموریت دیگر ما در كنار خنثی‌سازی تحریم‌ها، تلاش برای رفع تحریم‌هاست كه این ماموریت خاص وزارت خارجه است. ما موضوع رفع تحریم‌ها به صورت شرافتمندانه را دنبال می‌كنیم، این موضوع در دولت سیزدهم پیگیری و ما نیز در دولت چهاردهم تلاش می‌كنیم كه این موضوع به صورت عزتمندانه احیا شود و جلو برود.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینكه «اگر بتوانیم در رفع تحریم‌ها یك ساعت هم تاخیر نمی‌كنیم»، ادامه داد: تلاش ما در این زمینه مستمر خواهد بود و این موضوع از طریق مذاكره و یا از هر طریق شرافتمندانه دیگری شروع می‌شود و در این زمینه تعجیل و تاخیر بی‌جهتی نخواهیم داشت. مذاكرات را فرسایشی نیز نمی‌كنیم.

عراقچی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگاران در حاشیه حضور در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در مورد روابط با كشور‌های همسایه و اوراسیا در دولت چهاردهم اظهار كرد: گسترش تعاملات با كشور‌های همسایه، منطقه و پیرامونی در اولویت ما قرار دارد؛ در گذشته این‌گونه بوده است، در دولت سیزدهم این موضوع گسترش بیشتری پیدا كرد و در دولت چهاردهم نیز این تعاملات و ارتباطات گسترش پیدا خواهد كرد و در اولویت ما قرار دارد.

دسترسی سریع